pedeapsa cu inchisoare pt adulter

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Sunt total contra adulterului, dar nu cred ca pedeapsa cu inchisoare este leacul. Ca si in timpul prohibitiei de la americani, o astfel de lege nu cred ca ar duce decat la dezvoltarea de idei de a se ascunde, de locuri discrete care sa serveasca unor intalniri fierbinti. In nici un caz interdictia nu starpeste un viciu, ba chiar il face mai interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Yasmin

dsigur, si eu sunt contra. dar aceasta lege are o oarecare logica aici. in istanbul nu este cazul, dar in anatolia, in satele acelea lipsite de cultura si bun simt, barbatii au mai multe femei, inca. oricat se lupta guvernul (si noi ceilalti) sa schimbe aceasta mentalitate, sunt foarte multe cazuri. oameni saraci, tin mai multe 'neveste', fac cate 30 de copii si apoi fac greva foamei, ca statul nu-i ajuta. 'cum sa cresc 30 de copii cu bani astia? sa ne dea guvernul, ca are de unde'.
legea asta e menita sa protejeze familia si sa favorizeze femeia. pt ca ele sa nu mai fie nevoite sa accepte un astfel de tratament.
casatoria fara acte, cea facuta de hoca (preotul musulman) nu este acceptata ca fiind legala de mult timp. dar obiceiul e in floare. acum, femeia care este casatorita legal are dreptul sa isi dea judecata sotul pt adulter.
mi se pare o masura cam iesita din normele dreptului omului, dar si femeile acelea care sunt obligate sa accepte mai multe 'surori' sunt cu siguranta private de drepturile respective.
desigur, traim in lumea barbatilor, probabil ca multi vor scapa nepedepsiti, dar asta nu pt ca ar fi favorizati. nu, aici femeile cred ca asa este normal, barbatul poate sa beneficieze de 'harem'. le vad la diverse programe, ii apara, le dau dreptate, se vaita: 'lasati-ne in pace, nu avem nevoie de legile voastre, e treaba barbatului meu cu cate femei umbla. e dreptul lui. macar nu ma bate. macar aduce de mancare la copii...'
e ingrozitor ca in anul 2004 sa existe astfel de mentalitati si practici.
turcia nu este o tara religioasa. adica nu este condusa de religie. este o tara democrata si se lupta cu populatia care nu vrea, dom'le, democratie!!! noi vrem panem et circum!!!

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci

mie imi pare ca guvernul turc incearca sa scape de practica veche musulmana a poligamiei, drept al barbatului musulman, garantat prin coran.
noi cele care am vota contra nu cred ca aveam asta in gand, haremul nu face parte din mentalitatea de tip european, asadar discutam complet paralel. si in utah exista poligami,mormonii, iar legea este clar impotriva-le, drept care acum cativa ani a fost scandal cu un tip care avea vreo opt neveste(printre care o mama si o fiica) si care a fost arestat in tipetele haremului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Sa inteleg ca Turcia are atatea inchisori incat nu mai stie ca sa faca cu ele? Si ca le trebuie locatari?

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburutza spune:

problema a fost inteleasa gresit

Mergi la inceput