Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 2
MariaG spune:
mai da' ati scris nu gluma si numai mesaje din alea care ii plac lui Nally
n-am citit tot, m-am oprit in mesajul lui Irinel si nu m-am putut abtine sa nu raspund: BA DA!!!! dar o luase razna. Lasa ca a recuperat azi noapte nu s-a trezit deloc de la 9 pana la 7 dimineata, sau daca s-a trezit eu nu stiu cred ca n-a fost insistent Ma dureau tzatzele de dimineata de numa-numa asa ca l-am luat eu si l-am pus la san ca el avea chef de vorba
Nally: si v-au iesit planurile??
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
MariaG spune:
Pai sa iau pe rand
Irinelnu vreau sa pun paie pe foc da' Jambonelul s-ar putea sa fie marait si din cauza ca e imbracat mai gros decat e obisnuit. Citeam, cred intr-o "Mami", ca la 4 luni ei deja s-au adaptat la temperatura mediului si e mai bine sa fie lasati asa cum au fost obisnuiti. Acolo era vorba desper o mamica care isi tinea copilul la o temperatura ceva mai mare decat recomandata (adica il tinea la min 25 de grade) dar banuiesc ca se aplica si in situatia inversa. Al meu cel putin asa e. ca il imbracasem ceva mai gros zilele trecute (de dimineata cand plecasem de acasa era chiar racoare) si pe la 11 s-a pus pe un marait din ala enervant ca nu-mi dadeam seama ce vrea de fapt. Pana nu i-am dat pantalonasii si bluzita jos si nu l-am lasat doar in body cu maneca lunga si cu picioarele goale nu s-a linistit. Dupa aia era asa de fericit - tot un zambet. Asa ca ia si tu toate cartile pe car le ai si arata-i care sunt recomandarile si ca el trebuie imbracat doar putin mai gros ca noi si eventual acoperit cu o paturica daca adoarme ca atunci nu se mai misca si s-ar putea sa-i fie mai racoare. Plus ca s-a mai faacut nu's ce studiu conform caruia bolile aparatului respirator sunt mai frecvente la copii tinuti la temp mai mari sau imbracati prea gros. Iar testul cel mai sigur si convingator este cu mana pe spaticul copilului (putin mai jos de ceafa) daca e mai cald decat ar fi normal inseamna ca e imbracat prea gros. Iar la maini si la picioare iti dai seama daac ii este frig dupa temp antebratelor si a pulpelor. Aoleu cat m-am intins sa nu te superi ca parca nu ti-ar ajunge o soacra eu asa am avut probleme cu mama pana a plecat la soru'mea ( la mine a stat doar doua sapt si alea cu intrerupere) si numai nu ne-am scos ochii pentru ca eu am avut o perioada fff naspa dupa ce am nascut si nu eram calma decat cu copilul in rest i-am terorizat pe toti. Pe soacra a educat-o tati, dupa ce a vazut ce-am facut cu mama, ca ar fi mai bine sa fiu lasata in pace. si uite asa eu cred ca e mai bine de capul tau...
Clara Maria: ALex vomita frecvent, ba cateodata chiar ii tasneste din gura ca asa se agita de se zdruncina si patul cateodata Pana si ortopedului i-a fost greu sa-l tina ca sa nu o ia la plimbare pe pat ca pe ala aluneca misto si ii placea grozav. Am intrebat medicul (pediatru) si mi-a zis ca o sa se regleze in timp (nu stiu ce cu muschiul care tine inchis stomacul) si ca n-am de ce sa-mi fac griji. Cat despre intors al meu nici nu incearca. De pe burta pe spate se intoarce doar accidental: isi lasa greutatea doar pe o mana ca sa o intinda pe cealalta nu-stiu-unde si cade pe spate (desigur i se pare foarte amuzant si se uita la mine savada daca am vazut ce-a facut) Poate chiar asta i-o fi intentia: sa se intoarca. Nu stiu nu-mi bat capul. Oricum ar trebui sa se intample peste vreo luna. Iar de pe spate nu se intoarce decat pe o parte si pe cealalta si asta doar pentru ca se chinuia sa se ridice in fund si ridica si picioare si capul in acelasi timp si a observat ca e mai usor prin lateral. O sa reuseasca el pana la urma cala cat e de tonic nu are stare sa stea pe spate toata viata. Mai nou ii place grozav sa stea in fund: il mai pun 1-2 sec cand il imbrac cu ceva afara si se prinde cu mainile de bara caruciorului de trebuie sa am mare dexteritate ca sa-l pun inapoi.
