Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (53)
Raspunsuri - Pagina 3

ionela roxana spune:
Buna dimineata burtici
Cu intarziere imi permit sa-mi fac si eu aparitia cu urarile ptr. cei sarbatoriti; deci "La multi ani !!!"ptr. Adreea si ptr sotul lui Fulguletz; apropo Fulguletz tortul arata fffff. apetisant(imi venea sa-l mananc nu alta), dar lasa ca-mi iau revansa de ziua lui Arisa, care asteapta cu nerabdare sa-i construiesc un tort de ziua ei(dar ea si tata-su nu manca decat trei-patru inghitituri, iar restul tot pe mana mea ramane.
Eu in astea trei zile in care n-am mai intrat am fost tare ocupata; sotul meu a fost liber, si asa ca am plecat la munte; dar vremea a fost groaznica, a plouat si a fost c-am frigulet; am mesrs pe drum de munte c-am 5km(pe jos), carari de munte, urcusuri, coborasuri; burtica mi se intarea, iar se facea moale
; la inceput a fost tare placut, primi 1-2 km, dar apoi cand am vazut ca gluma se ingroasa imi venea sa-l mananc pe sotul meu
si pe fiica-mea care erau in al noulea cer de fericire; la inceput nu ploua asa de tare, doar picura, dar la un moment dat a inceput rau de tot, sotul meu ca de obicei la un moment dat cedeaza, a vut sa ne intoarcem dar eu nu sa mergem pana la capatul celor 5km.; m-am ambitionat dar eram uda fleasca, toti trei de-altfel, Arisa nu spunea nimic decat mergea si tacea
, eu abia gafaiam, sotul pufnea si trosnea ca un taur;la un momnt dat mi-a venit sa merg la WC. si cum eram pe drum de munte nu exista WC., asa ca am fost nevoita sa-mi fac nevoia in natura(numai pipi); sotul imi spunea ca o intre numai gandaci la locul sensibil, dar eu ma simteam asa de@usurata ca nici nu-mi pasa(bebe imi apasa rau de tot pe vezica, inca la un moment dat nici nu puteam sa merg, asa ca decat sa risc mai bine oriunde, fie si in natura, precum animalele
NU?)
Daca n-ar fi plouat ar fi fost tare splendid, dar si asa mi-a placut; im inhalat ffff. mult aer proaspat toti trei(bebe cu toti acei 5km, se misca nevoie mare, dar intr-un fel imi era teama sa nu-i cauzeze la ceva, si-apoi nu vroiam sa dau inapoi, ptr. a nu-mi supara sotul, care sia dorit tare mult acest drum , iar in ultimul rand ptr. Arisa care s-a bucurat tare mult de mersul pe jos); am vazut caprioarele, ratele, cascada; doream sa vadem si ursul, cu toate ca ne era teama, dar ce mai conta; interesant este ca am rezistat eroic toti trei plus bebe din burtica, pana la sfarsit, uzi fleasca, tremurand din toate madularele, cu o foame c-a de lup, ne-am aruncat in primul autobuz, ne-am intors la masinuta nostra, si ne-am oprit la primul hotel ; simteam nevoia sa facem o baie fierbinte si sa manacam ceva bun; in orice caz nu se pune problema sa ne intoarcem acasa; era imposibil
; asa ca doua zile le-am petrecut pe carari de munte, dar nu-mi pare rau, cu toate ca stateam cu team de a nu pati ceva bebe, dar vroiam sa ne si distram
EGOISTI PARINTI NU???
Miche imi pare rau de ci ti s-a intamplat; bine ca nu ai patit nimic
tu sau bebesunt o groaza de tampiti pe lumea asta, asa ca te rog ai grija pe viitor
Bits succes incontinoare la exercitii; sper c-a bebe al tau pana la sfarsit sa se intoarca la pozitia corespunzatoare, iar bebe al meu sa ramana cu capul in jos
Acum trebiu sa merg la cumparaturi; am sa revin mai tarziu; va pup pe toate si sa ave-ti grija de voi
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

try spune:
Asa e Dana, si eu ma gandeam deunazi la ce stresate eram amandoua inainte de a ramane insarcinate si acum iata-ne aproape de final de drum. Sa dea Domnusa avem bebelusi sanatosi ca in rest
le aranjam noi pe toate. Cu pusul pe mine
eu am fost slaba toata viata, oricum nu-mi imaginam ca voi fi vreodata gravida masiva. Stiam ca eu voi arata la fel doar cu un « balon » in fatza. Tine de cele mai multe ori de conformatia fizica a fiecareia.
Acum si dupa confirmarea Danei si a lui bits, e clar ca, daca il simtiti pe bebe ca loveste des jos de tot, el e cu fundutzuin jos si cu capul in sus.
Bits, stiam ca exista cateva metode de a-l determina pe bebe sa se intoarca in pozitie normala, dar nu stiam care sunt. Alea sunt singurele exercitii care ti-au fost recomandate? Ti s-a mai spus si de altceva ca sa-l ajuti sa se intoarca? Acum ma intereseaza si pe mine problema. Oricum bebe are timp suficient sa se intoarca, insa nu strica ca-l ajut si eu putin.
Miche, centura de siguranta are scopul sa te protejeze pe tine si pe bebe. Trebuie doar sa stii cum s-o asezi. NICIODATA centura nu se trece peste burta. Partea de jos trebuie sa-ti vina peste solduri si partea de jos de tot a burtii, undeva pe linia pubiana. Iar partea superioara trebuie sa-ti treaca imediat pe sub sanul drept (daca stai pe scaunul soferului) si deasupra burtii. In felul asta burtica nu are de suferit in nici un fel. Accidentele nasoale care au dus in final la decesul fatului sunt cauzate de faptul ca mama nu si-a pus corect centura de siguranta. Ai mult mai multe riscuri daca nu porti centura decat daca o porti, dar intotdeauna sa fii grijulie cum o asezi.
Miche, sper ca nu l-am ofensat in vreun fel pe sotul tau. Dar stiu ca taticii in devenire sunt uneori mai paranoici ca noi. Eu tocmai am avut o contradictie azi cu sotul referitor la unde si cat de tare il ciocan eu pe bebein burtica. Lui ii e teama sa nu cumva sa-l ciocan in cap si sa-i fac vreun rau. Desi mi-a spus in final ca realizeaza ca logic n uare cum sa-l afecteze, dar totusi s-ar simti mai confortabil psihic sa stie ca eu nu mai fac a asta
Asa ca mamicilor, au si tatii partea lor de paranoia, nu numai noi [ :D] [ :D]
Simona, tocmai asta am spus atuncicand am postat poza, sa nu credeti cumva ca e piciorului bebeului meu, nu e nici burta mea, e doar o poza ce-am primit-o cadou de la sora-mea prin email si pentru ca nu stiam cum sa v-o arat am pus-o pe adresa mea de poze. Dupa ceva dezbateri cu alte burtici am ajuns la concluzia ca e trucata, e greu sa se poata cunoaste atat de bine amprenta piciorului.
Dana, frumoasa burticutza si maricica pe de-asupra. E rotunda, rotunda. O sa mai creasca ceva pana nasti.
Am mai facut si eu poze in wee asta si sper sa le pun zilele astea si pe net.
Miche, legat de contractii, doctorul mi-a confirmat ca atat timp cat contractiile (intarirea burtii) nu sunt dureroase nu exista pericol. Doar daca sunt dureroase apare efectul de scurtare a colului. La contractiile nedureroase efectul este de inia o pauzare a colului. Stai linistita ca nu-ti pierzi copilul pe drum.
in sapt. 32, DNP 31 oct.

bits spune:
buna dimineata!
TRY respectivele exercitii se fac in ordinea in care le-am pus in album(cel cu pernele primul)si trebuie stat in pozitia aceea intre 10-15min de 3 ori pe zi.mi-au mai spus ca atunci cand imi mangai burta sa o fac intr-un singur sens,in felul asta ii poti induce lui bebe drumul spre col.e posibil sa se intareasca burtica si in acel mom e bine sa renunti la ex.par floare la ureche dar sunt grele,mai ales ca cutia toracica se micsoreaza de la presiunea lui bebe,incat ai senzatia ca nu mai poti respira,10 min mi se par o vesnicie.si mi s-a mai spus ca trebuiesc practicate acum cand bebe inca mai are loc sa se rasuceasca in burta.multa bafta daca le incerci!(pana acum nici o schimbare la mine doar ca lui bebe nu-i place ex cu pernele ,se foieste dar nici ca ar pleca spre col)
octy 32 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

bits spune:
ROXY multumesc si eu sper sa se intoarca.si al meu a stat toata sarcina cu capul in jos(o singura data era mai pe orizontala)incat eram ferm convinsa ca-i place sa stea in cap si uite ca nu a fost asa.oricum multa bafta si sa ramana bebe in pozitia in care este
octy 32 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

