Un copil- o dovada de iubire?!

Un copil- o dovada de iubire?! | Autor: PaulaM

Link direct la acest mesaj

Am tot auzit ideea ca a avea un copil cu cineva reprezinta o dovada ca iubesti acea persoana... Oare chiar asa sa fie?! Eu una nu cred! Si mai cred ca trebuie sa faci un copil cind esti pregatit/pregatita sa-l iubesti mai mult decit te iubesti pe tine! Ce credeti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Cind intilnesti persoana alaturi de care vrei sa iti petreci restul vietii este normal sa iti doresti un copil, de aceea eu cred ca un copil reprezinta consecinta iubirii.
In ceea ce priveste iubirea pentru copil oricum il vei iubi mai mult decit pe tine indiferent de cit esti de pregatita.

Rodica si Stefan-Daniel
http://community.webshots.com/user/stefandaniel10
http://www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

sint intru totul de acord cu tine, Rodica..
nu reprezinta dovada ca iubesti acea persoana, ci o consecinta a ceea ce simti pt acea persoana
pur si simplu simti ca acel simbure de viata intregeste iubirea dintre tu si el(ea)
nu este o dovada, este un dar nemasurat al iubirii si vietii

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Copilul este consecinta iubirii celor doi, nu dovedesti nimanui nimic, nu facem copii ca sa dovedim cuiva ceva.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Copilul ar trebui sa fie o dovada a iubirii. Dar cazul acesta este f rar, la fel ca si casniciile din dragoste.

Nu-i adevarat ca toate mamele isi iubesc copiii. Uitati-va putin mai departe ce cercul cunostiiintelor voastre. Coborati "in stada"!

Eu as propune o lege prin care daca un parinte se poarta urat cu copilul lui, sa fie sterilizat si, daca este grav, sa i se ia copilul.
Asa nu am mai avea atatia copii abandonati in orfelinate sau chiar pe strazi.

O dovada si mai mare de iubire este atunci cand infiezi un copil. E normal sa-ti iubesti copilul, dar daca iei un copil abandonat, il cresti si il iubesti, esti aproape un sfant. Putini oameni pot face asta. Cinste lor!

VV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Sa ai un copil e o minune atat de mare, dar nu o dovada de iubire. Ganditi-va cate familii au o droaie de copii turnati la bautura si cate si mai cate. Aia numai copii din dragoste nu sunt facuti.
Intr-un cuplu unit cand cei doi dau nastere unui copil, il cresc impreuna, e o subliniere a dragostei lor.
Noi nu avem copii, nu am reusit. Am depus dosarul pentru adoptie, maine am ancheta sociala si sper ca in curand sa avem un bb in brate. In plan personal privesc ca un esec faptul ca nu am putut sa dau nastere unui copil al nostru. In ce priveste relatia noastra, desi sotul meu e un tip interiorizat care nu isi exprima sentimentele, am inceput sa privesc altfel ce se intampla intre noi. Cred ca prin aceasta hotarare luata, de a adopta, suntem mai uniti decat multe cupluri cu copii proprii. Sper ca in curand sa ne impartim iubirea la 3.

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Bravo aissa, asta inseamna ca ai un suflet mare si multa iubire de daruit (si sotul tau la fel)
sper sa se intample cat mai curand!

Eu am cunoscut o fata care nu putea sa aiba copii. Dupa 5 ani de incercari a adoptat o fetita. Imediat ce s-a relaxat, a ramas si insarcinata. Formalitatile de adoptie nu se terminasera cand a nascut dar ea nu a renuntat nici la fetita infiata.
Mi se pare ceva extraordinar!

VV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Bravo aissa,cit ma bucur ca mai exista oameini!
Si eu sint de acord cu tine!

Tu Paula,ai face un copil cu iubitul tau? Dar copilul pe care il ai,e dovada acelei iubiri "mai mult decit te-ai iubit pe tine"?
Nu vreu sa stirnesc polemica,dar mesajele tale mereu bat inspre cearta pe forum!
Eu iti doresc sa iubesti pe omul cu care esti acum mai mult decit te iubesti pe tine insuti si sa mai faci un copil!

Eu am invatat insa sa ma iubesc in primul rind pe mine ca sa pot sa iubesc si pe cei din jurul meu!
Numai bine!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Theodora- departe de mine gindul sa stirnesc vre-o "polemica" pe forum. Am deschis acest subiect pt ca m-am intinit intimplator cu o fosta colega de facultate care este insarcinata in 9 luni, Ea a spus ca sotul ei isi dorea f mult un copil, dar ca ea nu prea...
Iubirea mai mult decit pe sine - se referea la copil si da o iubesc pe Mara mai mult decit orice pe lumea asta, in mod sigur!
Un alt copil? Da, as face un copil cu partenerul meu de viata si asta punind in balanta toate lucrurile. Si ne mai dorim un copil in viitorul apropriat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

NU! Categoric NU! Un copil il faci atunci cand il doresti si cand simti ca esti pregatit sa-l faci, simti ca-l poti proteja si poti sa-i oferi ceea ce crezi ca are nevoie. Atunci cand faci un copil nu trebuie sa demonstrezi nimic, nimanui!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ce nu inteleg eu e cum poate o femeie sa nu isi doreasca un copil? Am avut si eu o colega de liceu, care atunci cand aparea o astefl de discutie se acrea toata ca in desene animata, se schimonosea de nu va zic!
Lucrul cu care NU SUNT DE ACORD: in cazul in care o casnicie scartaie, un copil NU prepara nimic! Contrar convingerii unora.
Si in al treilea rand: nu le inteleg pe "femeile de cariera" care isi neglijeaza copiii, desi ele sunt convinse ca nu o fac! Si atunci sotii lor, la fel de "de cariera" ca si ele, se ocupa de copii... In Romania nu exista "cariera"!
Deci cand aud texte de genul "Nu fac un copil pentru ca ma preocupa cariera" BLEAH!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput