Adeverinte necesare pt.gradinita

Adeverinte necesare pt.gradinita | Autor: Dee-Dee

Link direct la acest mesaj

Din pacate vacanta e pe sfarsite si incepem sa ne gandim la prima zi de gradinita. Am fost ieri pe acolo sa discut cu educatoarea sau sa vad daca au afisat lista cu edeverintele necesare (vaccinari+altele)dar deocamdata nu era decat paznicul.
Va rog daca aveti mai multe informatii, lamuriti-ma, nu vreu sa las totul pentru ultima zi.
Multumesc!
Va doresc tuturor un an scolar bun!

Dee-dee

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Noi...MAINE...incepem gradinita....si am emotii pana la Dumnezeu...sincer

Dar sa-ti raspund la intrebare, uite ce ne-a cerut noua :
1. O adeverinta tip care nea- dat-o dela gradi...pe caer a scris pediatra...toate bolile copilului daca lea- avut, toata vaccinarile pana la ora actuala, despre parinti..boli importante cu da sau nu..semnata si stampilata de pediatru.

2. Un aviz epidemiologic care se da de padiatru cu 24 de ore inainte de inceperea gradinitei.

Si asta este tot...

Te pup...si multa bafta la gradi..

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dee-Dee spune:

Multumesc Maria!
Si voi tot grupa mica?
Te rog daca ai timp, scrie-mi zilele urmatoare cum a fost. Stau si eu cu emotii mari...sa nu planga cand il las acolo!
Poate mai imi dai ceva sfaturi.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Pe linga cele scrise de Maria, noua ne-au mai cerut: exudat faringian, ex. coprocultura, ex. coproparazitologic si I.D.R. ptr. copil si micro ptr. parinti.
Dee-Dee, cu plinsul...da, probabil ca o sa plinga nitel, la inceput. Oricum, eu sint in ceata la subiectul "adaptare", pentru ca, dupa ce credeam ca greul a trecut si mai dadeam si sfaturi pe-aici (Tudor a inceput gradinita anul trecut, la 2 ani), iata ca acuma am luat-o de la capat! Ba chiar protesteaza mai tare ca toamna trecuta...Offf...

Mergi la inceput

Da...tot grupa mica...:)
Vlad merge de 1 sapt, in fiecare zi,....cate o ora..sa se acomodeze cu gradi..se joaca prin clasa unde o sa stea.de acum ...in curte la joaca...s-a familiarizat f bine cu ingrijitoarea de la grupa....
Incearca si tu..poate te lasa sa intri in gradi cu copilul...sa se obisnuiasca ...

DAR...greul maine incepe..cand practic..va ramane singur....:((

oricum..te tin la curent...

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Vlad merge de 1 sapt, in fiecare zi,....cate o ora..sa se acomodeze cu gradi..se joaca prin clasa unde o sa stea.de acum ...in curte la joaca...s-a familiarizat f bine cu ingrijitoarea de la grupa....
Incearca si tu..poate te lasa sa intri in gradi cu copilul...sa se obisnuiasca ...

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dee-Dee spune:

Dupa cum spui tu, ileana, e de umblat nu gluma, pana strangi toate adeverintele astea, deci e cazul sa trec la treaba.
Maria, piticul meu abia a implinit 3 ani in august.Deocamdata e incantat de ideea ca gradi (de fapt camin cu program prelungit, orele 7-16)Stie ca va manca si va dormi acolo cu copiii, ca mami intre timp merge la servici si vine la ora 4 sa-l ia. Ne-am cumparat ghiozdanel, pijama si rechizite si e f.mandru. Se pare ca la "teorie" stam bine...sa vedem cum va fi cu pusul in practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Stai, Dee-Dee, nu te grabi, ca nu toate gradinitele cer aceleasi analize. Cind te lamuresti ce iti trebuie, faci o vizita la pediatrul tau care-ti va completa fisa si iti va da trimitere pentru analizele care iti trebuiesc.
Succes!

"Tehnica" descrisa de Maria, cu lasatul progresiv la gradi (intii cu mama in preajma, apoi singur o ora si tot asa, crescind intervalul de timp), am incercat-o si noi anul trecut si a functionat perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

La prima cresa ne-au mai cerut pe langa aviz si completarea fisei cu toate vaccinurile si alte analize: Sandicai i-au facut la dispensar (la medicul de familie) un IDR??? chiar nu-mi aduc aminte cum se numeste ( o injectie, care arata reactia organismului la TBC) si dupa 3 zile am fost sa vada daca reactia e buna. Apoi ne-a mai cerut si analizele noastre (ale mele si a sotului) pentru nush ce boli venerice ( astea de la medicul nostru de familie).
La a doua cresa, nu ne-au mai cerut nimic decat aviz si dosarul de la prima cresa
Si acum la gradinita nu am gasit pe nimeni care ar putea sa ne spuna daca e suficient dosarul si avizul sau ar mai trebui sa facem si alte analize. Educatoarea de la cresa ne-a zis ca de obicei nu cer repetarea analizelor daca acestea sunt facute in ultimul an.

Succes bebicilor care merg pentru prima oara la gradi!

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Am fost la gardi sa intreb ce analioze de sange imi trebuie si mi-au spus ca stiu cei de la laborator!FFF frumos raspuns!Voi stiti cat ma costa oare analizele de sange?
Micro se plateste?

Noi stam mai prost cu finantele si ne facem probleme...rechizite,hainute,analize...

Noi incepem pe 15 septembrie la gradinita cu program prelungit!Pipi facem si in pampers dar au spus ca ne-o primesc si asa!Problema e cu kk...a mea face kk la Wc mare si noi ii cantam...cine o sa-i cante la gradi?

Copii vostri papa singuri?a mea ia cateva linguri,murdareste toata casa si renunta!

Eu cred ca am un copil "catastrofa" si nu stiou cum se va incheia tentativa de a merge la gradinita.

Gabi si Moni de 2 ani si 10 luni.

Mergi la inceput