Mamici de ianuarie-februarie 2005(35)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

E vina mea, pentru ca sunt de patru ani in Franta si eu am mancat mai mult ciocolata, prajituri de mancare, intratat de mult, ca am luat in acesti patru ani 15 kg. Dar va dati seama ca, pe cat de disperata eram daca nu mancam o zi ciocolata, acum nu vreau sa o mai vad! Simt o ura imensa pentru mine si corpul meu, pentru ceea ce am facut.

oana si bebitza din burtica (25s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Oana,Nu dispera, am o prietena care a nascut acum 9 luni un baietel de 4,900 kg!!!! Si l-a nascut normal! Acum e o frumusete de baiat, parca e din reviste! Si nu e obez deloc. E exact asa cum si-ar dori orice mama!

(22 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Oana, nu da vina doar pe tine in general totul e cum ar trebui sa fie , nu noi aranjam viata si chiar si corpul nostru, noi vorbim insa nu facem mare lucru . Sunt convinsa ca asa este sa fie !
Sunt lucruri care nu depind de noi , exista o balanta care ne inconjoara si prin urmare asa e si cu bb. tau.

Fetelor eu cred ca aici vorbesc in general cu toate sa nu va mai ingrijorati de ceea ce faceti sau ce n facetgi nu depinde prea mult de noi .
Va pup si sper sa va aud maine cu glume !

alina

Mergi la inceput

Meri pentru incurajari, cornelia, adita si alina! M-am mai linistit dupa ce mi-ai zis de prietena ta, cornelia!

Alina, sa sti ca pana acum nu dadeam vina pe mine, ci pe natura, dar acum stiu si sunt constienta ca este numai vina mea! Arata-mi si mie om normal care nu poate sta fara dulciuri, face crize daca nu are ( de nervi)! Din cauza asta zic ca este vina mea! Adica, ca nu m-am gandit pana acum la mine si la corpul meu, asta nu insemna sa nu ma gandesc si la bebe. Lumea imi zicea sa nu mai mananc, ziceam da, si dupa 2 zile ma vedeai cu ciocolata in mana...Plus ca pentru bebei nu e buna si din motivul ca este excitant.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Oana , cel mai bun lucru care l-ai putea face este sa privesti drept inainte si sa actionezi asa cum simti tu, nu privi inapoi prea mult caci te intristezi si nu mai are nici un rost . Daca tu crezi ca ai vina ...foarte bine... acum sti asa ca mergi mai departe.
Nu uita ca toti avem un punct salb sau un viciu , eu cand eram suparata sau deceptionata am apelat la alcol de astazi nu mai imi suporta corpul nici un gram si am distrus si altele in corp care acum nu sunt pro in timpul sarcinei.
Te rog , capul sus si fa cum iti spune inima si nu te pedepsi cu suparare ca nu castigi nimic.
Te pup, Alina !

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Bine v-am regasit fetelor!
Oana nu iti mai face atitea ginduri si medici sint oameni si gresesc de multe ori sau uneori se grabesc sa spuna un diagnostic fara sa fie convisi ca e si adevarat.
Mi-a luat ceva timp sa va citesc tot ceea ce ati scris in ultima vreme. Vineri am terminat colegiul, si de doua zile lucrez. Ieri am fost la medic la control si din nou nimic in privinta sexului, important e sa fie sanatos. insa decind stie Doris a mea ca va avea o surioara sau un fratior ma tot zapaceste ca doreste sa stie ce va fi.
Eu as dori de data asta sa nasc in apa, din pacate la Doris era baia ocupata. Doris a venit pe lume in 9:39 si fara nici o anestezie. Cei de aiceea sint de parere ca daca primesti epidurala s-ar putea in momentul in care ai contractiile sa nu le simti si atunci sa se nasca prin cezariana. Toate prietenele mele au nascut natural si isi doresc in continuare sa nasca asa. Important e pshihicul mamei si daca aveti posibilitatea sa faceti un curs de pregatire unde moasa va invata cum sa respirati. Al meu sotior a fost alaturi de mine la nasterea lui Doris si a fost foarte emotionat si ma ajutat foarte mult acest fapt.
Fiecare trebuie sa hotarasca pentru el, cita durere poate sa suporte si daca ia pe cineva cu el.
Va doresc o zi placuta si numai sanatate

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Bine ai revenit, Viktoria printre noi! Imi imaginez ca vreti sa stiti ce este, majoritatea vor. Legat de nasterea in apa, e foarte bine, pentru ca, am inteles ca nu se simte durerea la fel. Bine, cum ai spus si tu, psihicul joaca un rol important.
Stiu ca orice dr mai poate gresi, dar se vede burta oricum mare pentru 6 luni, as zice ca sunt gemeni sau ca sunt in 8 luni.

Mergi la inceput

Oana draga,stai linistita ca si eu mai scap la ciocolata, ce-i drept nu in fiecare zi si nu asa multa dar...oameni suntem nu? Toate avem cate un mic "viciu" in sarcina...eu de exemplu mor fara Coca Cola. Nu e buna deloc, stiu dar desi am rarit-o si inputinat-o, adica beau cate un pahar odata la 2-3 zile, sau cate o gurita in fiecare zi....nu ma pot abtine. Deci, vezi? Si asta e toxica si totusi cum ramane cu poftele care trebuiesc satisfacute in sarcina?

Cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Am si reversul prietenei mele cu "ursuletul" de 4,900kg . Saptamana trecuta a nascut o colega de birou,un baietel de 3,300kg, dupa ce toata sarcina au innebunit-o pe saraca fata ca bebelusul ei este subnutrit, prea mic, prea slab...prea....nu mai stiu cum. Si uite ca n-a fost asa!

Trage tu singurica concluziile.Hai,si poate gasesti un substitut al ciocolatei pe perioada asta.Ar fi mai bine ca sa te linistesti tu sufleteste.

(22 saptamani)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Oanaaaaaaaaaaaaaaaamie la 2 luni jumatate imi spuneau toti ca e imposibil , ori am gemeni ori sunt in luna mai mare! Acum am o burta cat 7 si deja ma misc ca rata! Si am abia 5 luni jumatate! Nu m-am ingrasat decat 4 kg in toata sarcina, dar burta e cat 7 ti-am spus. Si nici lichid nu am foarte mult, asa mi-au spus la eco. Depinde de conformatia fiecaruia!!!!!

(22 saptamani)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Buna dimineata fetelor

Am citit ce ai scis aseara Oana si eu zic ca nu ai de ce sa te sperii, ca nu e o greutate anormala pentru 6 luni. Vorba ta, francezii astia sunt tare aschilambici si nu sunt obisnuiti cu asemenea greutati. Sa stii ca eu nu ma prea omoram cu dulciurile inainte, mai ales cu ciocolata, dar acum parca daca nu mananc un cubulet dimineata nu ma simt bine. Ciudata sarcina asta! Incerc sa ma abtin si mananc cornulete care nu contin cacao.

POate ca nu stii, dar acum cateva luni au aratat la televizor un copil de 6 kg nascut de o femeie care mai avea doi copii, si amandoi avusesera peste 5 kg la nastere. Totul e legat de cum ai tu organismul, nu are legatura asa mare cu ce mananci sau cat mananci. El isi ia ce are nevoie, doar n-o sa-l privezi acum de vitamine ca sa nu se mai ingrase.

Eu am primit rezultatul la toxoplasmoza, si din fericire e negativ - ultima oara iesise echivoc - si acum trebuie sa imi intreb medicul cand trebuie repetat. Oare lunar?! M-am cam saturat de analize...

Andrutza si bebelusa
23+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Mergi la inceput