Copii ostatici!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by oz

voi ati auzit de vreo comunitate de musulmani din lume care sa condamne deschis si pe fata aceste evenimente? intreb pentru ca eu tot astept sa ii vad cum iau pozitie in fata acestor animale.

din pacate cei din Osetia vor face o baie de sange printre ceceni vor ucide tot ce le iese in cale...daca ma pun in locul parintilor aia si eu as face la fel, fiecare adult e un terorist, fiecare copil e un viitor terorist, fiecare batran e un sustinator de teroristi , ce pacat!!!!

Da, bineinteles ca am auzit. Doar am trait si eu asemenea evenimente cat am fost in Arabia Saudita.
Toti oamenii de rand, televiziunea ii condamna crunt. Toate ziarele ii reneaga, toti sunt impotriva lor.
Mai mult, televiziunea nationala a oferit pozele tuturor teroristilor care au prins ostatici dintr-un compund acum vreo 2 luni, cu nume complete, nationalitate, promitand recompense de milioane de $ pentru cei care ajuta la prinderea lor.
Am fost martora la asemenea evenimente, deci stiu ce vorbesc.
E groaznic sa traiesti cu teroarea in suflet.

Nu stiu daca va dati seama dar aceste evenimente s-au inmultit de cand cu razboiul din Irak....

Crinuta si bb din burtica 23 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

De cand cu actul terorist din Beslan eu pot spune ca pentru mine lumea s-a schimbat. Nu pot sa uit cum o lume intreaga privea cu stupoare ce se intampla si nu putea face nimic, nu era nici o solutie. Simteam ca albesc uitandu-ma la parinti cum se invarteau inebuniti pe langa scoala. Am avut cel mai profund sentiment de neputinta, dar unit cu al lumii intregi. Pur si simplu nu se poate face nimic in fata unui act terorist. Teroristii nu vor sa negocieze, vor doar sa terorizeze. Si reusesc. Am ramas nu doar cu sentimentul ca i se poate intampla oricui, oriunde, ci mai ales ca, in caz ca se intampla, nimeni nu va putea face nimic. Daca mi s-ar intampla asa ceva ar trebui sa stau neputincioasa sa astept deznodamantul. Nici armata, nici trupe speciale sau sefi de stat nu ar putea sa ma ajute. Nu pot sa uit o mama care, atunci cand a iesit primul grup de copii din scoala, fugea de la unul la altul, intreband ceva. Innebuneam cand imi inchipuiam ce intreaba. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne dea intelepciune. E derizoriu sa judecam carei religii apartin teroristii.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by ina_nz

Andrada,
Nu eu postasem mesajul ala ci OZ, vecina mea.

Ina

Iertare, Ina, iertare Oz,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Am vazut cateva poze cu bietii copii, e cumplit. O mama isi mangaia pe cap copilul mort, aflat intr-un sir de alte trupuri. N-am putut sa ma uit la mai mult de trei poze, e prea dureros. Desi e nimic fata de suferinta acelor parinti.
Ieri am vazut un documentar cu atacul din 11 septembrie 2001. Vorbeau supravietuitorii, dar si rude ale celor care au murit. Povesteau cum si-au luat ramas bun de la fiu, sot, sotie, prin telefoanele mobile. Au vazut la televizor cum se prabusesc turnurile, stiind ca se uita la moartea celor dragi. Cumplit. Si totusi, atat de multi americani sunt impotriva razboiului.
Tot ieri am vazut un interviu cu o femeie care si-a pierdut sotul si fetita in atacul terorist din teatrul din Moscova, in 2002. In urma atacului, ea si baiatul au supravietuit. Parea golita de sentimente, cumva resemnata, spunea ca supravietuieste de 2 ani doar datorita fiului ei. Pe de alta parte, spunea ca si-a pus intrebarea cum de printre teroristi erau si femei. Si tot ea raspundea: mamele cecene si-au pierdut fiii, fiind omorati de soldatii rusi. "Daca mi s-ar fi intamplat mie, as fi plecat si eu sa-mi razbun copilul", spunea ea, parca acceptand modul de gandire al teroristilor. Si totusi i s-a intamplat, si nu a plecat sa omoare alti nevinovati.
Nu inteleg ce se intampla cu oamenii, doar ma rog la Dumnezeu sa ne ocoleasca asemenea dureri pe noi si pe toti cei dragi noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Cititi aici http://www.expres.ro/foisor/?news_id=165636

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

:: "Am mancat flori si am baut urina":
Autoritatile ruse au anuntat ieri ca 338 de oameni, din care 161 de copii, au murit in timpul luarii de ostatici de la scoala din Beslan. intre timp, cei care au scapat cu viata povestesc lucruri cutremuratoare despre cele intamplate. "Zece rebeli s-au aruncat in aer in fata noastra la doar cateva minute dupa ce ocupasera scoala. seful lor ne-a spus ca asta e o dovada ca sunt decisi sa moara pentru cauza lor. Un ostatic a urlat de spaima. Din acest motiv a primit un glonte in burta. Teroristii ne-au spus ca ii vor ucide pe cei care stau langa copiii care plang", povesteste Jana, o eleva de 15 ani. "Ne-au spus sa predam toate telefoanele mobile. Au amenintat ca vor omori 20 de oameni pentru fiecare celular descoperit ulterior. Dupa doua zile fara apa si mancare, copiii au inceput sa lesine. Teroristii se uitau la ei si radeau", isi aminteste si Alla Gadiejeva, in varsta de 34 de ani. "Am mancat florile din ghivece si ne-am baut propria urina din pantofi. Altii isi muscau buzele pana la sange numai ca sa le umezeasca putin", spune, cu voce tremuranda, un baiat ranit in timpul operatiunii de eliberare a ostaticilor. "Au ales cativa elevi mai mari pe care i-au obligat sa monteze bombele pe care le aveau teroristii deasupra geamurilor si pe cosurile de baschet. in tot acest timp, atacatorii au tinut mitralierele indreptate spre ei", relateaza un baiat de zece ani. Pe masura ce ostaticii eliberati incep sa-si revina din soc, anchetatorii afla amanunte tot mai macabre despre ce s-a intamplat in sala de sport. Se pare ca teroristii ar fi violat mai multe fetite in varsta de 14-15 ani, sub privirile ingrozite ale celor din jur, relateaza saptamanalul britanic "News of the World". Poate cel mai socant exemplu e cel al unei fetite in varsta de doi ani care, de cand a fost eliberata, nu spune decat un singur cuvant: "ubju". Adica "te omor". (Libertatea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusa spune:

Este ingrozitor ce s-a intamplat!
Cititi aici cati au murit defapt!
http://www.jurnalul.ro

Pusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Nu mai am cuvinte ci doar lacrimi pt.toti cei care au murit nevinovati si care au platit pt. greselile altora.Ma rog la Bunul Dumnezeu sa ne fereasca de asemenea suferinte pe toti si Dumnezeu sa-i odihnesca pe cei morti.
Va jur oameni buni ca de atatea nenorociri(America,Spania,Beslan)cate am vazut in ultimul timp(la distanta mica intre ele)am ajuns ca uneori sa-mi fie frica sa plec la servici(circul numai cu metroul),sa ma urc in avion cu care zbor destul de des.Sper sa nu radeti dar asta simt.

Lacramioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Doamne, astia s-au comportat mai rau decit animalele. Am auzit astazi ca au violat niste fetitze din clasele mai mari, apoi le-au omorit. Asa se simt astia barbatzi, violind copii ?! Chiar daca au fost divergentze intre ceceni si rusi, nu au nici o scuza ca au omorit atitzia ingerasi nevinovatzi.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Eu sint muta ,paralizata ,in fata acestei tragedii.Am plins atit in ultimele zile,doar uitindu-ma la stiri,neputincioasa,plina de furie,de ura,de mila,de groaza,toate sentimentele posibile si imposibile.Ma gindeam ca nu mai exista siguranta nicaieri pe pamintul asta..ca vom ajunge sa ne ascundem ca sobolanii,de teama unor psihopati.Oare in ce lume vor trai copii nostri???

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput