distrofie ovariana

Stie careva dintre voi cum afecteaza distrofia ovariana fertilitatea?Sau se inseamna exact?
Multumesc.
sheherezada
Raspunsuri

natalia26 spune:
Si eu am acelasi diagnostic, doar ca la mine e micropolichistica, incerc de mai bine de un an sa am bebe dar nu vine...Mai ciudat este ca dr. meu a spus ca ovulez, deci ca nu trebuie sa ma ingrijorez. N-as putea sa-ti spun exact ce inseamna, stiu doar ca afecteaza fertilitatea, ca ovarele nu functioneaza cum ar trebui...E bine ca ai intrebat pt. ca nimeni nu a mai atins acest subiect. Tu ce analize ai facut (dozari hormonale, eco, etc) La mine cred ca e din cauza acelor chistulete.
Nu stiu daca ti-am fost de ajutor, dar nu esti singura cu aceasta problema, dupa cum vezi...
Pupici si sa auzim de bebe cat mai curand!!

dariana spune:
Adica eu daca am ovare micropolichistice inseamna ca am distrofie ovariana? Ce mai e si asta?Acum alta belea!

sheherezada spune:
Ma scuzati ca va raspund asa de tirziu da nu a mers internetu'!
Natalianu am facut nici un fel de dozari hormonale pentru ca in orasul meu nu se fac decit ca citeva sute de km.Si uite asa a trecut timpul si nu am reusit sa-mi fac inca dozarile alea pe care de citiva ani vreau sa le fac.
Dariananu stiu daca neaparat inseamna ca ai neaparat si distrofie ovariana.Eu am distrofie chistica ovariana (deci le am pe amindoua.
Desi am cautat pe internet inca nu am reusit sa ma edific.
Poate se gaseste cineva care sa ne lumineze.
Va pup.
sheherezada

dladela spune:
quote:
Originally posted by darianacine ne poate lamuri si pe noi?please!Vrem si noi bebelusi....
Distrofia ovariana este un termen generic prin care se intelege o disfunctionalitate in structura si functia ovarelor si poate avea cauze multiple. Poate fi unilaterala sau bilaterala, de cauza genetica sau dobandita in cursul vietii din diverse motive(ex.dereglari hormonale provocate de alte glande - tiroida, hipofiza,etc, pot provoca in mod secundar si o disfunctie ovariana). Ovarul polichistic face parte din grupa mare a tuturor formelor denumite generic distrofie ovariana si, la randul sau, poate avea la origine diverse cauze (medicul ginecolog + endocrinolog trebuie sa gaseasca aceste cauze care pot fi diferite de la o persoana la alta).Sper ca am lamurit pe scurt problema termenului de distrofie ovariana.