Cat despre botez si agitatie asa imi spuneau si mie toate matusile sambata si duminica dimineata (mai ales ca el duminica dimineata a fost foare prost dispus) dar eu nu cred, ca si luni si in continuare a fost la fel. eu cred ca a fost de la schimbarea vremii si de la kk-utul pe care nu-l facuse de trei zile. Plus ca tot ele ziceau ca sa vezi ce-o sa doarma dupa botez: aiurea! a dormit fix o jumatate de ora cat l-am tinut eu in brate dupa care a fost cu ochii pe toata lumea ca erau toti veseli si nu mai stia la care sa se hlizeasca intai.
Nally eu vin. Ai mobil? Ca daca ai ne e mai usor sa ne gasim acolo. Ti-l trimit pe al meu? numarul zic. lasa ca intelegi tu
Iuliana nu vine si Laura cu Mihnea? Nu ne-ai spus cum se impaca Boris cu Rares
Monet de la teroristu' care a fost ingeras azi-noapte
Nu stiu daca am apucat sa zic ieri de apa de la carnea fiarta ca mie mi-au recomandat sa nu i-o dau pana la un an: desigur nu s-au obosit sa-mi explice si de ce. Da' imi amintesc ca acum doi ani cand am fost suspecta de ulcer mi-au interzis-o si mie pe motiv ca sporeste aciditatea stomacului. Deci banuiesc ca tot de asta se recomanda si la ei sa mai asteptam. Acuma daca incercati si nu par suparati.... pofta buna. Banuiesc ca si eu am mancat supica inainte de un an, ca mi-a dat mama si miere la 6 luni (norocoasa de mine)
v-am pupat ma duc sa vad ce face Tompi ca tare e liniste, ma mir ca nu cere de mancare ca doar au trecut aproape 4 ore de la ultima masa (i-o fi ajuns si lui mancarea odata).
madutza spune:
Buna dimineatza fetelor,
Imi permiteti sa ma inscriu si eu in clubul celor cu BB-lusi care nu dorm noaptea? De fro 2 saptamani m-a zapacit fi-mea, adoarme pe la 10-11pm, dupa care se trezeste in jur de 3-4 si apoi din ora in ora, fara nici o exagerate, suge un pic si adoarme la loc. Nu imi explic cauza acestui comportament....Si sunt chiauna...Ce odihna....Uff, daca puteti sa ma sfatuiti...va da Mariuca un si ma-sa nu mai zic....
Nally, multumesc mult pt. ajutorul la listutze. Bine ca ai comprimat adresele, ca luau mult spatiu. Pupici acrobatulu de Sebi si sa ne spui si noua cine a castigat aseara, tu sau tati?
Mona, lista mi-a dat-o nasa Mariucai, care are un BB de 10 luni si acela este dr. lor. De exepmlu mi-a explicat ca orezul fiert nu constipa, ci este cel mai bun reglator al tranzitului intestinal si ca era un BB care avea constipatie si l-a facut bine cu orez fiert. liei careia ii place supitza de degete.
Irinel, naspa faza cu socrela. Ascult-o pe Maria. Si eu am citit un interviu cu dr. Culcer care spunea ca "nr. otitelor este direct proportional cu nr. cacilitelor". Asa am incercat si eu si am pus-o pe soacra mea la punct, dar Mariuca a racit de mai multe ori. EEE, dar tot tu o infofolesc cum vrea ea. Poate si soacra ta e de parere, ca a mea, ca BB-le este multumit cand pui degetul pe sub caciulita si e un pic umed
Clara si a mea e puturosica, dar fiecare are ritmul lui, nu iti face probleme si bucura-te de timpul in care e linistit si nu trebuie sa stai cu ochii pe el non-stop.
Iuliana, saracutza de tine...dar sa stii ca nu esti singura care s-a inundat...daca te consoleaza cu ceva.
Hai ca nu ma mai lasa mandra sa scriu, a inceput sa se miortaie...
Va pupam pe toate!!!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
madutza spune:
Mey fetelor, mi-am pus si eu efect d-ala de glow si arata nashpa...nu exista nici o modalitate de a-l schimba?
madutza spune:
Vad ca acum ati disparut toate...
Am uitat sa va povestesc cum a fost cu papica. Am facut supita, legumele pasate cu mai multa zeama pt. inceput, arata ca un nectar d-ala de cumparat. Faza e ca m-am chinuit sa fac pasta aia, cu mixerul nu s-a facut bine, tot mai ramasesera bucatele. Cred ca trebuie sa imi iau un blender sau un d-ala vertical, care nu stiu cum se numeste. Pisicutza (care in acest moment urla) a papat 25 de ml si restul i-a papat mai pe seara. Oricum, ideea e ca la inceput (cand ii era destul de foame) a papat cu placere si urmarea lingurita, dupa aia a inceput sa nu ii mai placa...si-o fi dat seama de gust . O sa va spun cum a fost si azi.
pd spune:
Eu vin la Baby Expo la ora 12.
Am si eu paginuta si parca la mine nu era trecuta.
Hai sa ma laud si eu un pic, de fapt nu eu trebuie sa ma laud, ci sa o laud pe piticutza mea. Ea doarme noaptea cate 9-10 ore fara vreo pauza. Acuma papa numai biberon ca mami nu mai are laptic deloc si la ultima masa de seara nici nu papa toata cantitatea din biberon si adoarme cu el in gura si nu mai pot sa o scol cu nimic pana dimineata. Dar nu-mi fac probleme ca este destul de dolofanica. Am fost zilele astea la nenea doctoru' la control si avem 6,400 kg la 3 luni si o saptamana, de unde la 3 luni fix aveam 6,100 kg.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Irinusha spune:
Va salut fetelor!!! Pupici ptr. bbici!!!
Mai, dar v-ati pus pe treaba, nu gluma ... adunati la puncte? ;) Cum de aveti atata timp, ca eu una nu mai apuc sa fac mai nimic ... arata la mine in casa ca la nebuni, am de scris o groaza de mail-uri, mancare de facut, etc. iar Crisuletzul meu nu prea ma lasa ... era asa de usor cand era mic, acum adio! libertate :) ... pur si simplu trebuie sa te ti de el, altfel face scandal ... stie baiatul mamei ca-i No. 1 si-si cere dreptul :)
Ma scuzati ca nu prea am citit din urma ... poate reusesc in week-end-ul asta ca suntem "free" ... deci imi cer iertare ca nu raspund la toate si nu prea mai stiu noutatile voastre ... incerc sa-mi aduc aminte din urma, de cand mi-am mai bagat nasul la voi aici.
Noi suntem bine ... Crisuletz se face pe zi ce trece un "baiat mare" ... sa va spun ce mai face nou:
- de vreo doua saptamani si-a descoperit si picioarele ... ii plac mai mult cand sunt bagate in sosete, sa vedeti ce trage de ele ... la gurita nu le aduce, presupun ca-i tot asa de neflexibil ca ta-su (ca are constitutia lui) si nu prea poate ... mai exersam ;)
- tot de vreo doua saptamani trage de el sa stea in fund ... nu prea-i mai place lungit in scaunelul lui, cu toate ca sta desul de drept ... asa ca, atunci cand e in brate, sta mai mult in fund ... o fi bine, n-o fi bine, daca lui ii place, eu ce sa-i fac?
- de vreo saptamana sta in picioare ... da, in picioare ... si destul de mult (10-15 sec.) ...ultima oara il hatana ta-su de pampers de facea baitul mamii "dans din buric", binenteles ca nu l-am vazut pe tati si m-am speriat tare ca tremura Crisu meu, ca ce i-am facut ... si dupa cine radea de nebuna ? Intr-o seara, cand am vrut sa-l bag in Tummy Tub - dupa ce l-am trimis pe tati de vreo 3 ori cu galeata inapoi ca-i prea multa apa in ea - nu mai vroia Cris sa indoaie genunchii, asa ca statea in picioare ... ta-su de colo: "Ti-am spus eu ca era bine apa, na acum nu mai ajunge decat pana la genunchi!" ;) ... a trebuit sa-l pacalim, sa-l ridicam de cateva ori in sus ca sa-si aduca picioaralele la burtica sa-l bagam in apa ... asa-i placea sa se tina cu manitele de margini si sa se uite la apa ...
