cum sunt ...divorturile in lume?
Raspunsuri - Pagina 2
gianina-alina spune:
daca vrei te "luminez"eu...desi nu imi place deloc!
noi avem un pui mic de trei ani si un pic si numarul anilor de casnicie:8!
eu am intentat divortul .adica mi-am angajat un avocat cu care am mers si am depus la tribul o cerere de desfacere a casatoriei,incredintare a minorului sre crestere si educare si mentinerea numelui din timpul casatoriei.am primit o data pentru prima infatisare la care sotul afost de acord cu tot ce ceream eu dar am mai primit o data pentru o alta infatisare la care au fost chemati martorii mei pe care el i-a aceeptat.
am uitat sa spun ca el a depus o cerere reconventionala in care cerea sa poata sa ia copilul in weekend si doua saptamini pe an.
la a doua infatisare s-a terminat divortul.adica au fost audiati martorii,eu am depus o analiza psihologica facuta fetitei de cei de la directia pentru protectia drepturilor copilului si cei de la primarie au venit cu o concluzie aunei asa zise analize(cred ca asa ii spune)socialea domiciliului meu si al fetitei.
asta a fost tot.
am obtinut tot ce vroiam si nu i s-a acordat dreptul de a lua fetita ,are doar drept de vizita din doua in doua saptamini.in paranteza iti spun ca nu "uzeaza "de acest drept.
cam asta a fost!
sper ca ai inteles.
cu drag,Andreea si eu
gianina-alina spune:
daca vrei te "luminez"eu...desi nu imi place deloc!
noi avem un pui mic de trei ani si un pic si numarul anilor de casnicie:8!
eu am intentat divortul .adica mi-am angajat un avocat cu care am mers si am depus la tribul o cerere de desfacere a casatoriei,incredintare a minorului sre crestere si educare si mentinerea numelui din timpul casatoriei.am primit o data pentru prima infatisare la care sotul afost de acord cu tot ce ceream eu dar am mai primit o data pentru o alta infatisare la care au fost chemati martorii mei pe care el i-a aceeptat.
am uitat sa spun ca el a depus o cerere reconventionala in care cerea sa poata sa ia copilul in weekend si doua saptamini pe an.
la a doua infatisare s-a terminat divortul.adica au fost audiati martorii,eu am depus o analiza psihologica facuta fetitei de cei de la directia pentru protectia drepturilor copilului si cei de la primarie au venit cu o concluzie aunei asa zise analize(cred ca asa ii spune)socialea domiciliului meu si al fetitei.
asta a fost tot.
am obtinut tot ce vroiam si nu i s-a acordat dreptul de a lua fetita ,are doar drept de vizita din doua in doua saptamini.in paranteza iti spun ca nu "uzeaza "de acest drept.
cam asta a fost!
sper ca ai inteles.
cu drag,Andreea si eu
Danelutza spune:
Pentru mine divortzul este ceva urit unde sufera ambii sotzi (cred, nu stiu sigur), iar cel mai mult sufera copii, unde sint si copii.
Vad ca aici unde locuiesc eu, daca sint copii, femeia prinde aproape totul, barbatul nemaiputindu-si reface viatza cu o alta femeie din cauza ca nu ar putea sa mai aiba altzi copii in intretzire. De ce ?! pentru ca euroiii merg la prima sotzie pentru intretzinerea ei si a copiilor.
marcellinna spune:
Melina...gandeste-te bine ce faci.
Eu m-am gandit mai bine de 5 ani inainte sa fac pasul.
Pune in balanta toate motivele ce le ai si gandeste la rece daca sunt reale sau nu.
Faptul ca in Romania se divorteaza mai usor este o treaba justa,un lucru bun pt ca nu-ti pune nimeni piedici cum sa-ti organizezi viata atunci cand casnicia realmente nu mai merge si asta e un lucru bun.
Dar nu trebuie sa profitam de cadrul legislativ totusi.
Nu stiu cum stau lucrurile la tine ,am vrut doar sa te atentionez si-mi cer scuze inainte ,daca o consideri dadaceala.
In Romania se divorteaza (va spun cu cea mai mare convingere )mult mai civilizat(desi poate nu va vine sa credeti) decat in Italia de ex.
Melina,daca te-ai hotarat,ai doua posibilitati.
1.- Mergi la un avocat si iti face cererea de divort,care va veni imediat inregistrata la tribunal.
In scurt timp de la inregistrare,ti se spune data primului termen.
Cererea va fi scrisa in 3 exemplare din care una va fi inmanata (via postala) sotului tau impreuna cu citatia pt a se prezenta la prima infatisare in tribunal.
Apoi totul depinde de felul in care tu si sotul tau va puteti intelege cu privire la divort.
Daca si el e de-acord,daca aveti copii sau nu.
Daca el e de-acord si nu aveti copii,in doua sedinte divortul se pronunta.
Chiar avand copii nu ar trebui sa dureze mult,depinde si de motivele pe care le invoci,martori s.a.m.d.
Impartirea de bunuri se poate cere dupa ce divortul a fost pronuntat.
Eu desi l-am cerut odata cu divortul, oricum judecatorul mi-a dat un alt termen,constituind treaba asta intr-un proces nou.
Daca sunt copii treaba dureaza ceva mai mult dar nu te speria ca nu se taraganeaza.
Asta e una din solutii,cand esti asistata de un avocat si se ocupa el de redactatul cererii, inregistrat si toate alea alea.
2.Ai posibilitatea si dreptul sa te reprezinti singura.
Poti sa alegi sa faci cum am facut eu.
Am ales sa fac asa deoarece cateva lucruri din procedura am studiat si cunosteam destul de bine Codul Familiei si cam cum se procedeaza(desi nu sunt avocat).
Nu in ultimul rand ,facand cum am sa-ti descriu mai jos,am economisit bani si nu putini,pt ca m-am reprezentat singura.
Am mers la biblioteca judeteana si am cerut un ghid juridic.
Acolo gasesti cum se formuleaza o cerere de divort(mai mult ca sa fiu sigura ca voi scrie corect temeiul legal pt tot ce am vrut eu sa cer;reluarea numelui de fata,incredintarea copilului,impartirea in mod egal a cheltuielilor de judecata,stabilirea unui termen cat mai scurt pt impartirea de bunuri).
Cu cererea asta m-am dus la o avocata si i-am cerut o CONSULTATIE,care nu costa mult.
I-am spus despre ce e vorba si am rugat-o sa controleze daca am scris bine cererea.
Am inregistrat singura cererea si am depus-o.
Apoi m-am prezentat la tribunal la procese(2 la intervale foarte scurte).
La a doua sedinta in care au fost audiati si martorii,s-a pronuntat divortul,urmand ca la o alta sedinta ,la interval de o luna sa ne prezentam pt impartirea de bunuri.
Dupa ce s-a pronuntat divortul,se da un termen de 30 de zile,in eventualitatea ca una din parti ar dori un recurs.
Cand aveam nelamuriri sau dubii ma duceam sa ma consult cu avocata,intreban-o si daca ar fi dispusa sa ma reprezinte in cazul in care n-as face fata sau daca ex-sotul si-ar lua un avocat.
Daca niciuna din parti nu a inaintat recurs,dupa 30 de zile neaparat trebuie sa te prezinti din nou la registratura(unde ai inregistrat cererea) pt a cere declararea definitiva a sentintei.
Si gata.
Apoi urmeaza procesul pt impartirea de bunuri.
Mi-am angajat avocat doar in acest proces pt ca psihic nu mai rezistam.
Inutil de fapt ,pt ca am cedat ex-sotului meu,rusinos de mult doar sa ma lase in pace.
Avocata mea a fost fair si m-a taxat doar cu mai putin de jumatate din cat ne-m inteles initial.
Imi pare rau ca trebuie sa dau informatii de acest gen si-mi cer scuze daca lezez oarecum avocatii care sunt pe-aici.
marcellinna spune:
Am uitat sa-ti spun ca am mai cerut in cererea de divort ca instanta in cazul in care considera necesara audierea copilului(tocmai implinise 10 ani de curand),sa-mi fie audiat copilul in camera de consiliu si nu in sala de tribunal.
marcellinna spune:
quote:
Originally posted by Danelutza
Pentru mine divortzul este ceva urit unde sufera ambii sotzi (cred, nu stiu sigur), iar cel mai mult sufera copii, unde sint si copii.
Vad ca aici unde locuiesc eu, daca sint copii, femeia prinde aproape totul, barbatul nemaiputindu-si reface viatza cu o alta femeie din cauza ca nu ar putea sa mai aiba altzi copii in intretzire. De ce ?! pentru ca euroiii merg la prima sotzie pentru intretzinerea ei si a copiilor.
Aproape in toate cazurile si in Italia.
Unde mai pui ca trebuie sa le plateasca pana la adanci batraneti,si din pensie si din orice bonus in urma activitatii profesionale.
Pana si pensia de urmas se imparte intre cele doua sotii,in functie de anii de casnicie.
Daca una a stat cu un italian 20 de ani pana si-a umplut carul,poate sa ceara separare,divortul mai dureaza 5-7 ani socotiti ani de casnicie.Rezulta 27 de ani de casnicie.
A doua sotie care il respecta pe sot pana la sfarsitul zilelor nu stiu daca mai apuca sa aibe tot atatia ani de casnicie sa ia macar jumatate.
Si in tot acest timp prima sotie ramane cu totsi mai ia si pensie alimentara.
Poa' sa aiba si alti copii cu alt/i barbati,ajunge sa nu se casatoreasca legal.
Ce lege civilizata?!?
melina34 spune:
dragele mele gianina-alina si marcellina(in mod special),
va multumesc,
m-a macinat gindul asta si acum 3 ani dar n-am fost hotarita, n-am fost in stare s-o fac gindindu-ma in primul rind la copil;am tot asteptat schimbari, dar m-am mintit singura;
culmea, aseara chiar el m-a provocat si i-am trintit-o: i-am spus ca am luat hotarirea!acum promite mari schimbari peste noapte, promite sa faca tot ce n-a facut timp de 12 ani.ha!
M.
gianina-alina spune:
ce sa-ti spun?"imi pare rau" suna foarte rece,dur,impersonal!
sa-ti de-a Dumnezeu gindul cel bun!
poate ca intr-adevar se va schimba situatia....nu ramine decit sa speri in mai bine !
noi sintem linga tine!
cu drag,Andreea si eu
bibi spune:
Marcellinna, eu una, m-am "delectat" cu informatiile date de tine.Stiam cate ceva despre divorturile din Italia, stiam ca procedura e anevoioasa si dureaza ani, dar date atat de concrete n-am avut.E bine de stiut!
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
marcellinna spune:
Am mai spus si nu ma abtin sa nu repet.
Nu sunt incantata sa dau aceste informatii.
Dar credeti-ma ca am vazut suflete de fete bune si vise frante aici din cauza ca nu stiau de aceste lucruri,cu duiumul.
Stiu ca unora s-ar putea sa nu le placa aceasta discutie dar va asigur ca e bine de stiut lucrurile astea.