Clarificari privind CIC - 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Triss_11 spune:
COOL , multumesc foarte mult. Am mai linistit o mamica.
Intre timp am citit din lg. 19/2000. art. 5, (1), III, ca "in sistemul public sunt asigurate obligatoriu , prin efectul legii, persoanele care beneficiaza de ajutor de somaj...", deci este asa cum mi-ai raspuns. Se considera din cele 10 luni contributive.
Multumesc inca o data.
Triss
ingridnen spune:
Dragi consilieri,
As dori sa intreb si eu ceva. Am o prietena, care are un bebe de 8 luni si este in CIC. Acum este din nou insarcinata si bebe 2 se va naste in mai 2005 - adica cand bebe 1 va avea 1 an si 3 luni.
Pentru ea este clar ca va primi indemnizatia pana cand primul bebe face 2 ani. Mai are dreptul la CIC in continuare pentru al doilea bebe ??
Cu multumiri
Ingrid
Rodica P spune:
Eu sint in CIC dar primesc indemnizatia veche adica 2.500.000.
Am auzit ca totusi s-ar depune un dosar si s-ar recalcula indemnizatia dupa ultima lege.
Asa o fi? Am vreo sansa sa primesc o indemnizatie mai mare?
Rodica si Stefan-Daniel
http://community.webshots.com/user/stefandaniel10
http://www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10
Medeea76 spune:
Marius, am cateva intrebari la care te rog mult sa-mi raspunzi...
Lucrez de 2 ani la aceeasi institutie si urmeaza sa nasc in iunie 2005. Problema este ca pe mine ma dezavantajeaza enorm suma de 6,1 mil/luna. Ce as putea sa fac pentru a beneficia cat mai mult de salariul meu actual? Cand sa iau concediu de odihna, cand, prenatal, cand posnatal si cand concediul pentru ingrijirea copiluli, in conditiile in care voi sta cei doi ani acasa?
Medeea
Anca Micaela spune:
Buna ziua!
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o informatie. Sunt insarcinata in 21 de saptamani; voi naste in luna martie 2005. Am auzit tot felul de zvonuri referitoare la suma ce va fi platita de catre stat drept indemnizatie de maternitate (dupa cele 126 de zile). Stiu ca in prezent suma este fixa (6,5 mil. pe luna, parca) indiferent de salariul proaspetei mamici. In presa am citit ca suma va fi 9 milioane pe luna, iar de curand am auzit zvonuri cum ca s-ar face 12 mil. pe luna. Intrebarea mea este: unde as putea sa verific care este suma reala ce se va da din 2005? Am incercat pe Internet, dar cred ca nu ma pricep sa caut... Gasesc tot legile cu 85% din salariu, cele vechi...
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Anca
marius spune:
quote:
Originally posted by Rodica P
Eu sint in CIC dar primesc indemnizatia veche adica 2.500.000.
Am auzit ca totusi s-ar depune un dosar si s-ar recalcula indemnizatia dupa ultima lege.
Asa o fi? Am vreo sansa sa primesc o indemnizatie mai mare?
Rodica si Stefan-Daniel
http://community.webshots.com/user/stefandaniel10
http://www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10
NU. Ramane la fel. Nu este modificabila.
Anca Micaela spune:
Draga Marius,
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns. Evident ca nu ceream speculatii si prognosticuri. Asa ca am sa reformulez: unde pot gasi ULTIMA varianta a legii in baza careia se acorda indemnizatia de maternitate? Un link sau un citat din ea este ce caut...
Multumesc frumos,
Anca
calibra spune:
am nascut in ian 2004 iar din martie sunt in CIC, am facut cerere ca incepand cu 1 nov sa revin la serviciu. Vreau sa stiu care a legea si articolul din ea, conform caruia pot reveni oricand in CIC. multumesc
goguta spune:
salutare!
hai sa va spun una: in timp ce eram in cic pentru prima fetita am nascut-o si pe a doua. mi s-a spus de la casa de asigurari ca trebuie sa primesc 85% pentru primul copil dar concomitent si pentru al doilea 85% din 85%, deci ar fi trebuit sa primesc cate o indemnizatie pentru fiecare copil. bineinteles, toata lumea a privit chestia asta ca pe o gluma, ca nici nu aveam curaj sa deschid subiectul la serviciu.si nici n-am primit nimic pentru al doilea copil cat timp am primit pentru primul.legea ce specifica: indemnizatia este data copilului( deci pentru cresterea lui - ce faci daca nasti gemeni, tripleti sau cvadrupleti - primesti aceeasi bani ca si mamica cu un singur copil??-nu conteaza nimic??? sau mamicii (si deci nu conteaza nr. copiilor). ce stiti despre asta?