despre ...DUPA cezariana ...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
jojonel spune:
Si apropo de forma fizica dupa cezariana:eu am nascut acum doua luni,operatia e mare,(copilul meu a avut 4200 la nastere), dar a fost super reusita.A doua zi coboram doua etaje la maternitate sa ma plimb in gradina,iar la trei sapt.de la operatie am mers pe bicicleta ore-n sir.fara nici o jena sau durere. Toate exercitiile fizice pe care le mai faceam inainte le fac ok,mai putin flotari,ma jeneaza un pic muschii.Culmea e ca dupa ce am venit acasa dupa nastere, picioarele pareau cele mai obosite,n-am avut dureri la nivelul operatiei.O luna n-am carat aproape nimic,acum duc pe scari carucior,
de cinci kile si jumate,plus ce mai cumpar din piata...si n-am nimic!!!
Sa mentionez ca alaptez la greu, si asta m-a mai slabit, acum am mai putin decit inainte de a ramine insarcinata.
Eu am purtat centura elastica in prima luna, ca imi atirna pielea de pe burta, dar acum si-a mai revenit, desi nu fac chiar atit de multa miscare pe cit mi-as dori.In afara de sot,n-am ajutoare pentru .asa ca ma descurc singurica,iar menajul...e un sport care trebuie facut..desi
...
Sa nu va fie teama de cezariana,refacerea e f.rapida,iar dupa cele 6 sapt.de pauza...
Jojonel si bebe Freddy
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anne-marry spune:
fetelor va multumesc pt raspunsurile voastre. mie nu imi este teama de cezarian, poate mai teama mi-ar fi de asnterea naturala .. pec are totusi as prefera-o..sau..nu mais tiu nici eu.....insa vroiam sa stiu cum este dupa...se pare ca nu este dracul atat de negru ... cum v-am mai zis, nu stiu inca cum voi naste. depinde de palcenta. cred ca pe la sfarsitul lui noimebrie, daca nu apar intre timp probleme..ceea ce si sper.... voi afla ce si cum.
pupici dulci d ela noi pt voi.
anne-marry 29 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Mirunaa spune:
Eu am doua nasteri la activ.Pe Ioana am nascut-o normal.Aveam frumoasa varsta de 24 de ani.Vreo doua-trei saptamani nu pteam sa stau normal in sezut, in rest totul a fost ok.Lasand la o parte faptul ca m-am constipat si aveam dureri groaznice.
Pe Rares l-am nascut prin cezariana.Aveam frumoasa(?) varsta de 34 de ani.A fost cumplit....dar si pt faptul ca am fost operata de doua ori in 12 ore.Am pierdut foarte mult sange.Cu toate astea nu ma lasau sa stau in pat.Ma lua doctorul si ma ducea la plimbare.Mai intai plimbari scurte...
Sa stii ca totul depinde de sanatatea fiecaeia, de modul cum reactioneaza la anestezice, de varsta....Asa ca nu cred ca gasesti un raspuns elocvent.
Toate cele bune!
mariamunteanu spune:
Mirunaa, esti o eroina cu a doua nastere. Dar de ce te-au operat de 2 ori in 12 ore ?
Maria
anky spune:
Jojonel,daca ai posibilitatea cumpara-ti un Ab energizer.E o centura care se pune pe abdomen,se poate pune si pe fese sau picioare.E foarte bun.Este ca si cum ai face abdomene fara efort.Centura isi face singura meseria.Astfel vei scapa de pielea care iti atirna pe burta.In plus intareste abdomenul.
Succes!Anca si
Bianca
spic de grau spune:
Am facut cezariana ptr ca David nu a incaput prin bazin desi eram dilatata maxim (a venit cu nasu in sus, + ca umarul lui vroia sa iasa o data cu capu ..de asta a avut torticolli).
Am avut peridurala - asa ca am vazut bebeul imediat. Mi-am putut misca capul fara teama ca voi ramane cu dureri de cap.
Mi-au mentinut peridurala + perfuzia (in care bagau antibiotic si analgezice) + sonda urinara 24 de ore . Nu am avut dureri, dar nici nu m-am putut da jos din pat. Veneau asistentele si-mi schimbau la pat tampoanele, ma spalau, pieptanau..2 zile am fst asa
(ca dupa cele 24ore am fst prea slabita sa umblu .
Dupa cele 2 zile insa - ma plimbam de nu aveam treaba. Tin minte ca mi-era teama sa rad ca durea . Iar sotu avea chef de bancuri (ca de obicei).
Cam asta a fst la mine. Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
energy spune:
sfatul meu - renuntza la cezariana, mai ai timp.
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
anky spune:
Si eu am nascut prin cezariana dar mi-am vazut bebelusul imediat si a stat toata perioada linga mine in spital.In plus asistentele au avut mare gija de mine si bebelus.Ma spalau la pat,imi schimbau bebelusul ori de cite ori a fost nevoie.De mincare am primit ce mi-am ales eu de pe lista de parca eram la restaurant.A fost foarte bine,am avut televizor si radio.Acum voi alege din start cezariana.Anca si
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmen/carmen.jpg)
carmen spune:
Eu am nascut cu cezariana in nov 2002 si acum voi naste tot cu cezariana in dec.
Avand in vedere ca a fost 50% decizia mea de a naste cu cezariana m-am pregatit "sufleteste" si nu m-am prea plans de dureri. Din nefericire fetita am vazut-o doar dupa 24 de ore (dar i-am vazut poza chiar dupa 4 ore de la operatie); nu am putut sa o vad imediat pentru ca am stat la reanimare 24 de ore (nu avem nici o problema dar pe vremea aceea toate "cezarienele" stateau la reanimare 24 de ore); a fost OK cu statul la reanimare ca era permanent o asistenta la cele 4 pacinte (4 paciente * 50.000 fiecare = 200.000 cotizatia/tura) si a avut mare grija de noi; era suficient sa icnim putin si ne intreba daca vrem calmant sau somnifer sau daca stam comod;
A doau zi dimineata cand a trebuit sa ma ridic din pat si sa ma asez pe carucior ca sa ma duca la salon am crezut ca imi pica tavanul in cap si din cauza ametelii dar si din cauza durerii de la operatie, dar a trecut.
O data ce m-am ridicat a fost usor, mai greu a fost prima data. In privinta jenei pe care am avut-o in gat de la anestezia generala am reusit sa ma descurc cu FARINGOSEPT sau STREPSILS.
Intr-un cuvant a fost totul OK dupa cezariana.
Daca imi amintesc eu bine intrebai ce bagaj iti trebuie in plus pentru cezariana fata de nastere normala:
# FARINGOSEPT sau STREPSILS
# cana pentru ceai si pai (e mai usor sa bei asa decat sa te ridici de fiecare data dupa pahar)
Carmen 28 saptamani & Ana 2 ani
carmen