Ajutor! Costuri pentru instilatii trompe infundate
Buna!
Va scriu cu rugamintea sa ma ajutati intr-o problema. Cumanta mea vrea sa aiba un bb, cat mai curand daca se poate, deci se afla ca si marea majoritate dintre voi in asteptare. Trebuie sa mearga la Elias sa-i faca instilatii pentru desfundarea trompelor(nu stiu daca ma exprim corect ca nu prea sunt prietena cu termenii medicali). BTW, nu stie cat trebuie sa dea la doctora, asistenta sau chestii d-astea. Am citit prin subiectele mai vechi si am inteles ca procedura este oarecum nedureroasa si se face fara anestezie. Acum ,am mai citit ca se face de trei ori, ca uneori ii trebuie internare, desi doctora i-a spus ca nu...In fine, doctora este Dna doctor Cristian , o scumpa de doctorita si o finuta,nu i-ar spune in ruptul capului cat trebuie sa dea.
Astept raspunsurile voastre,
Va pupic
Carmena
http://community.webshots.com/user/carmena092003
Raspunsuri
dedi spune:
Buna Carmena, buna fetelor
Te rog sa imi dai si mie link-urile unde ai gasit informatii despre "instalatii", si eventual informatii despre hidrotubatii (daca au legatura cu trompele infundate).
As vrea sa stiu si eu cat costa procedurile.
Adela
Tia spune:
nu stiu daca s-au discutat si preturi, dar gasiti mai multe informatii pe aceasta tema la SCURTATURI, capitolul TROMPE INFUNDATE/ INSTILATII www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank">click aici
Carmena spune:
Adela, esti simpatica cu "instalatiile". Pai link-urile pe care le-am citit sunt cele indicate de Tia, dar din nefericire nu sunt si preturi.
Uf, chiar nu ati dat "spaga" pentru instilatii? Nu prea pot sa cred in sistemul medical romanesc ca nu. Oare 1.000.000-1.500.000 lei, e mult, e putin? Eu mai astept inca raspunsuri...
Va pupic,
Carmena
atatu spune:
buna Carmena!
si eu am fost la dr. Cristian pt. instilatii in luna iulie (prima "transa" din cele 3 )si de atunci nu am mai fost pt. ca in luna august d-na dr. a fost in concediu si acum cand s-a intors nu stiu daca mai pot sa le continuuuuuui sau trebuie sa le reiau de la inceput.
eu am dat 1.000.000 lei (numai in a 3-a zi de instilatii-adica, ultima ) dr. si cate 100.000 lei asistentei care ajuta pe .
succes!
Androix spune:
Dedi, hidrotubatii, instilatii si perfuzii uterotubare sunt unul si acelasi lucru.
Carmena, eu nu am mai ajuns sa fac instilatii pentru ca am ramas insarcinata cu o trompa slab permeabila si una infundata. Dar pot sa-ti spun ca ceea ce zici tu in ultimul tau mesaj nu este mult ci EXAGERAT de-a dreptul. Sora mea a NASCUT cu 2 milioane!
Eu am mare sila de spaga data la medici drept pentru care nu am dat nimic absolut de fiecare data cand am mers. Numai la sfarsit un cadou simbolic prin prisma sumei de care vorbesti tu, dar pe care eu l-am gasit de bun simt. Dupa consult de rutina, eco vaginala, analiza de secretie, HSG, colposcopie, cauterizare col, pansamentele de dupa cauterizare (evident toate astea pe parcursul catorva luni nu toate in aceeasi zi) am dat doctoritei mele o cutie de bomboane si 500.000 lei. Unde vreau eu sa ajung este ca se poate chiar si in sistemul nostru sanitar fara spaga.
Instilatiile nu sunt o procedura complexa, nu pun in pericol pacienta, nu necesita anestezie, nu dureaza mult. Asa incat 1.500.000 este enorm de mult.
Daca te mai intereseaza opinia mea, eu daca ajungeam la instilatii nu as fi dat nimic! ma rog, toate prietenele mele mi-au zis ca sunt kitroasa dar chiar am ceva impotriva conditionarii actului medical de spaga. Si mai mult decat atat am ceva impotriva celor care ofera spaga fara ca macar sa li se fi cerut direct, pe fata sau indirect!
Sa nu te superi pe mine Mult succes cumnatei si sa se vada cu burtica repede!
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
dedi spune:
Fetelor! Sunt cam in ceata.
De 2 zile mi-am facut HSG, de unde a rezultat ca am o trompa infundata. Dupa cum se vede pe radiografie trompa este blocata chiar de la inceputul ei (inspre uter), exact de unde ea devine foatre subtire, ca un fir de ata.
