Mamici de ianuarie-februarie 2005(31)
Raspunsuri - Pagina 2

Lali spune:
Ingeras, da, am inteles si eu ca este OK Municipalul (voi vedea oricum cu ochii mei) dar eu simt ca este un eveniment asa de mare in viata noastra ca familie astfel incat vreau sa imi ofer mie, bebelui si sotului maximum posibil. Oricum as da probabil banii astia pentru cateva nopti de concedíu, asa ca ii voi da si pentru cele cateva zile de spital, mai ales ca vor fi in preajma sarbatorilor si vreau sa fie cei dragi langa mine si bebe (am inteles ca acel salon are doua camere, doua bai, una pentru mamica si una pentru vizitatori si creste automat confortul familiei). Insa in afara de programare trebuie sa am si noroc, adica sa nu fie ocupat in acea perioada de o alta proaspata mamica !
Tine-mi pumnii, la 15:30 merg la eco la Poiana, va spun apoi cum a fost.
Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

oana cretu spune:
Fetelor, am si eu o intrebare legat de sfarcuri. Mi s-au innegrit si mie, am inaintari imense, dar sfarcuri nu! Ce ma fac? Vor creste pana vine bebitza?
oana si bebitza din burtica (23s)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

oana cretu spune:
Bafta, Lali, ne gandim la tine si iti tinem pumnii! Sa vi cu noutati!

adita spune:
Lali, eu am auzit pe cineva povestind de rezerva cu plata de la Municipal si nu parea deloc incantata. Cat a stat acolo, 3 zile, s-a maturat o singura data, asistentele nici nu se deranjau sa vina, chiar daca persoana respectiva avea destui bani la dispozitie ca sa le capteze interesul.
In legatura cu sfarcurile mici, am inteles ca e recomandat sa se faca inca din timpul sarcinii un masaj special, care ajuta sa se formeze mai bine, ca sa poata bebe sa pape

ingerasu spune:
Lali mie mi se pare enorm 60 eur/noapte si poate nici nu ai norocul sa nasti exact cand ai facut rezervarea. Daca faci cezariana atunci mai merita. Iar cu vizitele de dupa nastere eu iti recomnad sa nu iti vina decat sotul, socrii+parintii si atat pt ca o sa te oboseasca aceste vizite si plus de asta nu este bine nici pt bb (microbii cu care vin acestia). Eu am pus piciorul in prag si i-am zis sotului ca-l instalez pe post de bodyguard si portar si sa nu lase pe nimeni
Bafta multa la Poiana si sa auzim numai vesti bune.
Oana o sa ai timpul sa-ti schimbi si sfarcurile pana vine bb Stiu ca ceea ce conteaza este sa nu le ai plate sau ombilicate (in interior). Chiar citeam mai demult o metoda de verificare a tzitilor. Daca va incumetati voi sau mai degraba sotii vostri incercati-o. Zice ca sa apucati sfarcurile intre 2 degete si tineti asa pt cateva secunde si apoi dati drumul. Daca ele revin rapid la forma initiala atunci nema sfarcuri daca insa mai raman asa vreo 20-30 sec atunci
avem. Capisci.........
"ingerasele" 23+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

oana cretu spune:
Capisci, Ingerasu! Merci pentru informatii si tie si lui adita. Am aplicat metoda care ne-ai scris-o tu, si se fac sfarcuri, mama....Atunci m-am linistit! Gata, am sfarcuri!

Shobo spune:
cocolino, mama,
am citit si lg 25/04.03.2004 si la Art. 11 alineat 2 spune EXACT ce spune si HG 537/2004, din care citasem eu mai devreme:
HG 537/2004 spune:
Art. 18. - (1) Baza de calcul a indemnizației de risc maternal se constituie din media veniturilor lunare
realizate în ultimele 10 luni anterioare primei zile înscrise în certificatul medical, pentru care s-a
datorat contribuția individuală de asigurări sociale, conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu
modificările și completările ulterioare."
Lg. 25/04.03.2004 spune:
"Art. 11. - (1) Pe durata concediului de risc maternal salariata are dreptul la indemnizație de risc maternal, care se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.
(2) Cuantumul indemnizației prevăzute la alin. (1) este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate în cele 10 luni anterioare solicitării, pe baza cărora s-a achitat contribuția de asigurări sociale de stat.
(3) Pentru indemnizația de risc maternal nu se datorează contribuția de asigurări sociale de stat. Durata concediului de risc maternal reprezintă perioadă asimilată stagiului de cotizare.
(4) Calculul și plata indemnizației de risc maternal se fac lunar de către angajator, cel mai târziu o dată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna în care se acordă concediul de risc maternal.
Inca odata spun ca nu se specifica NICAIERI ca e vorba de salariul minim sau mediu pe economie... daca ar fi fost asa ar fi spus 75% din salariul mediu intocmit la efectuarea bugetului pe 2004 sau cam asa ceva...
Concluzia mea: ambele legi spun 75% din sal. de baza, adica cel cu tot cu impozit!
Alta pb.
1.este ca eu nu stiam ca CM de urgenta este mai mare decit sal. meu net??????????????????????? n-am luat decit 5 zile de CM de urgenta in viata mea si n-am obs. atunci ca as fi primit mai mult la salariu. tu esti sigura de asta cocolino??
2. eu imi pot lua CO pe 2005 la 01.01.2005 chiar daca voi naste la 15 febr si voi sta acasa probabil tot anul 2005? adica am dreptul la CO pt. anul 2005 daca tot anul nu vin la serviciu?

sara18 spune:
Cocolino, Shobo, nu vreti mama sa deschideti un subiect,,probleme legislative"si sa dezbateti problema acolo?
Merci
Sara si bebe mic
http://community.webshots.com/user/sara18103

Shobo spune:
Da, Sara, ai dreptate, asa trebuia sa fac eu de la inceput.
Scuze tuturor ca m-am intins aici insa chiar m-a enervat chestia asta ca e asa de interpretativ totul in legile astea!...
o sa intru pe thread-ul cu legilew sa vad cine ma poate ajuta acolo si eventual mai vorbesc cu coco pe PM.
merci mult de intelegere

simonadinca spune:
Shobo, ai citit si ai vazut ca indemnizatia de risc maternal se da nu in functie de sal min/mediu pe economie ci 75% din veniturile ultimelor 10 luni... Indiferent ca-i sal. brut (nu prea cred!) sau venitul net (sigur asta este) tu vei lua mai multi banuti.
pupici
simona, 19+ sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA