Placinta cu ceapa
Fetelor,
stiti cumva o reteta de placinta cu ceapa si sunca si cascaval? A fost postata anul trecut si am facut-o la greu - ca deh eram - insa nu mai gasesc hartia pe care am scris-o si tare as vrea sa o mai fac ca este tare buna .
Am senzatia ca cineva din Germania a scris-o .
Multumesc tare mult si o zi buna
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
Raspunsuri
Camelia spune:
Presupun ca este vorba despre Zwiebelkuchen.E o reteta germana si a fost postata de Iris :
placinta cu ceapa
also:
-faceti un aluat din faina 200 g si drojdie , doua linguri de ulei si 100 ml apa calduta, il lasati sa stea putin apoi dupa ce e gata umplutura il intindeti si il asezati intr-o forma sau o tava unsa cu putin ulei, iese subtire cam ca la pizza; eu am folosit o forma de blat de tort cu diam 26 cm sau tava de praji;
- pt umplutura: ceapa 2 buc, 100 g sunca, 100g cascaval sau brinza, 500 g smintina dulce si 80 g amidon:
500 g smintina ceea ce la ei inseamna smintina nefermentata, cea dulce din care in ro se face frisca; amestecati smintina lichida= frisca cu 80 g amidon alimentar pina nu mai are cocoloase, taiati doua cepe cit de mic va place,
100 g sunca cubulete,
100 g cascaval sau brinza rasa,
puneti condimente care va plac si toata minunea puneti-o peste aluatul aranajat in tava si pe fundul tavii si pe peretii ei!!
puteti sa puneti si ciuperci, porumb samd...
puneti la copt la 200 g timp de 30-40 minute
pofta buna!
merge minunat cu vin fiert si de fapt am uitat: e traditionala in alsacia praji asta cu ceapa cu must, toamna...hai ca imi ploua deja...pupicei
P.>S .varianta mai "potolita" ar fi numai cu ceapa si brinza, cu o parte din frisca inlocuita cu lapte si amidon....
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Andruska spune:
Camelia multumesc tare mult .
O zi buna
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
slakje spune:
Camelia vin eu cu intrebarile mele stupide, deci sa nu va suparati pe mine sau sa dati cu rosii, eu sunt cea care nu ma prea stiu la bicorbonati, amidoane, etc.
As face si eu placinta asta, imi suna destul de gustos, dar de unde fac rost de amidon, cum se cumpara? Se gaseste in comert, la plic sau cum?
Ok, scuze pt intrebare, sper sa nu radeti..
A.
Mik spune:
Nu stiu cum ce cheama in Olanda amidonul. In franta ii spune "maizena" caci e vorba de fapt de amidon din porumb, se gaseste in cutii de 500g in acelasi raion cu pesmetul si tapioca. Cred ca poti sa-l inlocuiesti cu faina de grau fina, da' mai putina.
Mik.
Camelia spune:
Slakje, imi pare rau dar eu n-am facut niciodata reteta asta.Aici amidonului ii spune Stärke insa eu n-am folosit niciodata.In alte retete in care se cerea amidon, eu l-am inlocuit cu faina de grau.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
gabrianah spune:
eu chiar ma gindeam sa fac azi placinta asta, pe care as putea-o minca in fiecare zi..asa-i de buna
Slakje, eu am cumparat "Kartoffelmehl"la 500 de grame( faina de cartofi)-feiner Stärkepuder( praf de intarire :)), in magazinele mai mari, linga pesmet si fainuri.practic arata ca si praful de la budinca de vanilie, doar ca e fara arome.pofta buna la toata lumea!
eu am pus si o conserva de porumb in compozitie, si tare e buna!
ana
slakje spune:
Ok Gabriana, am inteles acum cred despre ce este vorba.
Merci mult, zici ca e buna placinta asta?
.
Ca oricum is cat o batoza, o placinta in plus tot acolo e.
Merci fetelor!
Alina.