stenoza a colului

stenoza a colului | Autor: atatu

Link direct la acest mesaj

buna! este primul sait pe care ma „aventurez” sa scriu.
am 30 de ani si sunt o aspiranta la titlul de mamica. de 2 ani incerc sa raman si eu insarcinata dar nu s-a intamplat nimic pana acum. dupa ce m-am dus pe la 3 dr. cu problema mea am ramas cu un gust amar dupa cum se purtau sau ce indicatii imi dadeau. era cat pe ce sa renunt , mergand pe ideea ca daca merit si o sa fiu ascultatoare o sa se intample pana la urma....dar la insistentele mamei mele, am mai incercat si m-am dus la Spitalul Elias la o dr. doctor. am ramas surprinsa placut de cum s-a purtat cu mine si am inceput sa facem primele investigatii.
pasul 1: spermograma sotului: ok.
pasul 2: HSG: nu am facut-o pt. ca nu mi-a intrat substanta de contrast inauntru.
diagnostic: stenoza a colului.
solutii: sterilet sau instilatii, pana la urma s-a recurs la instilatii.
am facut primul set de instilatii in luna iulie si pana in prezent m-am oprit pentru ca dr. a intrat in concediu de odihna.( deci pana acum am pierdut 2 luni).
astea fiind spuse am si eu cateva intrebari:
1. mie dr. mi-a spus sa vin la spital pt. instilatii la 2 zile dupa terminarea sangerarii, fara a-mi spune sa nu depasesc 11 zile, credeti ca am facut primele instilatii degeaba (ajungand la spital intr-a 11 zi);
2. a mai avut cineva acest diagnostic si daca da, ce a facut?

va pup!
si bafta multa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

bine ai venit la am modificat titlul subiectului postat de tine intr-unul mai sugestiv

..este un procedeu considerat de multi medici ca fiind depasit, sunt putine cazurile in care aceste instilatii au vreun efect, aflandu-ma si eu in randul celor care au pierdut multe luni din cauza lor eu le-am facut pentru refacerea permeabilitatii trompelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atatu spune:

hello!
fetelor, chiar nu are nimeni ce am eu....sau nu a auzit nimeni ceva de asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

draga mea, cred ca diagnosticul de stenoza dat in urma simplului fapt ca nu a intrat solutia de contrast in uter este superflu, daca ma intelegi. Ori mai exista si alte elemente care au stat la baza acestei concluzii? Stenoza sau aderentele care pot exista acolo pot fi foarte bine vizualizate cu histeroscopie de investigatie. Si operate ulterior prin histeroscopie operatorie (difera doar gradul de anesteziere).

HSG-ul arata si starea uterului dar mai ales a trompelor.. si cum liq.nu a ajuns in uter ca sa ajunga pe urma in trompe... tu sa ne spui ce a vazut pe radiografie, se vede vre-un pic uterul?

instilatiile nu se fac dupa o anumita zi a ciclului pentru ca exista marele pericol ca tu sa ai deja un ovul fecundat sau nu care sa fie deranjat de procedura in timp ce circula in jos pe trompa sau in uter

Mergi la inceput