oligospermie medie-severa, astenospermie moderata
Dupa trei ani de incercari esuate de a avea un copil, am inceput sa caut in stanga si in dreapta solutii la problema mea. Am ajuns la voi si vreau sa va cer ajutorul.Am facut analize, tratamente, o inseminare artificiala si acuma sa zicem ca m-am mobilizat din nou sa o iau de la capat. Dar de unde sa incep? Cum sa mai abordez problema?
Prima data s-a presupus ca eu sunt problema pentru ca sotului meu ii ieseau analizele super bune.Eu prezentam niste ovare polichistice care se pare ca s-au rezolvat si nu ar fi impedimentul pentru un bebe.Am luat clomiphen, pregnyl si tot setul de tratamente care sunt clasice.Cand am schimbat medicul si inclusiv laboratorul unde am facut analizele, am constatat cu stupoare ca sotul meu are urmatoarea spermograma:
aspect=lichid alb-galbui,opalscent
lichefiere=completa
consistenta=filanta
volum=7ml
pH=8
motilitate=20% rapid progresivi, 30%lent progresivi, 50% imobili
aglutinare=10%
vitalitate=50% vii
concentratie=15-17mil/ml
morfologie= normala
celule germinale=prezente blocate in evolutie
nr. globule albe=numeroase
concluzie oligospermie medie spre severa, cu astenospermie moderata.
Ceea ce ma deruta pe mine cum se poate sa avem asa o schimbare de diagnostic dupa schimbarea laboratorului.
As vrea sa stiu fara menajamente ce sanse avem sau ce solutii exista ca nu mai stiu de unde sa incep o noua batalie. Ca sa nu mai spun ca am piedut trei ani degeaba cautand problema acolo unde nu trebuia.
Am citi cum alte cupluri cu analize mai proast au reusit sa aduca pe lume un copil ceea ce ma face sa mai sper, dar totusi voi ce sfaturi imi da-ti?
Raspunsuri
Tia spune:
Buna Irina si bine ai venit la 
Am modificat titlul subiectului, sa fie mai usor de urmarit pentru toata lumea 
gabid spune:
Nu vreau sa te descurajez dar cu asa spermograma toti dr te trimit la FIV+ICSI.Eu am incercat fel de fel de tratamente cu hormoni sau naturiste si nimic.Tot FIV-ul a rezolvat problema!
Gabi si Moni(aproape 3 ani).
zisaCami spune:
Si sotul meu are o spermograma asemanatoare si ni s-a recomandat tot FIV + ICSI.
Sigur ca se mai intampla si minuni, in special daca exista o motilitate buna, dar eu nu m-as baza prea mult pe asta.
Depinde si de varsta pe care o ai si cat de mult esti dispusa sa mai astepti.E bine sa stii ca sansele de reusita la FIV, incep sa scada dupa 34 de ani.
Cami
gabid spune:

stiu!

EU LA ANUL IMPLINESC 36 DE ANI!
Ce sa fac daca nu am banii!La celalalt FIV aveam 31-32 de ani!Sper sa reusesc si la 36 de ani.
zisaCami spune:
Gabid: Si eu am implinit 34 de ani si sunt cam la limita! Asta nu inseamna ca nu sunt sanse de reusita ... sunt doar mai reduse, dar tot exista! Au fost reusite si la peste 40 de ani!
Pana la urma, nu exista o reteta a reusitei, totul depinde de Bunul Dumnezeu! Fiecare are sansa ei!
Sigur ca vei reusi, ai mai reusit o data si stii mai bine decat mine ca se poate!
Cami
psj spune:
Irina , de ce nu repetati spermograma si in alta parte ? Poate e o problema la al 2-lea laborator, nu la primul ?
iris gold spune:
Eu va multumesc tuturor pentru incurajari si raspunsuri, dar pentru a merge la doctori si sa iti faci FIV ai nevoie de timp, noi plecam dimineata la 7 si ajungem la ora 21.00. Sa zicem ca rezolvam problema asta cumva, dar din ce am citit multe cupluri nu au reusit nici cu FIV si deci s-ar putea sa ramanem falimentari, pentru ca toate astea costa f.multi bani. Poate sa-mi zica cineva cat costa FIV?
Am citit cum cineva a mers la un bun urolog in Pitesti si si-a rezolvat problemele cu spermograma sa prin tratament. E posibil asa ceva? Daca ar fi posibil as incepe batalia cu tratamentele decat sa fac FIV de mai multe ori si sa nu stii daca reusesti.Efectiv ma uzez moral sa fac atatea inseminari si FIV.
Oricum am sa urmez si sfatul lui psj. MULTUMESC!
zisaCami spune:
Irina,
Nu stiu decat preturile de la Medsana ( din cate stiu sunt cele mai mari ) si anume : FIV + ICSI - 1900 + 500 = 2400 euro; tratamentul - 580 euro ( daca este luat din Ungaria ), iar din Bucuresti - la ~ pret dublu; a doua incercare = 1100 euro; congelarea de embrioni - gratuita in primul an, apoi 70 de euro / semestru; congelarea de sperma = 200 euro.
In ce priveste tratamentele urologice, din cate stiu sunt de lunga durata ( 6 luni - 1 an ), sunt foarte costisitoare ( pot sa ajunga sa coste mai mult decat FIV-ul ) si nu se inregistreaza imbunatatiri spectaculoase ( la asemenea rezultate ale spermogramei ).
Numai tu poti sa stii ce varianta sa alegi, dar pana atunci poti sa incerci sa mai faci o noua spermograma, sa mergi la un urolog si la un ginecolog si vezi ce-ti spun medicii.
Mult succes!
Cami
gabid spune:
In primul rand trebuie sa vezi care este cauza oligospermiei pt ca nu toate se pot trata.Cupluri cu oligospermie din cauza :oreion nu au ajuns la niciun rezultat prin tratamente.Sotul meu are oligospermie din cauze hormonale si a reusit sa imbunataeasca putin nr de
cu hormoni dar nu suficient ca sa raman natural.Sunt putini care reusesc o minune mergand la acest dr.Trebuie sa te gandesti cat costa si daca merita.
cipi spune:
Iris, unde a facut sotul tau analiza. Vezi ca la Giulesti dau rasol. Dupa spermogramele facute la Giulesti situatia sotului meu era dezastru. Adica avea mobilitate 0 si forme normale 0. Nu aveam sanse nici macar pentru FIV ICSI. Eram disperati. A repetat analiza la Medsana si era net superioara.Drept urmare s-a intamplat minunea la numai 2 luni de la analiza si am ramas insarcinata. Sotul meu facea tratament de 8 ani pentru infertilitate. In ultimile 5 luni, inainte sa se intample minunea, a facut tratament cu branca ursului, vit E, carnil. Oricum in sufletul meu am convingerea ca ni s-a intamplat o minune. Atentie - si la pozitia in timpul actului sexual. Eu am avut o perna mai tare sub fund si am ramas in aceasta pozitie si dupa (30 min.). Nu luati in totdeauna de bun ce va spun doctorii. Aveti credinta in Dumnezeu si minunea se va implini. Va sarut pe toate. Cipi