Ce superstitii va incurca ...viata?
Fiecare dintre noi avem mai mult sau mai putin declarat
o superstitie. Pe voi ce va sperie ?Mie mi se zbate de cateva zile pleoapa dreapta si nu stiu sa o interpretez.
Raspunsuri
energy spune:
In marea majoritate a timpului n-am tangentza cu superstitziile (am considerat intotdeuna ca-s prostii, daca tzii cont de ele sigur itzi vor afecta viatza, daca nu, n-ai treaba). Evident, mici ghinioane avem totzi (dar cand mi-am rupt piciorul nu vazusem nici o pisica neagra sau alte semne). Mama mea n-a crezut, am crescut in casa aia si gandesc la fel. S-ar putea ca la unii sa fie mici coincidentze.
De cand m-am maritat, sotzul m-a innebunit (intorcea masina daca vedea o pisica neagra, care de altfel mie pisicile negre cu ochii verzi mi se par de-a dreptul sarmante, ma apucau nervii
, nu ma lasa sa-mi pun geanta pe jos
, sa dau bani lunea, etc.) exact ca o baba. Mi s-a zbatut ochiul stang vreo 2 luni (ajunsesem la caputul rabdarii, ca ma frecam tot timpul), cica a fost "spasm muscular din cauza lipsei de calciu" - alaptam la greu atunci. Nu s-a intamplat bineanteles nimic rau, suntem totzi bine-mersi.
Kehleyr spune:
Eu nu pot zice ca am superstitii, in afara de aia cu trecutul pe sub scara ![]()
. Dar ma trezesc uneori ca ma comport ca eroul din As Good As It Gets si nu calc pe liniile de la pavaj 
. Se pune???
Dana si
Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
alexa spune:

sunteti haioase
Nu sunt superstitioasa, dar daca se intampla sa imi taie calea o pisica neagra, nu imi merge bine. ![]()
http://www.love.metsoft.ro/superstitii.htm
gen68 spune:
alexa, super site-ul cu superstitii. mi l-am trecut la favorite.
eu nu ma declar o superstitioasa, dar......port bikineii pe dos de cand ma stiu. si mai am o frica cu sarea. daca scap sare pe jos e saracie? al mic al meu a varsat sarea pe jos, sa ma fi vazut cum alergam la chiuveta sa iau apa sa presar pe sarea de pe jos.
acina spune:
Eu nu sunt superstitioasa.
Dar stiu pe cineva care are o dambla...nu se intoarce din drum...am fost zilele astea cu ea la cumparaturi si a trebuit sa inventez un drum ocolitor ca sa nu se intoarca din drum.
A fost haioasa rau...![]()
![]()
Anca
ana-oana spune:
nu trec pe sub scara, nu spal vinerea si duminica, nu dau bani lunea, (incerc) sa nu ma intorc din drum, daca sparg farfuria - semn bun, scuip in san cand vad ceva ce nu-mi place, nu i-am spus bebushei pe nume pana la botez, anu' nou sa ma prinda cu bani in buzunar
daca imi mai aduc aminte va mai spun.
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
ticka spune:
Nici eu nu am superstitii! Dar...cred in superstitii bune:
1. gemenii: cand eram mica mama cum vedea gemeni imi zicea sa vezi ca azi va fi zi cu noroc ca am intalnit gemeni. Deci de fiecare data cum vad gemeni - astept sa am noroc! Acum ma gandesc ce norocoase trebuie sa fie mamicile cu gemeni
.
2. Trifoiul cu patru foi: Daca trec pe undeva pe unde creste ma uit poate vad si eu patru foi cu noroc![]()
3. florile de liliac cu 5 si mai multe petale: Cand eram mica le mancam si-mi puneam o dorinta. ..si acum daca vad din intamplare o floare cu 5 petale si daca nu mai e nimeni prin preajma o mananc
Altceva - daca rastorn sare sau piper presor putin si peste umarul drept si peste umarul stang, ca sa evit cearta!
Si mereu de cand eram mica am stat la coltul mesei ca sa vad daca chiar ma marit (e superstitia ca daca stai la coltul mesei nu te mai mariti). Si uite ca chiar m-am maritat.
Cristina & Sandica
floricica cu pozici
si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank">
si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
Nora spune:
Mie superstitiile sotului imi "incurca" viata! Eu nu cred in nici o superstitie
dar ma minunez de fiecare data cand il aud cu pisica neagra, cu trecutul pe sub scara, cu intorsul din drum, etc, etc. Parca-i baba
!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin
ticka spune:
Am citit ce a scris energy, iar dupa ce a postat si Nora, incep sa ma gandesc ca ccc cam toti sotii au o problema cu pisica neagra... Il inscriu si pe al meu in club!
Cristina & Sandica
floricica cu pozici
si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank">
si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">