temp. bazala ridicata poate fi semn de sarcina?

temp. bazala ridicata poate fi semn de sarcina? | Autor: Cristinna

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am si eu o intrebare pentru voi si anume: temperatura bazala mai ridica respectiv 37.5, 37.6 poate fi un semn de sarcina?
Dupa un tratament cu marvelon pt un chist CM s-a reglat de la 25 de zile la 28 de zile. incepand cu perioada de ovulatie (5-8 sept si pana acum (14 septembrie imi simt ovarele umflate si grele parca si usoare intepaturi cand la ovarul stang cand la cel drept, iar din curiozitate de 5 zile imi iau temperatura bazala care are valori cuprinse intre 37.4-37.5-37.6. Ce inseamna asta?..Mi-e team sa nu fie ceva in neregula cu mine.
Va multumesc din suflet
Cristinna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Temperatura bazala ridicata in primul rand este semn ca ai avut ovulatie. Poate fi si semn de sarcina dar nu e obligatoriu, singurul care poate confirma este un test de urina sau de sange.
Ca sa iti dai seama mai bine trebuie sa iei temperatura de la inceputul ciclului menstrual din ziua 1 (adica din prima zi in care incepe sa curga sange), luata asa pe la mijloc de 5 zile n-are relevanta.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Ce inseamna temperatura ridicata? Peste 37 sau poate sa fie si 36.7 de exemplu, daca aceasta este pana acum cea mai ridicata temperatura? Mie peste 37 imi suna deja a posibila raceala decat sarcina, dar poate ca ma insel. Luna aceasta m-am hotarat sa-mi supraveghez si eu temperatura. Mi-am facut graficul, l-am lipit pe frigider, iar dimineata can ma trezec notez. In a 13 zi de ciclu am avut dureri, poate de ovulatie. Nu stiu pt ca pana acum n-am dat atentie..Apoi mi-a crescut temperatura. de doua zile am 36.7, cea mai ridicata temperatura de pana acum. Sunt pe drumul bun, oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Stie cineva la cit timp iese pozitiv un test de sarcina?Multumesc.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Seherezada, la minim 7 zile de la concepere, dar se recomanda sa-ti faci testul daca iti intarzie ciclul. Oricum, depinde si de teste. Sunt teste care pot fi folosite la 7 zile de la concepere, in orice moment al zile, dar cu altele este recomandat sa mai ai rabdare si sa-l faci dimineata.

"Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pana la lacrimi." (A.Camus)

Mergi la inceput