Femeia barbat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

... din sala a intervenit sotia acestuia: "pe mine sa ma felicitati, ca eu l-am sustinut si l-am suportat".

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

"""Este vorba de femeia care, daca nu conduce absolut tot ce misca in familia ei pana in cele mai mici amanunte (in stil dictatorial), se crede "proasta":"
Iulian...cam despre asta era vorba. Multumesc. Cred ca ar trebui sa nu mai scriu la ore asa tarzii..se leaga greu ideile.
Despre situatia asta ar trebui deschis alt subiect, sunt asa multe de spus...de ce are ea atitudinea asta, de ce s-a lasat el..pardon, "castrat" etc.

Madalina

Mergi la inceput

Poate ar trebui sa ne intoarcem la intrebarea de la inceput, cum sa te comporti cand ai de-a face cu femei gen " duamna avocat", nu am vrut sa deviez asa discutia ( ma ierti?:)
Dupa cum ai spus si tu, astea ameninta cu taiatul cauciucurilor etc , uneori pune in practica dar de cele mai multe ori se bazeaza doar pe faptul ca te va intimida si vei gasi tu o alta solutie ( ti-ai si gasit garaj, nu?),asa ca sincer...depinde cum te tin nervii.
Daca ai nervi tari, pune-te contra ei, pune si tu mainile in sold sau invers, vorbeste-i elevat si calm, si vezi ce iese.
daca nu iti plac conflictele de genul asta, propune-i sa faceti schimb de locuri, lasa-i ei locul tau, muta-ti tu masina in colt ca doar si tu zici ca nu o trage curentul si gata.

Uneori vorba "cel mai destept cedeaza" e bine de pus in practica, atata timp cat cedarea nu te transforma in fraier, ci iti aduce un beneficiu.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Originally posted by madalina horsa

"""Este vorba de femeia care, daca nu conduce absolut tot ce misca in familia ei pana in cele mai mici amanunte (in stil dictatorial), se crede "proasta":"
Iulian...cam despre asta era vorba. Multumesc. Cred ca ar trebui sa nu mai scriu la ore asa tarzii..se leaga greu ideile.
Despre situatia asta ar trebui deschis alt subiect, sunt asa multe de spus...de ce are ea atitudinea asta, de ce s-a lasat el..pardon, "castrat" etc.

Madalina

De ce are ea atitudinea asta?... De ce s-a lasat el?...

Draga Madalina,

Dupa parerea mea, astfel de situatii se petrec in timp, nu dintr-o data.

Astfel, cu timpul unul din parteneri cedeaza "treapta cu treapta", pana cand se ajunge la o ditamai "scara" de neintelegeri intre ei.

Stii si tu, la inceput este o mare atractie fizica si partenerii isi suporta unul altuia multe... multe nici nu se vad, si nici nu se vrea sa fie vazute...

Mai tarziu lucrurile se accentueaza si devin mult mai vizibile, mai suparatoare. In acest moment apare un fel de santaj, ca sa zic asa:partenerul care s-a invatat sa faca numai si numai ce vrea el, fara sa-i pese de nimeni si de nimic, nu mai vrea sa cedeze nici macar un pas din pozitia lui de privilegiat.

In loc sa se gandeasca la binele familiei, vede lucrurile in mod egost, pasandu-i doar de sine.

Ce este de facut, acum cand au tecut niste ani de casnicie, si au aparut si copiii? Copiii inteleg foarte greu lucrurile acestea, ca tati face asa si pe dincolo, sau ca mami face asa si pe dincolo... Pentru copii tati e cel mai cel, iar mami este cea mai cea... Si au dreptate in felul lor!

Ce este de facut? Dupa parerea mea, nu ramane de facut decat ca rezolvarea sa aiba loc tot in cadrul familiei, prin multa rabdare, blandete, perseverenta, speranta, iubire. Este, daca vrei, o provocare pe care Viata ne-o da in vederea evolutiei sufletelor noastre.

De multe ori stim foarte bine ce vrem de la viata. Dar de foarte multe ori nu ne este deloc clar ce vrea Viata de la noi!

Astfel Viata ne trimite tot felul de provocari, in care suntem nevoiti sa cautam si sa punem in practica tot felul de solutii. Sigur ca unele ni se par dureroase, dar "vrand-nevrand" suntem adusi unii langa altii si indemnati la o convietuire in intelegere. Se pare ca din aceste frecusuri avem foarte multe lucruri de invatat.

Am impresia ca asta vrea Viata de la noi: sa invatam sa ne iubim neconditionat unii pe altii.

Giuliano

Mergi la inceput

Giuliano,
jos palaria! Ai scris frumos...as mai comenta dar mai bine sa se termine in nota impusa de mesajul tau.

Madalina

Mergi la inceput