Camin saptamanal in Bucuresti
Buna,
Prietena mea ajuta de ceva timp o tipa cu un copil de un an si jumatate si automat m-a implicat si pe mine.
Povestea ei e complicata ca si viata. E din Bacau, a ramas insarcinata, izgonita de parini, a ajuns la o matusa in Bucuresti unde a nasacut.
"Bine'nteles" tipul care a lasat-o insarcinata a parasit-o.
De ceva timp nu s-a mai inteles cu matusa care-i reprosa ba ca copilul nu doarme cand doarme ea samd.....In final a aruncat-o in strada cu copil cu tot.
Ea si-a gasit de lucru cu 3.500.000 lei, dar n-ar unde lasa copilul si cum n-are acte pe Bucuresti nu il primeste decat in Bacau la centru saptamanal.
Ea plange disperata ca nu vrea sa se desparta de copil.
Cum o putem ajuta sa munceasca si sa stea cu copilul.
Stie cineva un loc unde ar putea locui.
Dar cel mai mult dorim sa aflam un centru in care-si poate lasa copilul, si sa-l de vinerea pana luni.V-am spus problema e ca nu are acte pe Bucuresti.
Isi iubeste foarte mult copilul, ca orice mama normala, si copilul tine la ea.
Va rog sa-mi raspundeti daca stiti ceva, sa n-o lasam pe strada cu copil mic mai ales ca mai vine si iarna.
Va multumim,
Cristina
Raspunsuri
liliana csaki spune:
Cristina, unde sta ea acum? N-are nici macar o camera cu chirie?
Pt. copil solutia ar fi o cresa saptamanala, eu una habar n-am pe unde mai sunt din astea, poate stiu alte fete si punem mana de la mana s-o induplecam pe directoare sa primeasca copilul chiar si pana-si va rezolva mamica problema actelor.
am uitat, ce varsta are copilul? Poate o solutie ar fi si un centru maternal unde ar putea sta impreuna cu copilul. In sectorul doi sigur au astfel de centre. Da mai multe detalii despre ei.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
cristina_tudor spune:
Copilul are 1 an si jumatate, cam asa.
Ea sta acum la o tipa care sta si ea cu chirie intr-o garsoniera.
Si tipa asta sata cu copilul in bucatarie.
Nu stiu daca are pat, nu stiu mai multe. O sa o intreb pe prietena mea.
Solutia cea mai buna pt ea e sa stea cu copilul in Bucuresti, chiar daca-l duce la un centru saptamanal.
Nu vrea sa-l duca tocmai la Bacau.
Va tin la curent,
Dar tare mi-e mila de ea.
Plange si tot spune ca nu vrea sa se desparta de BB.
Oricum ea e de conditie cred "joasa", dar e curata si-si iubeste enorm copilul.
De cateva zile sunt si ea si copilul murdari ca nu au unde se spala.
Eu mor, cand au astfel de povesti.
Da o sa dam si noi bani pt o "spaga", dar unde s-o indrumam?
Cristina
ralualexandrei spune:
Putem afla cu usurinta adresa unor crese saptamanale,dar cea mai arzatoare problema este cea a locuintei si cred ca ideea cu centrele maternale e foarte buna,ar fi o solutie.Asteptam vesti de la tine,despre ea.
Andra
cristinabajenaru spune:
Evident cautam un adpost pentru amandoi. Am inceput sa caut, dar trebuie sa ma uit pe la mai multe ONG-uri care au ca obiect de activitate protejarea mamei si copilului. Am gasit ceva si cred ca merita incercat.
Incercati sa luati legatura cu ei si sa le explicati situatia. Daca ei nu au cum sa o ajute macar sa ii de acateva date de contact ale unor oameni care ii pot fi de ajutor. Eu o sa caut in continuare.
Mult noroc.
- SPPDCDH • Descrierea serviciului oferit
- Adapost si ingrijire pentru mama si copil
• Adresa:Bucuresti; sector 6; Bd.Uverturii, nr.81
• Persoana de contact: Eugen Spulber
• Telefon - 021 430.08.40
cristinabajenaru spune:
Am mai gasit o varianta:
Fundatia Prietenii Copiilor
Tel./Fax: 021.315.75.27
Bucuresti
cristina_tudor spune:
Buna,
Ma bucur sa vad ca exista si alte persoane sensibilizate de situatia ei.
Azi am plans iar din cauza ei.Imaginea lor e tulburatoare.Copilul descult, ea plangand ca nu vrea sa-l duca tocmai la Bacau. Iar copilul innebunit dupa maica'sa, o tine numai de gat si-o iubeste.
Prietena mea a fost azi la Centru pt protectia copilului si de acolo s-a intors dezamagita.
Nimeni nu o primeste in Bucuresti daca nu are viza de flotant.
A facut rost de un tabel cu cateva crese saptamanale si-am sunat.
Aceiasi poveste. Viza de flotant.
Si eu si prietena mea stam cu chirie.
Daca o poate ajuta cineva sa-i faca viza de flotant pe Bucuresti pt un an, platim noi toate cheltuielile.
Ca sa-i primeasca copilul la cresa saptamanala are nevoie de aceasta viza de flotant.
Ea si-a gasit de lucru cica ca ambalatoare.
Pentru ea cel mai frumos vis e sa duca copilul la cresa saptamanala, ea sa lucreze ca ambalatoare si sa-si gaseasca o gazda unde sa poata sa-si ia copilul la sfarsitul saptamanii.
Eu va multumesc pt telefoane, maine o sa sun si va tin la curent.
Daca stie cineva o batrana care primeste in gazda, cred ca la o casa ar fi ideal, ca acolo nu cred ca ar plati intretinere, sa ne dea si noua adresa.
Iar daca poate cineva sa o ajute cu viza de flotant, platesc eu cheltuielile.
Va multumim,
Eu sper ca visul ei se sa implini
Cristina
alibaba spune:
din ce cauza nu isi poate pune viza ? nu are buletin ?
eu stiu ca in momentul in care isi gaseste o gazda poate sa se duca la politie si ii pune viza de flotant .... daca gazda nu vrea sa faca contract ca sa nu plateasca impozit se mai poate cu o declaratie ca o ia in locatie .... eu azi incerc sa ajung la politie ca trebuie sa imi prelungesc eu viza .... pot sa intreb ce solutie ar fi pentru ea dar spune-mi ce acte valabile poseda in momentul asta....
SIMONABB spune:
o sugestie: nu stiu care e pregatirea fetei, dar ar putea incerca sa se angajeze la o cresa sau la o gradinita particulara, nu ? In felul asta l-ar putea avea langa ea tot timpul pe baietel.
http://community.webshots.com/user/simonabb
cristina_tudor spune:
Buna,
Nu v-am tinut la curent.
Copilul e acum bolnav, iar eu n-am putut sa-i ajut cu nimic.
Peste tot vor ca mama sa aiba viza de flotant.
Acum s-au intors la matusa fetei, unde dorm mama cu BB-le si matusa intr-un pat.
Ia primit matusa inapoi dar o exploateaza pe fata. Ea e cea care face curat in casa si mancare si..... .
A zis ca va indura tortura matusii numai sa nu stea cu copilul in strada iarna.
Nici haine nu pot sa-i dau ca, cica, i le dau degeaba ca i le vinde matusa-sa.
Copilul era bolnavior si cu temperatura.
Cred ca avea rosu'n gat.
Nici vaccinurile nu i le-a facut ca nu au medic de familie.
Va tin la curent
ulisernic spune:
Buna Cristina,
Fara viza de flotant, mamica de care ne-ai povestit nu va putea face absolut nimic in Bucuresti, stiu din proprie experienta. Formalitatile pentru obtinerea vizei de flotant sunt simple, cheltuielile se rezuma la un timbru fiscal in valoare de 2000, dar trebuie sa existe acel proprietar dispus sa semneze declaratia de luare in spatiu, care este TEMPORARA in cazul vizei de flotant sau de resedinta, cum o numesc cei de la evidenta populatiei, perioada maxima este de un an, dupa care se poate prelungi sau nu, in functie de cum doresc partile implicate. Este o simpla formalitate, dureaza putin, totul e sa se gaseasca un titular de contract de proprietate care sa aiba o inima mare si sa ajute pe cineva intr-un astfel de impas. Gazdele nu accepta, in general, sa faca aceasta formalitate, din diverse motive, majoritatea sunt persoane in varsta carora le este frica sa nu-si piarda casa sau nu vor sa se stie ca au chiriasi. Din pacate, tot ce spun aici nu-i este de nici un folos mamicii, daca as fi fost proprietar, alta ar fi fost povestea... Pot insa sa vorbesc cu doctorita nepoatei mele pentru copil (scuza-ma, nu am inteles daca este baietel sau fetita), macar medicamente sa primeasca, scumpul de el, astept raspunsul tau in acest sens. Mamica mai are acel servici? Ar putea plati o gazda? Sora mea sta in gazda si as putea vorbi cu ea sa se intereseze in zona de cineva care inchiriaza o camera, dar pentru asta trebuie sa stiu mai intai daca-si poate plati chiria (sora mea plateste 1.500.000, de exemplu.
Astept raspunsul tau si-ti dorec numai bine!
Mihaela