ATENTIE - IBAN

ATENTIE - IBAN | Autor: joxy

Link direct la acest mesaj

Pentru cei care vor sa transfere bani intr-unul din conturile deschise si postate la sectiunea "Ajutor Umanitar":

De la 1 septembrie nu mai exista vechile conturi bancare. Nu se mai efectueaza nici o operatiune bancara pe vechile conturi.
Au intrat in vigoare Codurile IBAN (International Bank Account Number)

Acestea se pot afla de la Sucursala bancii de unde este deschis contul.

"O noua numerotare obligatorie a conturilor bancare


De la 1 septembrie se va utiliza o noua numerotatie a conturilor bancare. Noile conturi vor contine 24 de cifre.
Transferurile de bani intre persoane fizice sau firme nu se mai pot realiza, de la 1 septembrie, decat utilizand o noua numerotatie a conturilor bancare. Noile conturi contin 24 de cifre.

Potrivit Regulamentului BNR privind utilizarea codului IBAN (International Bank Account Number) in Romania, incepand cu 1 septembrie, clientii bancilor comerciale vor putea efectua plati si incasari interbancare interne si internationale folosind doar numere de cont in format IBAN.

Punerea in aplicare a regulamentului presupune transformarea actualelor numere de cont ale clientilor in numere de cont in format IBAN. Masura este necesara pentru ca tara noastra sa utilizeze aceleasi conturi ca si celelalte tari europene.

Noul format contine 24 de caractere care identifica in mod unic, la nivelul spatiului economic european, contul unui client la o institutie, cont utilizat in cadrul relatiilor interbancare."

ACESTE RANDURI SUNT VALABILE PENTRU TOATE CONTURILE EXISTENTE LA SECTIUNEA AJUTOR UMANITAR (SI NU NUMAI)


Cu respect,
Florin

Choose life