Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (54)
Raspunsuri - Pagina 5

ioana_du spune:
Trinity, pai asa te lauzi, draga mea? Si cand ma gandesc ca la mare pareai super ok! Doamne, ma bucur ca esti bine, sa vezi ca va fi totul ok. Cum ai suportat spitalul Sf. Pantelimon? Cum a fost Urleteanu? Da-mi detalii, please! Eu sint usor crizata, ca am auzit ca nu e de acord cu cezariana!
Ioana si Bianca pui
in sapt 26 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

Dena spune:
anne-marry la ft multi ani!!!! ca si celorlalte marii si marioare de altfel.
Ma bucur ca sunteti bine ca si bebeii vostrii...
Noi ne laudam cu crampe la picioare, nu ft des, dar destul de neplacut.
Pupici la mamici si bebelici...
Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Jasmine spune:
Azi am fost la dr Anca.In sfarsit!
Problema e ca pe baza analizelor pe care le-am tot facut,dr mea de pana acum mi-a zis ca stau super bine,ca n-am nici o problema,ca nr crescut de leucocite e in regula in timpul sarcinii (cum zicea si Roserb),ca stau bine cu fierul,calciul,glicemia,deci nu trebuie sa iau absolut nimic suplimentar.
Dr Anca mi-a zis ca nu e in regula cu leucocitele alea,ca trebuie sa mai fac niste analize si un consult la endocrinologie pt hipotiroidie (!!!!),sa fac analize de Clamidia (pe care le-am mai facut acum cateva luni si rezultatul a fost negativ).In plus sa incep sa iau fier,acid folic si Magneziu.Stie cineva ce e ala "BioMagneziu"?E diferit de "Magneziu cu vitamina B6?"
M-a cam dat peste cap consultatia de azi.Adica eu stiam ceva si acum am auzit pareri care se bat in cap cu ale medicului de pana acum.Adica exact de ce mi-era frica n-am scapat.Banuiam ca asa se va intampla.
Jasmine 30 saptamani

try spune:
Bits, sa stii ca ma gandeam azi dimineata ca e bine sa fac exercitiile cand e bebe treaz sau sa-l stimulez sa se miste in timpul celor 15 minute astfel incat prin miscarile lui sa "alunece" cum trebuie. Dificil e ca ducandu-ma la servici nu pot face exercitiile decat dimineata inainte sa plec la servici (bebe nu e uneori treaz la ora aia, de regula da semne de agitatie in jurul orei 8 dimineata, iar eu plec de-acasa la 7:30) si seara dupa ce revin acasa. Aseara am facut o data exercitiile. A propos, al doilea exercitiu cat trebuie facut? Tot 15 minute? Nu-s usoare, sunt tare incomode pozitiile si tot sangele care-ti vine-n cap. Eu oricat mi-as cocotza fundu' pe perne tot mi se pare ca-s mai jos decat e in poza pusa de tine. Ca se turtesc pernele....
Azi dimineata, facand primul exercitiu, am vazut cum a "cazut bebe" dinspre zona cervixului catre fundusul uterului (cum stateam eu cu fundu' pe perne, fundusul uterului era in jos acum) si tot pipaindu-ma usor peste toata burta am intuit ca s-a asezat de-a curmezisu' pe orizontala cu spatele catre coastele mele si cu membrele catre cervixul meu, cu capul in stanga si cu fundu' in dreapta. Eu cel putin asa am avut senzatia, ceea ce ar fi un progres zic eu fata de pozitia pe verticala cu capul in sus.
Bits, stii ca pe site-ul dat de onitza am vazut cum se nastea un bebe cu fundu-n jos? I-au scos popoul, apoi a iesit corpul cu picioarele (care erau de-a lungul corpului) si apoi l-au rasucit un pic sa-i iasa capul...
Sincer eu am cam inceput sa simt cum apasa sarcina pe col. Cand merg nu mai am aceeasi dezinvoltura ca acum o luna. Am inceput sa simt diverse presiuni, senzatii etc. Si burta mea tot in partea de jos e plasata. Iar uneori simt o usoara durere in..."usa de la intrare", nu in interior, ci pe partea exterioara intr-un fel, ca si cand ar presa ceva tot timpul acolo. Senzatia apare de regula cand ma duc la baie. Am citit ca asta ar fi o durere specifica perioadei cand bebe apasa si nu mai e mult sa iasa. Cele care ati mai trecut prin nasteri, stiti ceva de asta?
daniela, in medie travaliul la prima nastere dureaza 12 ore. Poate fi mai mult sau mai putin, insa asta e media. Fetele acolo au povestit de 3-4 ore, insa n-am fost atenta daca era u3-4 ore de la primele contrcatii pana au nascut sau de cand s-au dus la spital sau de cand au fost bagate i nsala de nasteri... Ma gandesc ca e important de cand incepi sa consideri travaliul ca fiind inceput. Cum povestea cineva aici despre prima nastere (n-am retinut nick-ul), la ea travaliul cred ca a inceput de dimineata cand au inceput si primele dureri si i-a cazut dopul.
Si mie mi se ridicase parca un pic burta acum vreo 2-3 sapt., dar apoi iar am avut sentimentul ca e lasata mai jos.
Iar referitor la ganditul cu nasterea mai devreme, eu sunt foarte senina, nu ma sperie gandul asta, nu panichez, nu-mi fac nici un fel de probleme.
Sutienele de alaptat ganditi-va la ele sa le purtati mai mult cand iesiti afara, asa ca nu va runcati sa va luati prea multe sutiene de alaptat. In casa e de preferat sa va lasati sanii liberi, iar daca veti experimenta rani pe mm, de preferat sa stati fara tricou...
Fulguletz, stai linistita, nu-ti mai face procese de constiinta, nu toate femeile sunt zdravene la cap. Unra, din lipsa de preocupari si prea mult timp liber, mintea le "inventeaza" tot felul de bazaconii de-astea (gen gelozie fata de oricine puna mana pe copilul ei) ca sa-si umple si ele sufletul cu ceva, sa nu fie gol si pustiit.
trinity, bine-ai revenit si multa sanatate in continuare si tie si lui bebe.
La multi ani tutror mariilor si anelor (pentru maine), iar lui anne-marry (ca nu stiu cu msa te pun la dativ) de 2 ori (a msi eu o surioara Ana-Maria).
Ionela, eu n-am facut varice, dar pot sa ma laud ca nici urma de vergetura nu am. Ma gandesc ca asa-i tipul meu de piele...Doar cateva vase de sange sparte in zona gleznelor, pe coapse (dar unele erau si inainte) si am observat de curand in zona aia de sub coasta stanga care ma jena pe mine; sunt din alea care sunt foarte subtiri cat un fir de par, bine conturate si rosii. in sapt. 33, DNP 31 oct.

Eliza5 spune:
Trinity, multumesc mult pentru raspuns!
Si eu am probleme intr-adevar cu colul. Este foarte scurt, are 2.7 cm. Din fericire stau acasa iar in majoritatea timpului stau in pat asa ca sper sa pot duce sarcina cat mai aproape de termen. Problema este ca mi se intareste burta cam de 4-5 ori pe zi si nu-mi dau seama daca nu cumva se scurteaza tot mai tare colul pe zi ce trece. Cam de fiecare data cand ma ridic si eu sa-mi fac ceva de mancare, sa merg la toaleta, etc, ma trezesc cu o ghiulea in loc de burta.
Bobita, eu nu inteleg cum pierzi tu la salariu daca intri in prenatal. Prenatalul se plateste cu 85% din salariu, nu? Aia 15% pe care ii pierzi nu cred ca fac chiar asa o mare diferenta, nu?
Eu de exemplu nu o sa-mi iau concediul acela de ingrijire a copilului (CIC) de 2 ani pentru ca ala se plateste cu suma fixa (in jur de 6 milioane) si atunci intr-adevar as pierde multi bani, dar prenatalul nici nu cred ca ai cum sa nu-l iei si nu pierzi chiar asa de mult..
Eliza - 29 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

monica-elizabet spune:
fetelor mai devreme mi se facuse o pofta de cafea de am simtit ca lesin daca nu beau...eu oricum mai beau cate un capuccino sau un nes slab de tot de dimineata dar acum este deja tarziu si eu vroiam cafea...nimic altceva, oare-mi face rau?...daca ar fii vorba doar de insomnie nu ar fii nimic dar ma gandesc sa nu-i faca rau lui bb...voi ce ziceti?
va pupic
monica

Eliza5 spune:
Monica, nu i se intampla nimic rau puiutului :-) Mie chiar mi-a recomandat doctorul o cafeluta mica pe zi pentru ca am tensiunea mica dar eu tot nu beau pentru ca nu-mi place. Important e sa nu faci excese si sa nu combini mai multe excitante in fiecare zi (cafea, cola, ciocolata, etc.)
Eliza - 29 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

fulguletz spune:
Monica, io zic sa bei linistita ! o cafea pe zi chiar nu face rau...eu beau zilnic...uneori cu cofeina, alteori fara cofeina...
daŽ la noapte o sa fi insomniaca.. cu
David, 27 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

try spune:
Bobita se referea ca pierde per ansamblu daca ia acum prenatal. Daca amani prenatalul cat mai mult posibil (de preferat dupa nastere), perioada aferenta CIC va fi mai mica (respectiv 2 ani minus 126 zile) si deci vor fi mai putine luni de luat CIC cu 6,1 mil lei (sau cat o fi anul care vine).
Daca isi ia tot maximul de prenatal - cele 84 de zile- atunci dupa nastere va avea o perioada de 2ani minus 42 de zile de luat CIC, adica mai multe luni decat in primul caz cand ar amana la maxim luarea prenatalului.
Groso-modo, la un salariu de 10.000.000lei net si considerand ca CIC-ul pe luna este de 6.100.000lei, diferenta de castig intre cele 2 variante ar fi de vreo 10 mil. lei. Insa, cu cat CIC/luna este mai mare si salariul net/luna mai mic, cu atat aceasta diferenta de castiga va fi mai mica si s-ar putea sa nu merite sa te chinui sa vii la servici pana nasti, doar ca sa castigi cateva milioane in plus si alea in decurs de 2 ani. Daca insa salariul net/luna este mare, atunci diferenta s-ar putea sa merite...fiecare decide pe propria-i situatie dupa ce-si face niste simple calcule matematice. De exemplu, daca ai 15 mil net/luna, iar CIC ramane tot la 6,1 mil/luna, atunci castigi cam 25 mil. per total in 2 ani de zile daca renunti la prenatal si-ti iei tot concediul de maternitate dupa nastere. in sapt. 33, DNP 31 oct.

roserb spune:
LA MULTI ANI pentru toate Mariile!
Trinity, imi pare rau sa aud ca ai avut necazuri, important e ca acum chiar mai e putin pana la termen si ca ai ajuns cu bine pana aici.
Eliza, si mie mi se mai intareste burta in continuare de cateva ori pe zi (4-5, 6 , 10 , nu am numarat ),de obicei cand ma ridic sau merg mai mult, dar colul meu nu s-a scurtat deocamdata . Banuiesc ca un numar de astfel de contractii nedureroase este absolut normal la varsta asta a sarcinii, totul e sa nu devina regulate si sa fie mai multe de 4-5 pe ora. Asa ca stai linistita !
Roxy, varice n-am si n-am avut nici la sarcina trecuta, sunt in schimb suparata ca mi-a pocnit pielea de pe burtica in 2 locuri, ceea ce data trecuta n-am patit.Deh, batranetele!
Bits, fii linistita, nu se lasa compozitia de tort daca nu pui piscoturi!
Fulguletzule , esti tare cu taiatul piscoturilor cu foarfeca . Am ras de m-am prapadit . Pai daca ai facut numai jumatate din compozitie era normal sa fie piscoturile prea lungi.
Cat despre vecina ta , las-o in paca ca vad ca paranoia e in floare . MA gandesc ce fata ar fi facut daca-i pupai copilul precum baba mea, cred ca solicita politia urgent!
Roxana- saptamana 32
DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu