Cum e in America?

Cum e in America? | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

De cand eram mica imi doresc sa merg in America "tara tuturor posibilitatilor?"
Filmele americane descriu o atmosfera de invidiat. Spitale luxoase, case impresionante, strazi curate, o asistenta sociala impresionanta.
Mai stiu ca americanii stiu sa-si vanda bine imaginea (daca se poate spune asa).
Chiar asa este sau exista o alta imagine?

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Anca Wish
stiu ca vrei sa intrebi si de Robocop si Superman daca exista.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Nu traiesc in America,dar cred ca realitatea pt.majoritatea muritorilor de rand,nu e chiar ca-n filmele lor;stiu sa-si vanda bine imaginea, nu degeaba au cea mai tare industrie cinematografica. Termenii- tara tuturor posibilitatilor- imi par exagerati; competitia in plan social e acerba, ca oriunde in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

as inlocui expresia tara tuturor posibilitatilor cu: tara unde oricine are un loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Anca Wish
stiu ca vrei sa intrebi si de Robocop si Superman daca exista.....

. Misto!

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Singurul lucru pe care l-as spune este ca aici poti gasi ceea ce cauti daca intr-adevar cauti. America este atit de mare si de variata ca nu poti cuprinde tot sau sa generalizei cu multa usurinta.

Sint de toate pentru toti. Daca stai intepenit intr-un singur loc si injuri de mama focului ce nu ai gasit, inseamna ca nu ai cautat.
Daca se aspira doar la asigurari sociale, atunci singur ne veri trai ca Bill Gates pe welfare dar se poate supravietui.

In nici un caz nu am gasit ciini cu covrigi in coada (mam ce as mina un covrig neaos cu mac de la noi de pe vremea cind eram prin clasa V)

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Tara tuturor - da,
Tara tuturor posibilitatilor - hmmm, depinde de posibilitati.
Intr-adevar America nu este ce se vede in filme, dar depinde ce cauti. Adevarul este ca aici poti sa-ti indeplinesti visul(fiecare viseaza la ceva anume), dar cu foarte multa munca, foarte multa.
Muncesti mult si uneori aproape toata ziua, dar cel putin stii pentru ce.
Vei vedea si aici cersetori in inima Manhhatanului, vei vedea si tarabe pe trotuar unde se vinde te miri ce, vei vedea si oameni imbracati in haine de blana scumpa si cu adidasi in picioare. Diferenta dintre America si Ro este ca nu se uita nimeni lung dupa tine, nu intereseaza pe nimeni cum te imbraci sau daca te-ai fardat cind ai iesit sa iei piine.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Eu as spune DA pentru America. Totul e mare (case, masini, sosele, spitale etc), lumea deschisa, cursuri de limba gratuite (si sunt bune) si ai multe posibilitati depinde de cum le fructifici. Multa munca si interes pentru tot ce vrei sa obtii.
Perseverenta este la ea acasa.
Eu ma simt bine aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calina73 spune:

NOI suntem nu de mult in america in "tara tuturor posibilitatilor". Daca ar fi sa va scrie si sotul meu sunt convinsa ca el ar avea o alta parere despre america.
Eu inca vad america ca o femeie casnica care sta acasa cu un bb de 1 an si 2 luni.
Dar pot sa spun ca sunt strazi curate,magazine mari,parcuri,lumina multa (orasul luminilor VEGAS),spitale curate si care iti ofera ajutor (aici e bine sa ai asigurare ca altfel esti mancat de viu de preturi).
Si va mai pot spune ca este adevarat cumunca ,multa,multa munca orice vis se poate implini.
Sotul lucreaza foarte mult si el vede altfel viata aici in america eu poate ma-si intoarce in romania uneori (dar nu o fac pentru fetita noastra care poate mai tarziu imi va reprosa "de ce te-ai intors ?")dar el sunt convinsa si sigura ca un ar face-o.
VA PUPAM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ynad spune:

......orasul luminilor VEGAS.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Admit, e o tara primitoare. Daca cauti ceva gasesti.
Imi place la nebunie sistemul de la biblioteca. Poti lua orice carte de la orice biblioteca. Iti poate transfera Cd-uri, filme, carti, reviste la biblioteca locala. Plus de asta daca inchiriezi filme le ai 7 zile si nu te costa nimica.
Viata culinara, ca poti gati si manca orice fel de mancare, din toate colturile lumii.
Mergi in vacanta oriunde iti permite buzunarul.

Mergi la inceput