- e tot o balaseala ... e tot timpul ud la gat ... ii pun adeseori barbita la gat sa nu stea ud asa ... m-am uitat la gingiute si nu vad nimic spectaculos ... dar vad ca tot ce prinde roade ... si destul de calumea! Acum vad ca sta si cu limbuta mai tot timpul intre buze ... or fi totusi dintii? Nu-i mai marait ca alta data, febra nu am simtit ca face (eu nu-l chinui cu termometru, deci e doar pe pipaite) ... mai vedem ce iese!
- tot timpul "zice" ceva ... si e un zambaret si o veselie daca il bagi in seama ... face chiar pe rusinosul ... si se bucura de chiuie!
- papa din ce in ce mai bine, acum chiar ca nu mai arunc borcanele cu mancarica in ele ... la doua zile imi papa un meniu (cu carnita sunt meniurile .... dar pana acum nu i-am dat decat pui, introduc in curand si curcanul), iubeste fructelele ... si ceaiul e prietenul lui :) I-am dat odata si suc de banane, mere si pere ... intai a facut o fata - mirat!- dupa care nu se mai oprea din supt. Ma bucur ca noaptea imi papa si laptic ... e oricum cam singura data ... doar poate cand il mai pacalesc - intai ceaiul si dupa laptic, cand vad ca-i jumate adormit - si nu mai mult de 180ml ... e bine, ca vad ca-i priesc toate, nu mi-a facut nimic rau ... si de cand cu diversificarea imi face cacuta de vreo 3 ori pe zi ... si mai tare si mai moale, insa fara scandal ... schimb pana la 12 la pampersi de nu mai stiu de mine ... e mai tot timpul un "imputit" Crisuletzul meu. Si acum il aud ca se screme .....
- cu somnicul stam tot asa de prost ... ziua doar 30 min. cand doarme singur, daca dorm cu el (tinandu-l in brate) doarme mai mult. Noaptea dupa baita si papica doarme neintors la el in patut, dupa sticluta din noapte incepe foiala de il luam cu noi in pat sa-l pot linisti usor, ca sa mai prind si eu somn. Intr-o noapte i-am spus lu' ta-su ca facem prostii asa, si el de colo: ei si ce, ce nu-ti place? Asa ca dormim ba eu, ba tati cu Crisuletz in brate si daca sunt sincera, noua ne place mai mult decat lui Cris :)
Eu una nu-i stiu datele pe din'afara si binenteles ca la ora actuala nu-i mai gasesc caietelul ... asa ca va spun datele de la ultimul control:
- 4 luni si o saptamana: 6,300 kg; 68 cm - dupa masuratura mea ... cum m-am priceput si eu mai bine -
Martea viitoare mergem la inot ... la alta tanti, ca la prima cu care am vorbit s-a inimerit sa trebuiasca sa mergem al expozitie exact in timpul ala ... si e bine ca asa putem merge cu noile prietene ... are si mama si Cris prietene noi ... si prietena lui Cris e o dulcica mica cu ochi superbi si tare cumintica ... sa vedeti ce-si mai zambesc nebunaticii ... in curand o sa-i cautam prin oras, ca o sa-si dea intalniri ;) Sunt tare curioasa cum o sa reactioneze ... ne-a luat tati un aparat foto ptr. apa si sper sa facem poze bune.
Eu am fost cateva zile bune cu morcovul bagat ... am crezut ca trebuie sa ma inscriu la mamici de mai-iunie 2005 ... mi-a intarziat ciclu vreo 4 zile si cum la mine e super-punctual, eu eram tare adormita, etc., o bagasem pe maneca ... nu ca nu as vrea pe al doilea, dar totusi nu asa de repede ... deja ma vedeam cu burta la gura fugind dupa un Crisuletz, care tocmai a descoperit ca poate sa fuga ... imi era groaza! Doar tati era incantat - te cred si eu, el poate "fugi" la munca ;) - si cand imi aducea ceva zicea tot timpul: ptr. Amélie! Na, ca azi dimineata s-a dovedit ca mai asteptam putin ... ura!!!
