Cind ziua nu-ti mai ajunge...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nu stiu daca a aparut in tara cartea "Simplify your life" (Simplifica-ti viata). La un moment dat cind o citesti, poti sa ai impresia ca iti da numai sfaturi triviale, dar in multe chestii are dreptate. Eu pacatuiesc de exemplu ca nu pun lucrurile imediat la locul lor, si pe urma am nevoie de o gramada de timp sa le aranjez. Apoi sunt foarte stringatoare, adun orice: panglici de la cadouri, reviste, taieturi din ziare.Valeu cit timp imi maninca sa fac curat si sa tin totul in ordine! Plus ca unde locuiesc nu am atita spatiu si cindva tot trebuie sa renunt la o gramada de lucruri...
Si inca un sfat, stiu ca multe gospodine ma vor bombani pe treba asta: eu de exemplu calc lucrurile mele numai inainte de a le imbraca, pt ca tot se sifoneaza in dulap ( bunica mea le calca pe toate dupa uscat, pe urma inca o data inainte de imbracat).
Cu planificarea am incercat si eu, si uit sa ma uit pe lista . Totul e sa nu te stresezi imediat daca nu ai apucat 3 zile la rind sa dai cu matura sau sa speli pe jos. Ia totul cu calm, suntem inca tinere si nu trebuie sa avem intotdeauna casa ideal pentru pozat in reviste.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

PaulaM nu uita cand inaugurezi agenda pe care ti-au recomandat-o fetele si care e dealtfel un instrument necerar pt time managementul fiecaruia... sa prioritizezi activitatile si sa tai chestiile neesentiale... (calca numai ceea ce trebuie... ia-ti un robot de bucatarie care sa elimine tocatul zarzavatului , un mare mancator de timp, grupeaza activitati care se pot realiza simultan... spala rufe si aspira in acelasi timp... etcetc...distribuie activitatile celorlalti membri ai familei... acorda mai multa atentie pastratului curateniei decat facutului ei - vei economisi mult timp si energie).

Succes!

Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

eu am auzit la cineva "ca timpul liber nu-l ai, tu ti-l faci!". Nu prea imi iese chestia in majoritatea zilelor, voi ce zicetzi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

un sfat haois gasit pe un alt forum:

pentru facut curatenie (cat de cat) in casa, fara a pierde mult timp, se ia un cronometru sau un alt instrument de masurare a timpului, se stabileste timpul avut la dispozitie ( de ex 1,5 h) si numarul de camere in care trebuie facut ordine. sa zicem 4. Pentru fiecare camera se stabileste un timp sa zicem 15', 20', 25',30'. Se da drumul la cronometru pentru prima camera si te pui pe treaba. tinand cont ca n-ai decat 15'. Strangi tot ce se poate strange, dai rapid cu aspiratorul samd. Pe urma, cand suna cronometrul treci la urmatoarea samd...
Nu iese casa luna, dar tot e ceva ;)

Spor la munca!

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput