Femeia barbat
Dragele mele,
Se intampla ca, in ultima vreme, sa ma lovesc din ce in ce mai des de acest tip de femeie: femeia barbat.
O numesc asa pentru ca, in acceptiunea mea, imprumuta fortat caracteristici masculine care nu i se potrivesc. Si pentru ca am fost obligata sa reactionez in fata acestui tip de femeie, va rog sa-mi spuneti parerea voastra. Ma intereseaza foarte mult acest lucru pentru ca mi-am dat seama ca sunt multe astfel de femei pe care la un moment dat iar le voi intalni si va trebui sa reactionez. Si nu in ultimul rand, as vrea sa le inteleg.
Ultima intamplare s-a petrecut cam asa: ne-am trezit peste noapte cu locul de parcare ocupat de un vecin. La inceput isi parca masina si atat, dupa o perioada insa si-a facut T metalic si a blocat accesul. Pentru ca masina noastra era in service, am tolerat acest comportament abuziv. Punctul culminant a fost cand a plecat in concediu si a lasat locul de parcare blocat. Desi locul este al nostru, noi nu avem T pentru ca este ilegal si toti vecinii ne stim clar locurile de parcare. Cand ne-am adus masina acasa, am taiat T-ul si ne-am reocupat locul. Vecinul fiind in concediu, a fost singura solutie pentru a ne relua locul de parcare.
Ei bine, intr-una din seri, venind acasa, gasim masina respectivului parcata frumos la noi pe loc. Se intorsese omul din concediu! Sotul meu ii lasa o carte de vizita in parbriz si il roaga sa nu mai parcheze acolo. Si ce credeti?
A doua zi il suna pe sotul meu o tipa care se recomanda "avocata X". Folosind cuvinte greu de reprodus si urland, ii spune sotului meu ca il da in judecata ca si-a permis sa-i ia T-ul, ca si-a permis sa-i atinga masina, ca locul este al lor (!!!) si ca ei au dreptul primului venit. De aici noi am dedus ca "avocata X" este nevasta vecinului.
Dupa telefonul respectiv am ramas amandoi muti. Cand am ajuns acasa, pe locul nostru de parcare trona maiestuos un alt T mare si frumos, dovada ca respectivii chiar nu inteleg ca ceea ce fac este un abuz.
Bineinteles ca am inceput sa ne interesam cine este "avocata X" si in numele cui isi permite asemenea atitudine. Ei bine, dna avocata sta acasa si creste copilul, a profesat pe ici pe colo dar nu ca avocata, nu vreau sa minimizez studiile care le are, vreau doar sa inteleg ce determina o femeie sa aiba un astfel de comportament. Cand ti se intuneca mintea si ridici telefonul ca sa jignesti si sa ameninti oameni, ce rotita s-a blocat?
In aceeasi zi in care ne-a sunat "avocata X", a venit la firma sotia unui coleg, sa vorbeasca ea cu seful, ca sotul ei lucreaza prea mult pentru cat salariu ia. Si a vorbit, numai ea stie ce i-a spus sefului, noi ne uitam lung unii la altii, mai mult datorita faptului ca fusta era foarte scurta si ciorapii foarte negri.
Cum trebuie sa reactionezi cand intalnesti femeia barbat ca sa nu te trezesti cu un pumn in nas?
Nu certati copiii cand viseaza!
Raspunsuri
teo1970 spune:
quote:
Initial creeata de craciunitza
Cum trebuie sa reactionezi cand intalnesti femeia barbat ca sa nu te trezesti cu un pumn in nas?
i-l tragi tu prima !
nikomiko spune:
quote:
Initial creeata de craciunitza
Ultima intamplare s-a petrecut cam asa: ne-am trezit peste noapte cu locul de parcare ocupat de un vecin. La inceput isi parca masina si atat, dupa o perioada insa si-a facut T metalic si a blocat accesul. Pentru ca masina noastra era in service, am tolerat acest comportament abuziv. Punctul culminant a fost cand a plecat in concediu si a lasat locul de parcare blocat. Desi locul este al nostru, noi nu avem T pentru ca este ilegal si toti vecinii ne stim clar locurile de parcare. Cand ne-am adus masina acasa, am taiat T-ul si ne-am reocupat locul. Vecinul fiind in concediu, a fost singura solutie pentru a ne relua locul de parcare.
Am si eu o intrebare despre locurile de parcare din fata blocului.
Pe ce criterii un loc din fata blocului e al lui X sau al lui Y? Exista ceva acte de proprietate sau cum se procedeaza?
Nico.
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
aissa spune:
Nico, locurile de parcare sunt mai putine decat necesarul si de aceea apar astfel de pb. In mod normal, tb platit la primarie locul (se plateste o taxa anuala).
In ce priveste femeia barbat, am avut si eu o colega, femeia de serviciu de la noi de la firma. Ea s-a pensionat si a ramas angajat la noi sotul ei care e sofer. Tipul cam bea si a inceput sa aiba pb. De cate ori s-a pus pb sa fie dat afara, suna sotia lui la Director si incepe sa se planga ca nici ea nu se intelege cu el, ca n-au din ce trai... De fapt il manipuleaza intr-atat incat sa renunte la idee si sa il mai ierte o data. Nu stiu cum are tupeu si cum de sta el cuminte ca un pui sa ii salveze femeia fundul de fiecare data.
teo1970 spune:
craciunitza,
acuma vorbind serios:
1. ce dovada aveti ca locul de parcare va apartine ? platiti taxa de parcare la primarie ? daca da - atunci cred ca putetzi sa o "amenintzatzi" voi pe dna avocat cu judecata
sau a fost numai o mica intzelegere cu ceilaltzi vecini cine ce loc are - si-atunci va cishtiga cel mai "tare", caci nici unul nu are drept legal asupra locului de parcare
2. lasind-o la o parte pe dna cu minijupa si ciorapi negri (care a reushit zic eu sa-l penibilizeze pe dl. minijupa), pentru voi ca angajatzi mie mi se pare mai important cum s-a soldat intrevederea ei cu sheful?
nikomiko spune:
Pe vremea cand sotul meu imi era doar prieten, venea la mine din cand in cand peste week-end si tot timpul avea probleme cu parcatul.
Argumentele vecinilor pt. care el nu ar fi avut voie sa parcheze pe un anumit loc erau ceva de genul: "eu m-am ocupat de amenajarea lui", "eu am pus nu stiu ce tablita cu "Ocupat"" sau "locul asta e al meu, pt. ca e la mine sub geam" (locul ala era sub 5 geamuri ca e bloc cu 4 etaje + parter!!!).
De-asta v-am intrebat, ca sa am si eu habar pe viitor: exista ceva reguli serioase?
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
craciunitza spune:
Noi platim locul asta de 4 ani, l-am cumparat de la alt vecin din bloc si abia dupa asta am facut acte la primarie. Pe langa asta, nu poti plati nici un loc de parcare daca nu ai acordul scris al asociatiei de proprietari. Deci nu poti face cum ai chef, de capul tau.
Dar nu asta e problema, pentru ca ne vom recupera locul, doar ca noi vom actiona legal, nu cu telefoane de intimidare.
Problema mea, daca pot sa-i zic asa, este acest comportament pe care din ce in ce mai multe femei il au. O prietena mi-a spus ca cel mai bine ar fi s-o sun si eu, sa-i spun ca sunt avocata (nu sunt) si s-o bag undeva, ca intre avocate
Sotul ei nu spune nimic, ca si cum e vorba despre altcineva, se prelinge pe holurile blocului intr-un anonimat revoltator.
theo, habar n-am ce au vorbit sotia colegului si seful, vom vedea la primul salariu
Nu certati copiii cand viseaza!
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
theo, habar n-am ce au vorbit sotia colegului si seful, vom vedea la primul salariu
nici n-o fi fost nevoie de cuvinte pt. a rezolva problema dumneaei !
caci se pare ca in afara de cea materiala, mai avea si alta, cu un asemenea barbat !
teo1970 spune:
oricum ,ce ma enerveaza ashtia care zic "io sunt dr. cutare" sau "avocatu' cutarel", de parca nimeni in lume nu mai e ca ei !
asta-mi aduce aminte de fiecare data de bancu' ala cu prostituata si vampiru' : "eu sunt vampir si sug singele ! eu sunt vampir si sug singele!", la care madam zice "si io sug .... si nu fac asa urit !"
... asa si cu "dna" avocat X; trebuia sa-i spui << shi io sunt "nu-stiu-ce Y" si nu fac asa urit ! >>
descintec spune:
craciunito, io nu i-as zice femeie barbat, ca nu mi se pare ca are atribute masculine, ci mahalagesti..cum sa te porti cu ea?..sa-i tai macaroana cu demnitate si sa nu te lasi intimidata sub nici o forma..cea de fata e agresiva tocmai fiindca stie ca legea nu e de partea ei..
D.