Nally, am citit candva ca Sebi tot cu problemute de caca e, asa-i? Vezi ca la Cris s-a reglat dupa ce i-am dat Beba1 probiotic. Am vazut ca-i dai iaurt, nu gasesti unul probiotic? FAce minuni sa stii! Pupici pe un curisor necacacios! :)
Madutzo, cum mai e Uca? Ai incercat dr. homeopat? Cum ti s-a parut? CA intrebai de mult: eu il mai adorm pe Cris leganat pe picioare ... cand e rau si nu mai pot sa-l adorm in brate ... functioneaza de obicei, dar cred ca mai mult il ametetesc :)
"Bine ati venit!" ptr. mamicile noi si bb-i sanatosi si voiosi!!!
Pupici ptr. sarbatoritii vechi si cei noi!!! Sa cresteti mari si sanatosi!!!
Pietricico, saru'mana mult de tot!!! Ingrid e o frumusete ... ca si mamica de altfel. Nu stiu de ce, dar mi te-am inchipuit altfel ... insa asa imi placi mai mult :) SA-ti traiasca printesa si sa fii mandra de ea ca merita! Pupici!
Na, ca acum am scris si ptr. urmatoarele zile ;) Va pupicim dulce si speram ca la week-end recuperez tot!!! O zi minunata!!!
PS: uitasem: botezul e pe 17.10 la 13.00 ... am vorbit cu popa, cu nasa ... mai avem de facut invitatiile si sa ne hotaram ptr. un local. Oricum o sa fim putini, dar poate-i mai bine asa ... la anu', daca ajungem in tara, o sa facem un chef calumea ... sper!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
pd spune:
O intrebare la fetele la care le-a revenit menstruatia: la voi e regulata ? ca la mine a doua oara a venit mai tarziu, de incepusem sa intru la idei, cu toate ca iau anticonceptionale, dar de vreo 2-3 ori am uitat de ele si nu le-am luat decat dupa multe ore, iar acum mi-a venit (adica asa pare) foarte repede. O fi vreo legatura cu anticonceptionalele sau cu faptul ca nu mai alaptez de o saptamana ?
O sa intreb si doctorita cu care am nascut, dar pana ajung la ea, poate aveti voi vreo idee. Inainte de sarcina avem menstruatia foarte regulata.
Si acum despre piticutza mea. Acum vreo 2 ore, dupa ce a mancat am tinut-o in brate asa semiculcata, sprijinita de pieptul meu si a inceput sa se chinuie sa se ridice in fundulet si se chinuia tare ca se inrosea toata la fata, dar pana la urma reusea si era foarte incantata. Dar nu cred ca e bine sa o las ca e prea mica si doctorul mi-a zis sa nu o tin in funduletz, ca ii fortez coloana. Ce parere aveti?
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
MariaG spune:
quote:
Originally posted by madutza
Poate si soacra ta e de parere, ca a mea, ca BB-le este multumit cand pui degetul pe sub caciulita si e un pic umed
tu vorbesti serios? da' de ce? ea asa se simte bine?
iuliana c spune:
Fetelor sunt asa pe fuga...
Maria,Laura ar merge cu Mihnea la Baby Expo dar sambata ( m-am uitat pe program si sambata la ora 15 doamna Mihaela Cerbu de la Nestle' vorbeste despre diversificarea alimentatiei sugarului si copilului mic)
Lili ce bine de tine ca nu te mai scoli noaptea!Eu azi noapte am facut carare la patutul lui Rares l-a cam deranjat burtica si era mitraliera la lui (cred ca de la strugurii de i-a mancat maicasa )
Christina, cred ca este asa de haios Victor cand trage de pantalonasi sa ajunga la picioruse !
Irinel pt prietenele tale.Cum vrei tu,draga de tine sa ii dai dreptate socrelei!Pupici multi pt rabdare
Nally ai grija cu Sebi acrobatul! Felicitari pt. statul in fundulet .Si zi aveai chef de ras aseara,ai? Pana la urma cum a iesit cu
Clara s-ar putea sa fie de la kk...se spune ca bb sunt mai linistiti dupa botez.Ei bine al meu inseamna ca este Canuta- om -sucit
ca a fost mai agitat dupa ,de nu imi mai recunoasteam baiatul.
Mona pupici calzi pt Lia acrobata si pt tine ca ne incanti cu postarile tale de fiecare data.
....revin ca ne maraim
Iuliana & Rares (12iunie)