Mamici de ianuarie-februarie 2005(35)
Raspunsuri - Pagina 2

simonadinca spune:
Coca, conform informatiilor de pe acest site in sapt. 22 esti in luna a 5-a. Din sapt. 23 vei intra in luna a 6-a...
Ingeras, eu am fost de cateva ori la Giulesti...Sincera sa fiu nu mi-a placut...Am vazut si saloane si rezerve...Dragos spune ca este cel mai infiorator spital... Personalul nu mi-a placut deloc...Dadeai spaga de la portar pana la liftiera...Acum un an jumate nu treceai de poarta fara suta! Nu vreau sa te sperii...dar am asistat la cateva scene oribile pe acolo...Au prostul obicei de a-ti caza bebeul la etajul 3 si tu esti in salon/rezerva pe la 1... Sa vezi mamicile cum urca in sir, abia, abia la ora de alaptat...Ma rog, ar tb sa foloseasca liftul dar acesta este ocupat de diversi vizitatori cu dare de mana... Mie personal nu mi-a placut...dar din pacate habar nu am cum este intr-o alta maternitate...
pupici
simona, 21 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA

corneliaa spune:
'Neata fetele (desi e cam pranz...).
Voi cum dormiti noaptea? Ca pe langa durerile de picoare si amorteli (deobicei a celui pe care dorm) mai nou m-am trezit cu groaza de vreo cateva ori, aproape de tot pe burta. M-am ingrozit la ideea ca l-am turtit pe bietul bebe. Burta mea e destul de considerabila si numai in somn uneori mai am tendinta veche de a dormi pe ea.Cum naiba sa ma controlez si in somn?
daca l-am aplatizat....mama denaturata ce sunt!!!!!
(22 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Lali spune:
Coca, mai postez o data ceea ce scrie in una din cartile pe care le am eu (autor Marie-Claude Delahaye) la fiecare capitol:
"Statisticile arata ca sarcina are o durata variabila. Teoretic ea dureaza in medie:
-280 de zile numarate din prima zi a ultimei menstruatii
-266 de zile numarate din momentul fecundarii
280 de zile reprezinta circa 10 luni "lunare" adica de 28 de zile corespunzatoare perioadei astronomice de revenire a lunii pline) adica 40 de saptamani de amenoree. Deci 10 luni "lunare" corespund exact cu 10 luni de amenoree. In tarile anglo-saxone exista obiceiul de a se exprima sarcina in luni lunare.
266 de zile reprezinta aproximativ 9 luni calendaristice adica 38 de saptamani. Acestea corespund varstei reale a fatului."
"... 25% dintre femei nasc dupa 38 sau 39 de saptamani iar 30% nu nasc decat in a 42-a sau a 43-a saptamana..."
A 4-a saptamana de la UM = a 2-a de la fecundare = luna 1 lunara = luna 1 de sarcina
A 5,6-a saptamana de la UM = a 3,4-a de la fecundare = luna 2 lunara = luna 1 de sarcina
A 7,8-a saptamana de la UM = a 5,6-a de la fecundare = luna 2 lunara = luna 2 de sarcina
A 9,10-a saptamana de la UM = a 7,8-a de la fecundare = luna 3 lunara = luna 2 de sarcina
A 11,12-a saptamana de la UM = a 9,10-a de la fecundare = luna 3 lunara = luna 3 de sarcina
A 13,14,15-a saptamana de la UM = a 11,12,13-a de la fecundare = luna 4 lunara = luna 3 de sarcina
A 16-a saptamana de la UM = a 14-a de la fecundare = luna 4 lunara = luna 4 de sarcina
A 17,18,19,20-a saptamana de la UM = a 15,16,17,18-a de la fecundare = luna 5 lunara = luna 4 de sarcina
A 21,22,23,24-a saptamana de la UM = a 19,20,21,22-a de la fecundare = luna 6 lunara = luna 5 de sarcina
A 25-a saptamana de la UM = a 23-a de la fecundare = luna 7 lunara = luna 5 de sarcina
A 26,27,28-a saptamana de la UM = a 24,25,26-a de la fecundare = luna 7 lunara = luna 6 de sarcina
A 29-a saptamana de la UM = a 27-a de la fecundare = luna 8 lunara = luna 6 de sarcina (sfarsit)
A 30,31,32-a saptamana de la UM = a 28,29,30-a de la fecundare = luna 8 lunara = luna 7 de sarcina
A 33-a saptamana de la UM = a 31-a de la fecundare = luna 9 lunara = luna 7 de sarcina
A 34,35,36-a saptamana de la UM = a 32,33,34-a de la fecundare = luna 9 lunara = luna 8 de sarcina
A 37-a saptamana de la UM = a 35-a de la fecundare = luna 10 lunara = luna 8 de sarcina
A 38,39,40,41-a saptamana de la UM = a 36,37,38,39-a de la fecundare = luna 10 lunara = luna 9 de sarcina
Sper sa va foloseasca !
Lali si licuriciul ei 24+
Dr. Anca, Municipal

ingerasu spune:
Coca, ti-a raspuns Amary la intrebare. Incepand cu 23 sapt intri in luna a 6a iar cu sapt. 28-31 sunt luna a 7a. Chiar, ciorapi de unde a cumparat ca eu azi trec prin Orhideea si sper sa gasesc ca ma ingrozeste pretul de 500-600.000 lei cat mi-a zis tipa de la Rococo.
Dureri de spate mai am si eu din cand in cand mai ales cand dorm pe spate, mie mi s-a zis ca ar fi normale pt ca se mareste bazinul in sarcina ca bebe sa isi faca loc.
Coca, tu ai fost prin spital? Cum este?
Simona, cam stiu cum arata spitalul dar eu m-am dus dupa doctor. Initial am fost tentata sa nasc la Municipal (ca stau in Drumul Taberei si astea doua imi erau mai aproape) dar dupa ce am auzit de la cateva cunostinte de conditiile de acolo am renuntat. Nu prea au fost multumite nici de conditiile de cazare si nici de asistenta medicala de acolo - s-au exprimat ceva de genul "daca-ar fi sa mai nasc acolo nu ma mai duc"- si am zis ca daca nici aici, spital cu renume nu este chiar asa grozav am ramas la varianta Giulestiului -daca tot nu arata grozav macar sunt pe mana unui docotr bun. De aceea intrebam si de rezerve, ca m-ar tenta ideea ca nu sunt prea scumpe ca medicul si cei de la neonato sunt foarte buni. Sper sa imi raspunda Ana Maria sau Coca sau Amary daca stiu si ele mai multe. Oricum, oriunde o sa nastem sanatoase sa fim noi si bebeii ca pana la urma o sa uitam de conditii si altele.
"ingerasele" 25+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

cocolino spune:
Ingeras, n-am fost prin spital..Nu prea stiu cum arata...
Fetelor,ciorapii de gravide am inteles ca prietena mea i-a luat din Orhideea,insa presupun ca au si in Militari(acum nemaifiind asa de aglomerat)..
Multumesc ptr lamuriri. Eu miine intru in CM ptr ca acum mi-e RAU. desi am 33 ani, parintilor mei le e rusine cu mine ca sunt gravida, va puteti inchipui???? Si ptr asta m-am certat acum cu mama si am contractii...
Coca 22 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

ingerasu spune:
Lali tare ciudate calcule a facut domna respectiva. Cum oare la 30 saptamani abia intri in luna a 7a? Adica restul de 10 saptamani pana la 40 inseamna 3 luni? Pai inseamna ca lunile atunci vor fi de 3 saptamani? Eu m-am luat dupa varainta siteului desprecopii, mi se parea cea mai apropiata de adevar. Dar deh, fiecare cu calculele lui.
Fetele voi cum veti naste (natural cu/fara epidurala, cezariana)? Eu as vrea sa nasc natural fara epidurala (sunt mai "naturala" in conceptii) dar din ceea ce am auzit in ultimul timp multa lume este ingrozita de natural si macar prefera o epidurala. Hai ca am inceput cu gandurile ca tot nu am avut eu pana acum nimic.
De intalnire ce se mai aude? Mai ne hotaram sa ne vedem candva, vreodata anul acesta?
Dr. Ion Ionut - Giulesti

ingerasu spune:
Coca mama tu ma sperii. Cum adica esti batrana? Ca doar am vazut femei si la 40 de ani care erau insarcinate si nu mi s-au parut asa. Nu conteaza varsta conteaza ca vei fi MAMA si asta este un lucru minunat indiferent de ce spune lumea, ma refer la lumea rea. Hai nu mai pune la suflet macar pastreaza-l curat si linistit pentru tine si pentru bebe si lasa-i in pace pe ceilalti. indiferent ca este mama ta sau cineva strain. Daca ai stii ce contractii si ce suparari am avut eu din cauza lui mama, ca ultimele 2 saptamani mi se intarea mereu burta si a trebuit sa merg repede la Ion ca m-am speriat (noroc insa ca am colul bun si inchis) si am zis gata si nici nu o mai bag in seama. Vreau sa fiu linistita in sarcina. Cat stai in CM? Nu mai aud nimic de tine
Dr. Ion Ionut - Giulesti

cocolino spune:
Treaba e cam asa : nu se pune problema de virsta... Dar parintii mei reactioneaza de parca as avea 16 ani, n-as fi maritata si le-as fi venit cu "burta la gura". Eu i-am lasat in pace, dar ei nu ma lasa. Ma scormonesc de parca o fac cu o placere sadica.. Stau in CM probabil pina la 27.09 sau cel tirziu pina pe 04.10..depinde cum ma simt ..acum merg la Spital ptr ca mi-e rau..
Ingeras miercuri dupa ce ies de la Dr Albu, iti promit ca iti trimit un mesaj si iti voi raporta ce am aflat, casa le dai de veste si fetelor..,ok??
Coca 22 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

ingerasu spune:
Si la mine au o astfel de conceptie ai mei, parca nu as avea 27 de ani, nu sunt matura si maritata pe deasupra. Dar m-am hotarat sa nu ii mai bag in seama ca ma streseaza si imi face rau. Mai bine stai tu cumintica macar o saptamana si imi dai mesaj dupa ce ai fost la Albu si vorbim atunci. Sanatate multa si ai grija de tine si de cel/cea mica.
Dr. Ion Ionut - Giulesti

amary19 spune:
Coca draga, nu ti mai face ginduri rele.
Vezi de tine si de bb. Ca stii cum se spune: Orice ai face gura lumii nu poti sa o inchizi.
Fii puternica si nu-i lasa pe altii sa te influenteze. Mai ales dupa ce ai trecut prin ce ai patit tu.
Coca, fii "barbata" !
Si apropo de ciorapi, in Militari nu au. Am fost eu simbata.
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti