Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

Veve, multam! acu' intelesei! batrinetile, deh
Oana, aceeasi problema o avem si noi, stai linistita, noi am mai discutat despre asta mai inainte...asta este, organismul se mai si schimba
Kata, bravo pt masa! eu am pus dovlecel in piureul cu cartof si morcov, patrunjel si celelalte albituri, separat doar dovlecel nu i-am facut. oricum, dovlecelul e dulce, cred ca o sa pape. Succes! si pune mina la treaba prin casa, vezi daca ai baieti?

oare Adina Iulia ne-a parasit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

hai ca Ana doarme si am timp, ca mie treaba mi-o facu bona, sic! sa va scriu meniurile din carte, si apoi reteta pt cele pe care nu le stiti.

Meniu 1
2 mese lapte 200 ml + 1-2 lingurite pesmet, faina orez, gris
1 masa lapte 120 ml + 40 ml suc fructe cu 10 ml sirop zahar
1 masa 100 ml supa zarzavat cu gris + 60 g piure zarzavat
1 masa 100 ml cereale
calorii 680

Meniu 2

2 mese 200 ml lapte + 1-2 lingurite faina biscuiti
1 masa 60 g spuma mere cu gris
1 masa 100 ml bulion legume + 60 g piure zarzavat + 2-3 lingurite pasta carne
1 masa 100 ml fiertura lapte cu faina grau sau orez
calorii 645

Meniu 3
1 masa 200 ml lapte +1-2 linguri faina grau rumenita
1 masa 60 g spuma mere cu biscuiti
1 masa 100 ml supa crema morcovi cu lapte + 60 g piure legume + 2-3 lingurite pasta carne
1 masa 100 ml fiertura lapte cu faina orez
1 masa 150 ml lapte cu gris

retete:

supa zarzavat cu gris

apa 500 ml, zarzavat 100-130 g (dupa sezon: un morcov, o gulie, un cartof, telina, ceapa mica, 2-3 fire zarzavat alb de supa, un dovlecel, o jumatate rosie, citeva foi spanac si salata verde, eventual putin praz, o lingura mazare verde boabe 15 g, citeva pastai fasole verde, gris 15 g, ulei sau unt 8 g, sare 1-2 g, eventual faina 8 g

zarzavaturile se spala bine, se curata, se spala din nou, se taie bucati mari, se pun in apa clocotita si se fierb acoperite 2 ore. La inceput se pune doar jumatate de cantitate de apa, completind restul in timpul fierberii, fara a amesteca prea des. La sfarsit se adauga sarea, dupa care supa se strecoara si se pune pe foc, adaugind grisul in ploaie. Inainte de servire, se adauga uleiul sau untul, preparat astfel: se incinge in tigaie pina dispar mirosul neplacut si spuma. Se face focul mic si adauga faina, amestecind pina aceasta se rumeneste. Se stinge cu supa de legume, amestecind mereu si se mai fierbe 10 min

spuma mere cu gris

1 portie 120 g, calorii 150

mere 120 g, gris 15 g, zahar 10g, apa 180 ml

fructele se fierb in apa, apoi se scurg si, in aceeasi apa, se fierbe grisul. Se adauga zaharul si se amesteca cu merele, pasate prin sita. Tot amestecul se bate cu telul la rece, pina devine spuma.

spuma mere cu biscuiti
mere 120 g, biscuiti 20 g, sirop zahar 20 ml

biscuitii se usuca in cuptor, se piseaza si se cern. Merele se spala, se curata de coaja si se rad, apoi se amesteca cu faina de biscuiti si se acopera totul cu sirop fierbinte. Compozitia obtinuta se bate cu telul, pina devine spuma.

supa crema morcovi cu lapte
2 portii a cite 200 ml
apa 5-600 ml, morcovi curatati 200 g, lapte fiert 200 ml, sare 1 g

morcovii curatati si spalati se taie in bucati marunte, se pun in apa si se fierb 1-1 si jumatate, apoi se iau de pe foc si se trec prin sita. Piureul rezultat se amesteca cu 200 ml zeama in care au fiert morcovii. Se adauga laptele, sarea si se mai da un clocot. Supa se recomanda dupa 4 luni, mai ales la copiii care au avut diaree sau predispusi la tulburari digestive, vara.

hai ca am obosit!
continuarea in nr viitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Multumim pt urari!
LA MULTI ANI, ERIC! Sopteste-i lui mami sa mai treaca pe la noi.

Va pupam si cu prima ocazie adaugam niste poze recente.

Ela si Cristina (21.04.2004)
Cristina iulie-sept2004
Cristina mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Va salut in fuga.Internetul meu merge tare prost.Mai vorbim cind reusesc.
Mirinda,mama ce harnica esti la scris.Multumim frumos.
pupici

Catalina(2boysmum): Catalin(04.03.1998),Robert(13.04.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paulatudoran/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

Multumim pentru urari.
La multi Ani si Cristinei!

O sa incerc sa scriu mai multe mai pe seara!

Va dorim o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Miri, multu pentru retete!! Mi le-am copiat...sunt super faine...din ce carte zici ca sunt???

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

Multumim de urari inca o data! Acus am apucat sa citesc toate mesajele voastre.

Vad ca deja a aparut listuta cu iepurasi, noi m-ai asteptam o lecuta cu dansa.
Nici capitolul diversificare nu l-am inceput , doctorul zicea sa asteptam pana pe la 6 luni asa ca am zis ca o stie el ceva ....Pana atunci iau lecti de la voi.
O zi buna la toate mamicile si toti BB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Servus feteleeeeeeeeeeeeee

Am reusit sa gat cu pozele.

Cele din concediu si de la botez nu sunt inca scanate. Cu prima ocazie le atasez

vizionare faina si Miri multam de retete

paaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lavinia-mama si micutza Hanna

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/lavinia_brandstetter/my_photos

Mergi la inceput

Lavi, vizionat poze de la cap la coada...sunteti draguti cu totii, dar mai ales Hanna si mamica ei...ce bine ti-ai revenit dupa nastere!!

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Bebelusi martie:
Andrei

Bebelusi aprilie:
Luca

Poze familie

Mergi la inceput