Amintiri despre 15 SEPTEMBRIE

Amintiri despre 15 SEPTEMBRIE | Autor: thalia

Link direct la acest mesaj

Este o dimineata senina si foarte friguroasa de toamna. Piata este invadata de florile ochiul boului (pacat ca nu stiu o denumire care sa va aminteasca de ele , sunt acele flori ca niste margarete dar cu buchetul dublu , triplu, in toate culorile de la mov , roz , alb , albastru).
Trec pe langa scoala in care invata fiul meu si simt o strangere de inima amintindu-mi de bucuria pe care mi-o aducea aceasta zi.Acum va fi greva . Acum copii nu mai asteapta ca noi inceperea anului scolar.
In sufletul meu, ca un miracol, exista o speranta absurda, ca poate vreodata voi mai retrai acele clipe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Buna,
Mi-ai adus aminte de prima mea zi de scoala si ma gandesc cu melancolie la fiecare 15 sept. cand mergeam cu floricele in mana pentru doamna invatatoare si cu forte proaspete pentru inca un an.
Am o fotografie de cand am inceput clasa 1 si se vede pe fatuca mea bucurie iar in spate mama mea (tanara pe atunci)care avea mari strangeri de inima si probabil multe intrebari ii treceau prin cap.
Mama tot mama ramane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Incepeam clasa intii si plingeam de mama focului pe mina mamei. Cred ca mama plecase sa le duca la clase pe celelate surori, ca atunci cind s-a intors m-a gasit plingind cu de toate (mucozitatile scuzati) pe mina unui domn caruia i-a fost mila sa si-o retraga...
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Prima mea zi de scoala a fost pe 19 septembrie. Aveam mana dreapta in ghips, 6 ani si 2 luni, si ai mei cochetau cu ideea sa ma mai tina un an acasa, dar afland ca cele mai bune invataore din scoala erau in generatia mea, s-au hotarat sa me dea la scoala. Bunica a venit cu mine la scoala. Clasa era deja formata, invatatoarea m-a prezentat clasei, iar eu eram uimita de cati copii sunt in clasa si ce frumos stau in banci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Prima zi..ultima zi

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/crina_crainic/album?.dir=eefb&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.pg.photos.yahoo.com/ph/crina_crainic/my_photos

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu mai tin minte cum in clasa I am intrat in scoala pe sub o bolta de flori facuta de elevii din clasa a VIII-a (la randul nostru asa i-am intampinat si noi pe boboci si nu ne venea sa credem ce micuti erau). In clasa ne asteptau manualele, pe fiecare banca, si cate o floare pe fiecare teanc de carti. Am iubit-o pe invatatoarea mea, a fost foarte dedicata, mereu imi era frica sa nu o dezamagesc.
Am si eu o poza facuta in fata blocului, cu uniforma, fundite albe, sosetute si sandale, zambitoare toata, langa fratii mei mai mari (care deja nu se mai bucurau de inceperea scolii la fel ca mine).

Andrada, m-ai facut sa rad cu povestea cu mucozitatile pe mana domnului - ce om cumsecade!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Descantec, frumos baiat ai. Anul asta incepe clasa a 2 a?

Prima zi de scoala. Imi aduc aminte de mirosul fain de plastic al copertilor de carte, rechizitele noi, si ce emotii.....

Ce se mai aude cu greva?

Aici, baietii mei au inceput scoala de o saptamana - astazi. Lunga mi s-a parut vacanta asta de vara....

Mergi la inceput