FELIS spune:
Neata Burtici!
Alta zi!... Una mai putin pana la prenatal.
TRY, vad ca in final ai venit cu mesajul zilnic. II ziceai lui Miche de cum se pune centura de siguranta. Daca si gravidutele pot purta centura, de ce prin regulament ele au voie sa nu poarte centura? ( in luna avansata de sarcina). Ma gandesc ca daca era buna centura pt gravida nu mai scriau in regulament asa ceva.
Si eu am vazut poza cu piciorusul, dar n-am zis nimic. Nu stiu de ce dar imi da un fior chiar si cand imi amintesc de ea.
BITS,se pare ca tu esti ambitioasa si bb incapatanat. Sa vedem cine renunta. Glumeam, dar sa stii ca am observat si eu la bb meu. Daca stau intr-o pozitie care nu-i convine, ma bombardeaza cu piciorusele pana stau cum ii convine lui.
IONELA-ROXANA,ce aventurieri sunteti voi (fam ta). Constat pe zi ce trece ca una are energie mai multa ca alta. Eu sunt singura pe care o doare daca merg o singura statie pe jos? Stiu ca miscarea face bine, asa ca merg cate o statie dar mai des. Poate se obisnuiesc muschii burtii. Astept prenatalul sa pot sa ma plimb putin si foarte des.
BURTICI, o zi buna pentru toate si ne auzim pe la ora 21.
FELIS
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

ioana_du spune:
Buna dimineata, dragele mele! Iata-ma si pe mine, revenita dintr-un concediu care nu prea m-a odihnit! cand m-am vazut ieri la birou am intrat intr-o pasa de deperesie crunta, care nu mi-a trecut nici acum. Ieri nu am apucat sa va scriu, si de-acum voi fi super aglomerata. Din 1 oct vreau sa intru in prenatal, si am destul de multe de reglat si aranjat pana atunci. Le urez bun venit mamicilor noi; voi sper ca sinteti bine cu toatele. Din pacate nu am apucat pana acum sa citesc ce ati postat in astea 2 saptamani, dar sper sa recuperez eu cumva.
Va pup pe toate si ne auzim curand !
Ioana si Bianca pui
in sapt 23 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

onitza spune:
NEATA!
Bebeul meu e un neastamparat; ieri a miscat aproape toata ziua, azi-noapte facea tumbe, acum la fel...noroc ca pot dormi!!! Fetelor, nu stiu ce sa mai zic, ieri am avut iar o criza de rinichi, acompaniata de durere de ochi groaznica; astazi nici nu m-am machiat, de frica sa nu ma apuce iar durerea - pe mine machiajul ma oboseste!!!! In rest cu sarcina nuam probleme deloc, adica nu ma doare spatele, sau nu mis eumfla picioarele, nu am arsuri, sau alte neplaceri; durerile de ieri le aveam si inainte de sarcina; ma gandesc serios sa fac o eco la rinichi.
Voi ce mai faceti?
MICHE, nersi pentru raspuns, sper sa ne vedem azi.
Fetelor, daca aveti rabdare, uitat-va la mamicile din setp-oct, ca povesteste o mamica cum a nascut natural cu epidurala, pe urmatoarea pagina spune cat a costat-o toata afacerea si apoi povesteste si de bagajul de spital - e foarte interesant; parca o cheama ROANDRE.
Eu am zis ca de cate ori ma apuca panica in luna anoua, o sa citesc nasterea ei pe care probabil o sa o printez si ma linistesc.
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

ioana_du spune:
Am uitat sa-mi schimb semnatura. Asta nu-i nimic! Am uitat eu si sa ma deloghez inainte sa plec in concediu, asa ca....
Ioana si Bianca pui
in sapt 26 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

onitza spune:
Fetelor, care aveti sange rece sau sunteti doar...curioase, ia uitati-va voi pe site-ul asta:
http://www.birthdiaries.com/diary/vaginalbirths.htm
Ce ziceti?
Onitza
DPN - 8 decembrie

onitza spune:
Fetelor, uitati-va ce ingeras de fetita are Roandre (mamici sept -oct)
imi vine s-o mananc si alta nu!!!!Zambest ein somn, e o printesa; la pagina 8, Roandre spune ce a continut bagajul ei de spital!!!
NEATA IOANA
Onitza
DPN - 8 decembrie