Fetele din USA, poftiti la birfa (27)
Raspunsuri - Pagina 9
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by aida_o
Gabbriela, eu pot sa spun ca-s "nou plecata", nu mai locuiesc in US din iulie, ca mi-s canadianca acum , da' mi-e un dor de Atlanta, de lesin! no kidding, asa ma apuca uneori o stare de melancolie nu ca ar fi rau aici, ca stam in "Texasul canadian" - provincia Alberta, unde vezi peste tot cowboys, da' io nu pot sa uit Atlantutza mea draga... mi-e un dor de accentul sudist, de mor!
va pup pe toate, cu MARE drag
_
People say I have a multiple personality, but we don't agree with that.
_
http://community.webshots.com/user/atomskin
http://community.webshots.com/user/atomskin2
http://community.webshots.com/user/atomskin3
http://community.webshots.com/user/atomskin4
aida_o scumpo vrei sa te sterg de pe lista sau vrei doar sa corectez , sa precizesc ca nu mai eshti in USA?.. da-mi de stire, ok?
AC pe ML o gaseshti la fetele din FLorida, este chiar ultima pe lista
O zi buna si multa sanatate la toata lumea
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
aida_o spune:
Gabbriela, multumesc, poti preciza doar ca acum sunt in , sau pune doar steagul Canadei, in paranteza (nici eu nu stiu cum e mai bine ). Ca, de lista voastra, mi-e greu sa ma dezlipesc asa usor
_
People say I have a multiple personality, but we don't agree with that.
AC spune:
Multam Gabb.
Andrada dulce puiul:):) II testeaza, daca n-au ceva ascendente latine, preferabil romanesti. Mie imi e fricuta de scoala, dar sotul meu e deja experimentat la capitolul invatat limbi asa ca ma calmeaza.. Nu stiu eu m-am gandit ca daca apuca sa scrie intr-o limba nefonetica... s-a dus romana. Om vedea... ca mai e pana acolo si nu stam noi pe loc.
Andreea si galusca Anne-Sarah
Andrada spune:
Multam Andreea.
Adevarul este ca am niste idei despre ce ar trebui sa stie si pe la ce virsta, idei care se schimba odata cu socoteala care nu se potriveste...cu scoala si programa, etc ca pina la coada nu-mi ramine decit sa sper ca va fi in stare mereu sa vorbeasca romaneste cu cei de acasa (asa ca scop mimim).
Fiu-meu a invatat intii romana si apoi engleza. De la luna la luna observ cum i se duce accentul in limba engleza si pot pune degetul pe cuvintele pe care nu le-a invatat de la mine (n-au accent).
Sa va povestesc insa ceva funny. Ii cint destul de des in germana, dar nu o vorbesc cu el ca atare. El insa, fireste, nu retine tot timpul cuvintele, si inlocuieste. Cuvintele astfel fabricate seamana!!! izbitor cu cuvinte in germana, ca sotzu ma intreba daca chiar zice ceva,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
AC spune:
Andrada
retin ce vor copii, ce li se pare lor amuzant. Si apoi germana si engleza au destule in comun ca pice cantecele pe taram pregatit si fertil...
A noastra in romana stie cuvinte simple, repetitii de silabe, in franceza se chinuie al meu, ii repeta, ii canta asa ca a invatat cuvinte mai complicate, dar nu cu mult. Am ras amandoi in hohote cand dupa o amiaza petrecuta cu doua fetite americane a invatat sa zica tickle-tickle si baby...Iti dai tu seama ce fugarita si gadilita a fost galusca mea de galustele ceva mai maricele .
Gabbriela spune:
Andrada potzi sa editezi si tu lista de la pag. 1 ... te rog
Aida_o am pus un steguletz doar, este ok zic eu asha..
Cu vb si sc in Ro si eu am degand sa il invatz pe piciulica al meu. Cu vb eu numai Ro vb cu el si sotzu amestecatura de ro - eng... iar cu sc am degand de la 6 ani sa incep sa il inavatz... nu este asha de greu si ii va prinde bine...
Inca analizez daca s ail duc in Ro sau nu pt primi 3 ani de scoala, asha ca invatza sa sc in Ro, si sa citeasca si cand vine aici va invatza sa sc in eng.. de de vb shtie ca va sta pana la 6 ani in USA. Voi ce zicetzi, sa il duc in Ro pt primi ani de scoala sau nu? Fac bine sau fac prostia vietzi mele?
O zi buna si multa sanatate la toata lumea.
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
ML spune:
Andrada, Andreea, toata lumea,
Va multumesc pt. raspunsuri si idei. Voi incerca si eu la fel cand va veni timpul.
Cum va cresteti voi copiii? Poate ati mai discutat despre asta dar ma intereseaza cateva aspecte concrete ca de ex. daca le dati bani cand va ajuta, daca le cereti sa va ajute, daca inainte de 21 de ani ii veti lasa sa bea de sarbatori la masa un pahar de vin, daca ii duceti la balet, fotbal etc., cum/daca mentineti legatura dintre copiii si parintii vostri din Romania, daca ii puneti sa va raspunda voua ca parinti cu "Yes Ma'am, Yes Sir", daca ii invatati sa mentina distanta intre ei si alti copiii, daca ii "dresati" sa zambeasca la comanda si alte chestii care pe mine ca adult ma coplesesc...
Si uite cum va coplesesc si eu pe voi cu atatea intrebari... Poate are cineva chef si mai ales timp de vorba... daca nu, nu-i suparare...
Nici acum (sunt 7 ani de cand am venit) nu-mi dau seama daca asa cum e aici e in toata America sau sunt pierduta fara speranta printre sudisti.
De mi-ar fi spus cineva inainte ca am sa vad in America in scoli copiii cu paduchi, teenageri band pe plaja din sticle bagate in pungi de hartie, copiii stersi la gura cu carpe cu detergent folosite la spalatul meselor din cantina, copiii care li se adreseaza parintilor cu "da doamna si nu doamna", adulti care-i numai gura si zambetul de ei, doctori care-mi prezinta vaccinurile si alte medicamente noi si netestate cu "entuziasmul" unui salesman, imbratisari si paraimbratisari cu oameni cu care nu am nimic in comun, lume care de mult nu mai stie ce inseamna cuvantul modestie,... nici ca as fi crezut.
Cum e pe unde traiti voi dragelor? Doua picioare de roman pe-aici am intalnit numai, locuri frumoase, turisti garla, lume buna dar tare nebuna sireaca...
M.L.
scumpic spune:
Semnez si eu condica .
Pentru ca tot veni vorba despre copii am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta si pe mine cine-va care este in Romania.
Copilului meu i sa nazarit ca vrea sa mearga sa ia cursuri de "carting" .Nu stiu daca am scris corect dar este vb. depre masinutele acelea care le pot conduce .Este o mare pasiune a lui "soferia" si pt. ca este prea mic(9 ani) isi doreste sa inceapa la un club.Eu sunt in State si mi se rupe sufletul ca nu am copilul langa mine si pana voi reusi sa il aduc aici incerc sa ii fac toate poftele.Mai ales ca stiu ca ar avea timpul ocupat dupa scoala si nu ar mai "toci " starda din fatza blocului.
AC spune:
Scumpic multa bafta sa vina puiul repede si alaturi de tine ca si a mea a stat putin departe si ma topeam de dor .
Gabb... nu stiu ce sa zic.. cu scoala in .ro. E ambitios planul tau, dar eu nu stiu de m-as incumeta. Cred ca o vom duce pe vara pe acasa in mod regulat si poate corupem vreo invatatoare sa se ocupe de ea, asa in joaca.
ML ... cred ca multi vad Statele ca un ceva unitar, cand de fapt scolile si oamenii sunt tare stratificati. Nu stiu ce sa-ti zic. Zona noastra e linistita, avem prieteni americani care au grija de copii ca de ochii din cap, tati plimba copii cum rar am vazut romani facand-o. Nu neg ca foarte multi americani au o fatada fata de cei din exteriorul familiei. Ca zambesc si spun lucruri artificiale cand nu stiu ce sa zica.... e intr-adevar ceva din educatie. Dar nu cred ca-i de acasa, e din presiunea facuta la scoala si-n societate pentru ca oamenii sa fie placuti, populari...Noi am schimbat destule tari pentru a spune ca majoritatea vesticilor sunt asa cu tencuiala pusa...ca sa nu toarne in capul vecinului toata proasta crestere asa cum o fac unii prin .ro de exemplu. Dar nu toti sunt asa. Si nu e de lauda mereu. Am mers cu fetele mai demult la cumparaturi in NYC.. si am intrat intr-un magazin de mezeluri din .ro. Mezelurile minunate, mey dar vanzatoarea am zis ca ma transporta in timp pe vremea gostatului lui ceasca..s-am regretat zambetul artificial.
Cat despre medici... deh... asta-i buba mare....In Olanda de exemplu nu-ti dadeau chestii sa testezi, nu-ti dadeau nimic....