Jocuri cu carte (partea a 5-a)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ghiocela spune:

Nu e Tarzan.

Dragostea celor doi se implineste prin generatia urmatoare.

Ghiocela
Atunci cand Dumnezeu inchide o usa, el deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Poveste englezeasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Suna cam a "La rascruce de vinturi" de Emily Bronte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

marile sperante, dickens?

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ghioceeeela, unde esti??

si io zic ca e vorba de "La rascruce de vinturi" :-))

pozulici

Mergi la inceput

Imi cer scuze tuturor, dar am avut o zi lunga si agitata!

Intr-adevar, este 'La rascruce de vanturi'.

Iileana, e randul tau.

Mergi la inceput

Ce-i azi? Vineri? Atunci va propun o ghicitoare draguta si usoara, ca sa nu ma trezesc ca am blocat jocul peste week-end:

Personajul principal, de profesie tenor, pleaca, in ciuda impotrivirii apropiatilor, intr-o lunga si aventuroasa calatorie, cu scopul de a-si revedea familia.
----------------------------------------------------------------------

In drumul sau strabate oceane si continente, traverseaza desertul si padurea, nimic nu-l poate opri. Ajunge un pic chiar si pe Luna.
----------------------------------------------------------------------

Intilneste personaje bune, dar si mai putin bune. Dusmanul sau de moarte este un element declasat, un infractor inspaimintator, care "ca sa fie mai temut/ purta peruca bicolora/ si impusca un om pe ora"...(curat Tarantino...).

Mergi la inceput

Ce-i drept mi-a trebuit cam mult sa ma luminez ca e "Carte cu Apolodor", pinguinul tenor al lui Gellu Naum!!!

pozulici

Mergi la inceput

"Grasut, curat, atragator / in fracul lui stralucitor / asa era Apolodor"...
Lilanda, .
P.S. Sa nu va suparati pe mine pentru glumita asta, dar eu chiar cred sincer ca aceasta carte e literatura de cea mai buna calitate. Si, credeti-ma, stiu ce vorbesc, de mai bine de un an citesc din ea aproape seara de seara - e cartea favorita a lui fiu-miu. Din fericire. Nici nu vreau sa ma gindesc cum ar fi fost sa-i placa o carte proasta...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iileana
dar eu chiar cred sincer ca aceasta carte e literatura de cea mai buna calitate.

Asa e, asa e

Un doctor, si poet in acelasi timp, se intoarce dupa un lung exil din America de Sud, acasa. Isi gaseste tara si orasul bintuite de dictatura. La rindul lui, si el este bintuit, 9 luni, da fantoma unui alt poet mort(desigur). Bulversat de evenimentele politice la care asista si indecis in dragoste, alege sa se alature poetului mort a carui fantoma l-a bintuit. Lasa in urma lui, un fiu, caruia ii cunoastem anul mortii

pozulici

Mergi la inceput