de la ce varsta la gradinita
Am si eu o intrebare pentru mamicile al caror copii implinesc 3 ani dupa inceperea anului scolar.La ce varsta i-ati dati la gradinita .De exemplu noi implinim 3 ani in noiembrie.Sa mergem la gradi de la 2 ani si 10 luni sau de la 3 ani si 10 luni?
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Copilul meu e nascut in decembrie 2002 si va merge la gradinita in septrembrie 2005 cand va avea 2 ani si 9 luni. Am vorbit cu directoarea gradinitei si mi-a spus ca nu-i nici o problema daca-i mai mic. Mai sunt si altii cu putin sub 3 ani. Urmeaza deci sa-l inscriu in martie anul viitor ca sa inceapa din septembrie. Sper ca va fi pregatit pentru gradinita la varsta aceea, as mai avea posibilitatea sa-l trimit in timpul anului, dupa ce implineste 3 ani, dar educatoarea mi-a sugerat ca cel mai bine pentru copil e sa fie dus de la inceputul anului, odata cu toti ceilalti ca sa-si cunoasca de la inceput colegii, tot debutanti si ei. La 23 ani si 9 luni cred ca e prea mare, dar, daca mi-ar fi spus ca nu mi-l primeste, l-as mai fi tinut un an acasa, ce sa fac! La alte gradinite ar fi trebuit sa facem naveta, asa ca o preferam pe cea la 10 minute de casa.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
ticka spune:
Depinde de gradinita. La gradinita de langa casa au zis ca o primesc pe Sandica de la 3.5 ani. Noi am fost cand Sandica avea 3 ani si ne-au zis sa mai asteptam. Alte gradinite primesc si copii de 3 ani... Eu am dat-o la 2 ani la cresa si am avut mare noroc cu doamnele de acolo. Am fost si sunt f.f. multumita de felul in care aveau grija de copii si de felul in care se purtau cu ei. Fapt pentru care abia acum la 4 ani Sandica merge la gradi.
Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
gabid spune:
Moni a mea incepe gradi luni .Are 2 ani si 11 luni.Cred ca daca il primeste pe bb la aceasta vrsta e super!Pe a mea nu au vrut sa o primeasca la toate gradinitele pe unde au fost pt ca nu avea 3 aniu impliniti.
Eu zic ca pt bb e mai bine la 2 ani si 10 luni.Cumnata mea a dus fetita la 2 ani si 9 luni.
Gabi si Moni(aproape 3 ani).
energy spune:
nu cred ca-i cazul sa va grabitzi asa: gradinitza inseamna colectivitate adica in traducere "din boala in boala" pentru majoritatea copiilor. daca ai posibilitatea, mai tzine-l un pic acasa.
mihaiu spune:
Fetita mea a inceput gradinita la 2ani si 7luni (facea 3ani la sf.lunii ianuarie). Acum are 3ani si7luni si e in grupa mijlocie. Nu stiu ce voi face dupa ce termina gradinita dar mai sunt 2ani pana atunci.
numai bine
Lolipop Lady spune:
quote:
gradinitza inseamna colectivitate adica in traducere "din boala in boala" pentru majoritatea copiilor.
Energy,
de ce sa nu privim lucurile si dintr-un punct de vedere pozitiv? Colectivitatea inseamna, pe langa boli ale copilariei, joaca, invatare (invatare prin joaca de fapt), socializare, petrecerea timpului impreuna cu copii de varste apropiate, etc etc. de ce te gandesti in primul rand la boli cand vorbesti de gradinita? si la 4 ani copilul se va imbolnavi ca si unul mic cand merge pentru prima data la gradinita. din pacate nu-l poti feri de boli si daca sistemul lui imunitar nu are cu ce lupta pt a se dezvolta copilul se va imbolnavi la orice varsta.
Toate cele bune,
Liana
claza spune:
Eu am vrut s-o dau pe Ilinca la gradi de anul trecut (avea 2 ani si 9 luni), dar n-a fost de acord taica-sau, a zis ca e prea mica si o s-o bata copii mai mari (nu cred ca ar fi fost cazul, maimutza e infipta si mai degraba sare ea la bataie...) Anul asta in primavara cand am vrut s-o inscriem ni s-a spus ca la 3 ani si 9 luni e prea mica!!! Pana la urma am gasit o gradinita unde primesc copii de la 2 ani, a intrat direct la grupa mijlocie si e foarte bine (n-a batut-o nici un copil, si nici ea pe altii, din fericire)
Dar depinde de la caz la caz, de cat de independent e copilul, daca are sau nu cu cine sta cand e mami la serviciu, etc.
Multa bafta tuturor bobocilor de la gradi.
Roxanica77 spune:
Fetita mea e nascuta in decembrie 2001, adica are 2.9 ani, si am dat-o la camin...e jale mare acolo...toti plang...toti vor de toate(mai ales pe parinti)Inca suntem in perioada de acomodare...daca nu reusim in maxim 2 saptamani...o retrag si mai stam putin acasa, dupa care incepem iarasi.Cine a spus ca v-a merge din boala in boala nu a gresit...fata mea deja a inceput cu dureri de burtica si scaun foarte moale...Dar dupa cum am spus... daca nu ne acomodam...vom mai sta acasa.Va doresc succes fetelor!!!!
barbye spune:
Draga Lilic? Esti din Buc...Vrei s-o dai la gradi cu program normal...adica 08-13...Mai exista care primesc si copii asa mici.....daca da vorbim.Astept
mirela