Copil super obez
Raspunsuri - Pagina 2
anda141 spune:
Mai asta nu e dragoste fata de copil, e inconstienta, si mai mult decat atat e chiar crima! Pai copilul asta numai sanatos nu e sau nu o sa fie!! Nu e bine deloc, asa ceva e inadmisibil, pacat de copil, ca el nu are vina saracul, parinti inconstienti!! Pe ce lume or trai????

Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
liliana csaki spune:
Oameni inconstienti si iresponsabili, asta poti spune despre asemenea parinti. Nasa copiilor mei si buna prietena a mea are o singura fetita, are 10 ani jumate si inainte de vacanta din acesta vara avea 56 kg iar ea la 30 ani are 48. A fost un copil crescut de bunici, care la 6 luni manca sarmale, la 10 putina slaninuta cu ceapa, ca-i placea si poftea. A fost dintotdeauna un copil gras, mai mult, tatal si bunicii paterni au mari probleme de greutate. Ani de zile m-am tinut de capul ei sa duca copilul la medic, imi spunea ca i-a zis medicul c-o sa slabeasca daca creste. Odata m-am enervat rau si i-am zis ca eu cred ca n-o duce mintea prea mult daca-si inchipuie ca fata ei se va culca intr-o seara grasa si se va trezi dimineata slaba. A dus-o intr-un final la dr. i-a facut analize, n-are nimic hormonal doar ca a fost obisnuita sa manance enorm si f. multe dulciuri, a mancat intr-o zi 500 gr. de ciocolata pe langa altele. I-a facut medicul o dieta, manca f.des dar multe legume, carne de pasare degresata, fara fainoase. A tinut o luna si-a slabit 5 kg. Desi asa mica imi arata cu mandrie ca a slabit. Parintii insa fiind f. ocupati si plecati mare parte a timpului, lasa fata cu o femeie, care din multa mila si eu cred ca si lene, a lasat deoparte regimul si-a-nceput sa-i dea din nou mezeluri, pizza, tot ce nu avea voie, asa ca si-a recuperat kg. In vacanta in care-am fost impreuna era intr-o permanenta cautare de mancare, acum manca, acum intreba "cand mergem sa mancam?".
Eu am renuntat s-o mai bat la cap, am vazut ca nici nu se prea omora dupa sfaturile mele, pana la urma e copilul ei. Imi pare rau de copil dar nu pot sa-i deschid ochii maica-si.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
scarmanus spune:
Fetelor, haideti sa va povestesc eu o grozavie si mai mare. Stiati ca Ciprul e pe locul 1 in ceea ce priveste obezitatea la copii, raportat la numarul de locuitori? Asta a fost ceva ce m-a frapat de cum am pus piciorul pe insula, tot al 2-lea sau al 3-lea copil e obez. Ii vezi saracii mari si greoi, leganandu-si kilogramele de grasime si nu le poti da varsta, arata ca de 20 de ani cand ei nu au decat 12 ani poate. Dar crima cea mai mare este ca-i vezi pe strada acompaniati de mamicile lor foarte ingrijite si siluete, ca deh, ele se duc la sala si totul e "diet" ce mananca, lasa ca saracii copii pot fi indopati ca gastele inainte de taiere atat de mame cat mai ales de bunici care toata ziua ii cocolosesc cu mancare. Mai bine sa fie traumatizati toata viata si sa sufere de complexe, s afie marginalizati. Asa proasta educatie alimentara n-am mai vazut in viata mea, sincer. Decat sa faca putin efort acuma pentru copil mai bine il lasa sa manace pana devin ca niste balene umblatoare. Crima absoluta!
scarmanus
sinzi_ana spune:
Eu am intalnit multe mamici care sunt chiar mandre de copiii lor putin "grasuti", care se ascund in spatele "asa trebuie sa fie copiii", sau "nu pare grasut, are oasele grele si e vanjos!"...
Ce efecte vor avea mai tarziu "oasele grele" asupra sanatii copilului putine stiu si poate nu le intereseaza, atata timp cat pe moment copiii sunt "rumeni si plinuti"!!!
Poate ar trebui sa fie mai mediatizata boala obezitatii si riscurile pe care le asumi in numele copilului atunci cand il indopi.
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
gen68 spune:
mi se pare mie, dar, nu stiu daca ati observat, toate cazurile prezentate sunt FETITE!!! generatia asta de fetite sunt grasune toate, chiar si adolescentele. am observat o adolescenta in troleu, avea bluzita mai sus de buric si pantaloni din astia pe talie sau mai jos, si niste sunculite revarsandu-se... si o colega de-a noastra, avea probleme cu fata si ne spunea ca nu poate sa tina frigiderul gol, trebuie sa fie plin cu mezeluri si derivatele lor, si ii plac la nebunie prajiturile. daca ea mananca, cum sa nu-i dea si fetei? inconstienta!!!
mamicaluitheo spune:
ii este mila sa o refuze , dar nu se gandeste la consecinte.
asa este si nasa mea de cununie. are un baietel aproape de obezitate si nu-i refuza nika. vrea sa manance ciocolata cu inghetata - mananca, vrea sa bea cola - bea si etc.
PARINTI IRESPONSABILI! asta este tot ce pot afirma!
andreea mami lui theo si florin
ana-oana spune:
sa v-o spun p'aia dreapta, cand am postat subiectul, nu prea stiam de ce am facut-o. doream sa mai spun si altcuiva (eram super ofticata pe parintii aia si cine iti e mai la indemana? - prietenii virutali) si intr-un fel speram sa mai fie cineva de acord cu mine: copilului nu trebuie sa-i dai orice doreste, orice vede.
dupa ce am citit raspunsurile voastre, am stiut ce trebuie sa fac: o sa le tiparesc si o sa i le trimit maica-sii!! (sub rezerva anonimatului). Sa vada ca parerile sunt unanime: sunt criminali, copilul o sa sufere psihic si fizic, iar consecintele sunt nefaste si pe termen lung.
daca nu cer prea mult, mi-ar mai trebui si o parere de TATA.
sa fie tacamu' complet.
Mulatam frumos, fetele!
Oana
Maruta spune:
SUPER IDEE ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
tinatache spune:
tatziii, la apel!!!!
pt parinti: ATI INNEBUNIT?????? va bateti joc de copilu asta, o fetita care o sa se uite in oglinda peste 2 anisori si sa-i vina rau cand vede o "balena umblatoare", cum bine a spus scarmanus. Nu-ti vine sa-i iei copilului ciocolata din mana, dar cand o sa ajunga (are toate sansele din lume sa ajunga) la spital bolnav de inima, stomca, ficat si toate alea care nu mai pot sustine atata grasima si or sa cedeze la un moment dat, cum va fi? cand ai sa vezi ca-i baga injectii si pastile, ca sta lat pe un pat de spital plangand de jale sa ii e dor de mami si de tati? e mai bine asa?? mai oameni buni, nu va omorati copilul ca nu de aia l-ati facut. L-ati facut sa va aduca bucurie nu sa-l vedeti la orele de vizite.
Copilul meu cel mare stie f bine ca nu primeste decat o bucatica de ciocolata pe zi (e vorba de batonasele de Kinder) , iar daca mananca un ou Kinder atunci altceva nu mai primeste, si are 2 ani jumate. Ma doare inima cand ne prinde foamea prin oras si ne oprim pe la vreun restaurant ca stiu ca ea va cere cartofi prajiti, pt ca e singurul loc unde si primeste (am facut greseala sa-i dau odata si acuma stie) , insa singurul motiv pt care totusi ii dau este ca acasa eu nu fac cartofi prajiti, pt ca nu sunt sanatosi si ingrasa f mult. Dar daca mananca o data pe sapt. deja imi fac ganduri. Fructe, multe fructe, sunt atat de sanatoase! Cand i se ofera un biscuite ( apropo, nu mai oferiti dulciuri copiilor fara acordul parintilor, asta e pt toata lumea, daca o sa ne intalnim undeva si faceti asa ceva ... e jale cu mine, nu fac rabat) luati-l si dati-i un mar, o caisa, o piersica, orice altceva. Mancati alaturi de ea tot ce e sanatos, puterea exemplului e mare la un copil. Fetita mea nu ia singura un mar sa pape, dar daca ne vede pe noi ni-l ia din mana si-l rontaie ca pe el.
Nu stiu ce mai zic, sper sa va vina mintea la cap!
Cristina
dede spune:
quote:
Originally posted by tinatache
tatziii, la apel!!!!
Personal, nu-mi place sa ma amestec in modul in care alti parinti isi cresc copiii. Am sa fiu de acord cu cele scrise inainte si pot sa spun ca exista o problema - e treaba voastra daca o remediati sau nu. Cum il cresteti , asa o sa-l aveti. Iar daca veti da gres, voi sunteti singurii vinovati, iar fetita voastra, o victima fara vina a inconstientei. Cateodata, dupa povestile citite aici si intalnite pe strada, ma intreb daca nu e posibil ca un copil sa-si poata alege parintii.
D.