Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
MariaG spune:
iaca am terminat si eu cu pozele
http://community.webshots.com/user/magda_i
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
danaA spune:
Ce mai faceti fetele???
Eu nu prea apuc sa mai intru ca sunt super ocupata.
Duminica a plecat mama in Romania si am fost foarte trista. O saptamana am adormit plangand. Asta-i viata.
Stefan , e bine. Creste, rade, vrea sa mearga de-a busilea si nu mai plange cand ii fac baie.
Mai fetele, ce va mai intalniti voi. dar la mine pe coasta de vest cand veniti????
Irinel ,iarasi te innebunesc cu vaccinurile . Deci ce vaccin i-ai facut la Strumfulet acum la 3 luni?
Eu am intrebat-o pe doctorita si mi-a spus ca i le face si pe cele care sunt numai optionale.Lumineaza-ma si pe mine, te rog.
Fetele care folositi Vigantol, puteti sa-mi spuneti si mie ce mai contine pe langa vitamina D??
Sper sa apuc sa mai intru si maine.
Va pup
Dana--mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
MariaG spune:
am promis da' nu m-am putut tine de promisiune din motive independente de mine (ce frumos suna)
ba internetu', ba copilu', ba eu, ba tati si tot asa
deci in concediu a fost super frumos cat am fost la mare mai putin in primele 20 de minute dupa ce am ajuns si ne-am cazat: a urlat cat l-au tinut bojocii (e drept ca era si super obosit ca nu a mai vrut sa doarma deloc dupa masa - era prea interesant) si dupa ce am facut dus cu el impreuna (vezi poza) a adormit si a dormit pana dimineata. A incercat sa prinda vantul in pumni si s-a suparat tare-tare ca nu reusea, dar spre final se resemnase si incerca doar sa-l guste scotand limba afara. Ce sa va mai spun, l-am intors cat am putut de repede dupa umbra, dar tot se cunoaste diferenta cand il dezbrac ca are manutele si picioarele mai inchise putin la culoare. Fatuca nu mai zic. Toata lumea se minuna de el, cat e de cuminte si curios sa se uite in toate partile. A mancat pe unde a apucat, la fel si cu dormitul. Ce-i drept a mancat mai des decat eram obisnuiti, dar era si cald si nu vroia sa inghita nici o picatura de apa (decat din greseala si ma certa rau dupa aia) plus ca si eu am fost mai obosita si probabil nu-i mai ajungea asa de bine.
In schimb la Slanic cand am fost la mamaie a fost circul lumii: am ajuns joi seara si daca nu ar fi baut tati vineri dupa masa ne-am fi intors vineri noaptea acasa. Atata a putut sa planga ca nu mai stiam ce sa-i fac. Ce-i drept navalisera toti pe capul lui, si in casa era mai intuneric decat stia el ca e normal (asa sunt casele batranesti, cu ferestre mai mic) si drept pedeapsa mi-a mancat la 1,30 - 2h. Spre final l-am mai pacalit cu suzeta si tinut de mine in brate ca doar asa adormea. daca era treaz si lasat in pace era ok, cum se apropia cineva sa-l intrebe de sanatate cum se punea pe urlat de nu se mai potolea decat la mine sau la tata. A acceptat-o si pe mamaie, dar numai cand era el in toane bune. Saraca femeie, era agitata ca era prima data cand ma duceam pe capul ei si nu mai stia ce sa-mi faca si copilul o simtea imediat ca nu e linistita.
L-am lasat 2 ore cu mamaie, tataie si tusica si ne-am dus sa vedem muntele de sare, grota miresii si salina (asta mai bine o saream ca m-am simtit de parca eram inchisa in cavou, brrr)
cam asa a fost.
Urmarea concediului a fost ca daca i se face foame Tompi mic urla sa i se puna tzatza la dispozitie indferent unde se afla. si credeti-ma ca stie sa se faca ascultat.
Am cam fost pe la dr saptamana asta si sunt cam amarata: i se inchide fontanela cam repede si i-am stopat calciul si nu-i mai dau decat 2 pic de Vigantol. Are si niste anemie ( a fost un scump cand i-a luat sange din degetel, mai ca nu i-a zambit asistentei). Si am fost cu el si la ortoped ca are preferinta sa stea cu capul inclinat spre stanga si ma cam speriase. Dar a zis ca e doar o preferinta si ca sa-l pacalesc sa intoarca capul in ambele parti in mod egal si cum e cu ochii dupa mine ca dupa butelie nici nu e prea greu. L-am intrebat si de stat in fund ca si Alex se trage de tot ce apuca sa se ridice si asa se bucura cand pacaleste pe cineva si-l ajuta. A zis sa nu-l fortez, cand o sa fie pregatit o sa se ridice si o sa stea singur. Ca si mie imi spusese pediatrul de 5 luni- rezemat de perne si 6 luni - in fund, da' cred ca o sa-i scurtam planurile. Si ortopedul a zis ca e un copil foarte tonic. Azi dimineata m-am prins si de ce se supara el asa de repede pe prima lui jucarie ( e un elastic pe care sunt prinse tot felul de zdranganici): el se prinde cu manutrele de ce poate pe acolo si se targe sa se ridice si elasticul vine dupa el si e mai mare supararea.....
de intors pe burta sau pe spate nu pare sa fie interesat, se mai intampla accidental cand trage de burta sa se ridice in fund sa se rastoarne pe burtica si atunci incearca cu disperare sa o ia la plimbare da' iar nu poate asa ca pana la urma o trece pe plans sa vina mama sa descurce situatia...
[PUP]
piatra lunii spune:
Multumesc, fetele, de urari- si pt mine, si pt Ingrid, si la multi ani Mariucilor!
Irinel, nu ziua mea fuse, ci aniversare de la casatoria civila, da' mersi frumos oricum, las' ca nici ziua mea nu-i asa departe :))
Nu stiu ce sa-ti mai zic de scaun, eu o tin pe Ingrid in scoica, si eu,da' tot la treapta aia de mai jos, nu i-am ridicat scaunul si n-am de gand, zic io, pana la 6 luni.
Madutza, iti sta bine cu noua tunsoare,imi place.
Maria, faine poze, sa va traiasca bebelusul cel scump!
Nally, bine c-ati gasit casa si ca esti multumita, sa va simtiti bine!
ma duc si io sa fac un dus, ca restul casei deja sforaie, si e deja tarziu, sa nu fiu chiauna cand m- o trezi mademoiselle sa pape.
noapte buna.
MariaG spune:
iertare pentru mesajul kilometric pe care l-am postat, da' tot mai am un rest
Irinusha: sper sa nu te superi da' iti indopi Crisuletul si de aia plange saracutul: gandeste-te cum te-ai simti sa mananci intr-una. El a mancat pana acum doar lapte iar tu acuma il bombardezi cu mancare. Plus ca fructele nu sunt gustari ci mese pe bune. Asta chiar vroiam sa spun ca restu a zis si Nally. Mar ras se da ca sa inlocuiasca o masa nu ca desert. Iar manifestarile pe care le descri tu imi suna a colici sau a dureri de burta. Mai bine suna pediatrul ala nou si du-te sa-ti stabiliti impreuna un meniu. Bb-ii aasa mici au nevoie mai ales de monotonie: cam aceleasi persoane se ocupa de ei, cam la aceleasi ore mananca, cam la aceleasi ore se culca, cam tot intr-un loc dorm, cam acelasi lucru manaca in fiece zi. Si se da cate putin ca sa se poata obisnui stomacelul cu lucrul nou, plus ca daca face o alergi sau o reactie ciudata nu-i mai dai respectivul aliment o perioada si apoi incerci din nou, ori tu nu prea ai cum sa-ti dai seama ce nu-i bine pentru ca le amesteci.
na ca te-am cam certat
Pupici tie si Crisuletului
monet spune:
na, hai ca revin si eu.... am plecat devreme de la servici (3pm, ce fain!), dar m-am oprit pe la magazine ca aveam in gind sa mai cumpar citeva body-uri cu mineca luna si fara picioare pentru bebe. am gasit foarte faine si foarte ieftine la 'gap'. mai, si mi-am gasit mie o pereche de pantaloni lungi de in, albi, atita de vaporosi - las' ca ma pozez sa ma vedeti, parca imi fac si curul sa para mai mic, ca au picior de pantalon larg. lui sotioru' i-am luat un pulover galben de bumbac, grosut, super-meserias, cu un pret de nimic. eu sint o din-aia si-ntotdeauna cumpar marfa de marca, dar am noroc cind preturile sint reduse de numa' la unele...
am reusit sa cetesc ce-ati scris pe-aici de citeva zile incoace asa ca, uitati aci parerile mele.
irinusha, scumpul cris e cam miriitzel, of, of.... dar vezi ca te asigura el ca stie sa fie si vesel si zimbaret! mai, ce sa zic, poate ca asa cum zic fetele, i-ai introdus prea multe mincaruri prea brusc si stomacelul lui are nevoie de multa munca pentru digestie si 'recunoastere' (a mincarii si folosirea pentru hranirea organismului. ca asa se intimpla cu mincarea, noi o mincam, stomacelul o primeste, o recunoaste sau o 'invata' si apoi compusii se 'desfac' din cum au fost in mincarea ingerata si se 'refac' asa cum are nevoie organismul. de aceea e recomandat, pentru bebeici si si pentru adulti, sa mincam mincaruri neprocesate, asa cum vin de la mama-natura, ca sa-i fie usor organismului sa le foloseasca. sper ca n-am bajmajit aiurea si prea lung...scuze:)). sint sigura ca crisu' o sa-si revina la felul lui ne-suparat si fericit!
irinel, ce fain ca faci cumparaturi pentru casa.... mult noroc sa gasesti totdeauna ce-ti doresti. uau, strumfuletzu tau e un grasunel voinic! sa va traiasca! na, om vedea cu niagara - cum am zis, tare m-as intilni cu tine. si vad ca si lili vine, poate!
ce m-am distrat, am ris tare si m-a si intrebat sean ce am, cind am citit paragrafele alea de 'antrenament' pentru potentiali viitori parinti!!! multumesc!
madutza, arati traznet! sa stii ca mi s-a facut si mie pofta de tuns, asa ca mi s-a pus pata si cre' ca ma duc zilele astea, cind oi apuca. si felicitari pentru achizitia caruciorului dorit! si cu asa un pret bun. si pentru pantofii sport de piele, mai!!
pupicei catre ana-mariuca!
alina33, si lia, ca dragos, se trage de hainite sa se ridice in fundulet - eu o las, ca oricum nu reuseste, si ma distrez de ea de minune! si face si niste zgomote de 'hei-rup' la incercarile astea!
tinavia, bun venit la noi si te poftim cu drag sa vorbesti cit te tine guritza si cit te lasa inima! ne pare bine ca ne-ai gasit! de cind esti tu plecata din tara? unde stai exact in israel? si ce limba vorbesti? idish? uau, ce meseriasa esti! si stii sa scrii, asa, de la dreapta la stinga (de-a-ndoaselea:))? mai povesteste-ne de voi si ce faci tu pe-acolo prin straini.
ce frumoasa si ingenioasa metoda de-a adormi-o pe avia ai gasit!!!
pepsi, bine ai venit!
oana_mm, pupici lui eric! si curaj in orice vrei sa 'intreprinzi' cu bebe. esti o mamica adevarata!
lili, sa-ti traiasca "broscuta", ce m-am distrat cind am citit ca isi ridica funduletu' si se impinge cu piciorusele! tu stai tot in toronto? sau m-am zapacit eu.... oricum, sa ne hotarim cum ne intilnim la niagara!
asa adoarme si lia, daca o 'zgiltii' cu caruciorul. zic 'zgiltii', ca o plimb pe pietris, ca nu e pavat aici la noi, chiar in jurul casei. cind era micuta de tot, n-am indraznit, dar acuma ca-si tine foarte bine capul, se distreaza de zdruncinaturi si cind e somnoroasa, o ia mos ene pe la gene imediat. cind e super-agitata, o pun in carut si o scot la orice ora.
in legatura cu lapticul de la tzitzi, zic ca irinel are dreptate. nu va agitati, mamici, dar daca aveti chef de pompat, dati-i bataie - ce bine se va infrupta bebe din lapticul muls acum peste luni de zile!
nally, felicitari pentru apartamentul gasit. sa-l locuiti sanatosi pina cind o sa-l aveti pe urmatorul! pupici lui sebi! ai dreptate, au timp destul bebicii nostri sa manince 'diversificat' toata viata! e important lapticul acum.
eryka, sa stii ca si eu am prins-o pe liuta sa zica 'a-ma-ma', mai ales cind isi baga cite-o jucarie sau pumnisor in gurita. si eu, ca voi (eryka si madutza), ma bucur ca scoasa din minti, desi stiu bine ca nu e ceva voluntar! tsk, tsk, tsk, noi, mamele....
:)
pupici la ayumitzi!
clara maria, bun venit si insanatosire rapida la bebica!
paloma, felicitari pentru ambele evenimente. sa fie in ceasuri bune!
maria, faine pozele. smecheras, alex! de ce esti amarita? pare bine si mersi voinicutul tau, dupa vizita la doctor.
piatra lunii, lamultiani pentru aniversare! si io tare as vrea sa-ti vad mademoisella - nu-mi trimiti niste poze pe email? uite-aici: mcmst39@pitt.edu
asta numai daca vrei. dar eu cred ca e o scumpa ingrid si-ncerc sa mi-o inchipui, in mintea mea:).
la multi ani tuturor mariilor!!!!
na, ca se trezeste din somnul de dupa-masa puia mea. va las si sper sa nu mai las sa treaca zile intregi fara sa va scriu!
pupici!!!
mona si lia (24.04.2004)
www.seansimon.com
http://www.imagestation.com/album/?id=4286021431&mode=invite&slideshow=1
monet spune:
am pus poze noi pe site-ul de la imagestation, albumul 'august2004'.
ma duc la culcare. noapte bune si imediat, buna dimineata la fetele din europa!
mona si lia (24.04.2004)
www.seansimon.com
http://www.imagestation.com/album/?id=4286021431&mode=invite&slideshow=1
Irinel spune:
Piatra Lunii ma culpa! Scuze-scuze-scuze! Sa ai parte de o casnicie fericita, sa va iubiti cel putin ca in prima zi toata viata si sa va cresteti copilita in liniste.
Monet, Lili e in Kitchener, nu in Toronto, da nu e foarte departe de Toronto, cred ca vreo 150 KM(?) daca nu ma insel. Sa stii ca si eu ma gandeam la niste body-uri doar cu manecuta, da nu am vazut, nu stiam daca pot gasi asa ceva. Ca daca il imbrac cu body de vara acum cam sughita, daca il imbrac cu manecuta si pantalonasi lungi ii e cam cald, de nu stiu cum sa o mai dau.
Fetele ai vostri sunt mai maraiti seara? Ma tot gandesc daca programul lui e ok. Nu pricep de ce seara e mereu mai marait si asta desi doarme destul de mult dupa-amiaza. Azi de exemplu a dormit de la 3 la 6 jumate, cu o mica pauza cand a papat si la 7 jumate deja incepuse sa se frece la ochisori, apoi pe la 8 jumate plangea, dupa baie a inceput iar sa zambareasca si a papat multumit si s-a culcat. Aseara l-am culcat putin pe la 8, da nu a dormit prea bine si nici prea mult si tot marait a fost cand s-a trezit, deci nu pare sa fie din cauza somnicului. Voi ce credeti?
Tinavia, chiar ca e ingenioasa metoda, da tu o culci pe micuta cu lumina aprinsa? Ca eu incerc sa fac cat mai intuneric seara la culcare sa stie ca e seara.
Eryka al meu face un fel de "meeeeee" cand e suparat si eu evident ca il aseman cu "maaa" asa ca sunt chiar paranoica, da ce sa-i faci, sunt mamica :-)
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Irinel spune:
Danaa, eu zic sa nu te impacientezi, daca a zic ca i le face si pe cele optionale, e ok, nu cred ca e o regula cand sa le faca, fiecare le cam face dupa ureche. Doctorul meu cred ca a zis sa nu i le faca pe toate o data. Prevnar se numeste cel pe care i l-a facut la 3 luni.
Maria, ce simpatic Alex, auzi, sa prinda vantul. Un dulcel. Cred ca e si el de inteles ca a fost mai marait cu atatea preumblari. Si al meu cand plecam mai mult in weekend cu el, e mai marait seara.
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
monet spune:
asta-i link-ul nou pentru imagestation:
mona si lia (24.04.2004)
www.seansimon.com
http://www.imagestation.com/album/?id=4286337099&mode=invite&slideshow=1