Pana sa ma duc la dr (miercuri, saptaman viitoare), fac investigatii pe site sa aflu prin ce metoda s-ar putea desfunda.
Nici una dintre voi nu a avut o situatie asemanatoare?
Nu m-as stresa chiar asa de tare daca as fi sigura ca pe partea cealalta totul e ok, nu stiu daca e functional ovarul (am avut o operatie de chist in 2002)
ofof maimai
a mai venit printre voi o aspiranta necajita...
Adela
Carmena spune:
Salut!
Atatu, multumesc mult de raspuns. Tie ti-a spus Dr. Cristian ca-ti trebuie 3 interventii, pentru ca cumnatei mele nu i-a spus, se pare decat de o singura interventie. Sa inteleg ca ai dat 1.000.000 lei pentru o singura interventie, deci daca ar fi vorba de 3, ar insemna 3.000.000lei? Te rog mult sa-mi spui, sa nu se faca cumva "de bacanie" cumnata-mea.
Andreea ai perfecta dreptate vis-a-vis de sistemul medical romanesc, dar stii cum este, cand e vorba de sanatatea ta mergi pana in panzele albe, ce mai. Daca mai e vorba si de cea a pujutului tau, cu atat mai mult. Eu am dat la nastere 150USD pentru cezariana, tot la Dr. Cristian, dar am fost super multumita, si ea cred ca la fel, pentru ca mi-a spus si graviduta fiind, si apoi, ca o pot deranja oricand, la orice ora din zi si din noapte, pentru orice. Nu stiu, cred ca nu medicii sunt de vina, ci legile care sunt atat de batute in cap. Dar acesta ar fi un subiect mult mai amplu de dezbatut, poate la alta rubricuta.
Adela, imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult, dar chiar habar nu am cum e cu trompele astea si cu instilatii si alti termeni in care mi se plimba limba. Eu din fericire am fost una din femeile fericite, care am ramas insarcinata fara prea mult efort, ceea ce va doresc din suflet si voua. Cred ca ar fi bine sa deschizi un subiect exact cu ce te intereseaza, sigur te ajuta fetele care stiu mai bine. Sau daca raspund aici, si mai bine, mai ma documentez si eu, cred ca e timpul sa devin si matusica, ca mamica sunt de aproape un an.
Va multumesc inca o data de raspunsuri,
Carmena
atatu spune:
buna!
carmena, eu am dat 1 mil. d-nei dr. pentru ca nu am stiut ce preturi se practica. ulterior, pe cant stateam cu picioarele pe pereti (dupa fiecare instilatie se sta cu picioarele pe pereti cam 2 ore)se mai discuta intre paciente ce si cum, si asa am aflat ca altele dadeau mai putin. cred ca d-na dr. se poarta cu fiecare la fel, tinand cont ca eu i-am dat banii dupa ce mi-a terminat cele 3 proceduri si nu avea de unde sa stie ca o sa-i dau ceva.
P.S. ca sa fiu sincera eu am inceput sa sar calul cand este vorba de dat bani la dr. din disperare ca nu mai ajung si eu si ma gandesc ca poate asa ma ajuta si se intampla si la mine ceva bun..........
mult succes!
dedi spune:
Carmena
Trebuie sa fii foarte fericita ca n-ai avut probeleme cu asta. Eu acuma am inceput, si din pacate nu stiu cat o sa dureze. Sper sa fie cat mai scurt perioada pana sa raman insarcinata.
Iti multumesc pt urarile tale, si sper sa se prinda de cat mai multe dintre noi.
Pe de alta parte , eu credeam ca denumirea de instalatii, o folosesc fetele intre ele, dar dupa ce am citit postarile lor, m-am lamurit ca chiar asa se numesc
Adela
Androix spune:
quote:
Originally posted by dedi
Pe de alta parte , eu credeam ca denumirea de instalatii, o folosesc fetele intre ele, dar dupa ce am citit postarile lor, m-am lamurit ca chiar asa se numesc
Adela
INSTILATII
Mai fetelor, nu lupta impotriva spagii era punctul cel mai important in mesajul meu. Recunosc ca si asta e important pentru mine, dar am vrut sa va spun ca va pregatiti sa dati foarte mult pentru intilatiile astea. Repet ce am spus in mesajul anterior: intilatiile nu sunt o procedura complexa, nu pun in pericol pacienta, nu necesita anestezie. Pentru ce sa dati un milion??? Ma rog, daca aveti de unde da si tineti neaparat asta e, dar este enorm de mult. Atunci pentru o histeroscopie sau laparoscopie cat dati? Zece milioane?
Pupici si multa sanatate!
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!