TATAL IN C.I.C.-opinii pro si contra!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca e un tatic asa, ca sotul meu, cu toata increderea DA!
Daca e un tatic preocupat de formula 1, de olimpiada, fotbal sau somn la pranz, categoric NU!
Daca e un tatic calm si vesel, DA.
Daca e un tati care spune "Bebe, n-ai chef sa dormi sau sa mananci, OK", categoric NU!
Iar daca tu, Lulu, nu poti sta acasa, imi imaginez ca vorbesti de o perioada mai lunga... Imi imaginez ca macar o luna doua poti sta cu bebe.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu as fi de acord. Daca sotul meu ar fi vrut sa stea cu bb acasa - as fi fost de acord! dar el nu a vrut (si nici eu) - asa ca avem bona de cand avea Monica 3 luni.
Dupa parerea mea ar trebui sa stea acasa cu bb cel care este mai potrivit pentru acest lucru - are mai multa rabdare, etc.

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza spune:

quote:
Initial creeata de lulu_boches

Ce ziceti de tatal in CIC???

Eu sunt si pro- in situatzia in care mama il intrece pe tata, din punct de vedere financiar.Iar in caz contrar-evident ca sunt contra.Asta este.Ca fara bani, in pacate , nu potzi sa faci mare lucru.
Danutza & Raina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------
claudia_a:
Da... cu conditia sa aiba cine sa stea cu bebe (adica bunica) iar tata sa ia 6.500.000 din CIC si in perioada asta de 2 ani sa munceasca la negru si sa mai aduca inca vreo 7-8.000.000 lei acasa pe luna!!!
--------
Mama, ce rea esti... Inteleg ca el e bun doar sa aduca bani in casa... Poate vrea si el sa se bucure de copil, de ce n-ar avea si el dreptul asta? Nu e o obligatie, e un drept, daca vrea si poate, de ce nu?
Eu am avut 2 colegi, sot si sotie, lucrau impreuna, au stat 1 an acasa cu copilul, pe rand, primele 6 luni ea, apoi el, ca sa nu riste nici unul sa isi piarda serviciul si sa nu piarda perioada asta din viata celui mic. Mentionez ca salariile lor erau egale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga Casandra, e parerea mea...asta este...in cazul nostru salariul sotului meu este dublu ca al meu...deci clar ca nu se pune problema unei astfel de situatii...am si zis, daca as avea eu salariul mult mai mare...atunci sunt de acord....asa numai cu salariul meu mic si el sa stea acasa nu se prea poate...decat daca ar munci el la negru si ar mai aduce inca cateva milioane bune!! Nu a zis nimeni ca el numai la asta este bun...fiecare intelege ce ii convine... insa la salariile de aici, numai noi stim cum ne descurcam...asa ca ceea ce am zis am zis cu un motiv intemeiat!!! Ni s-a cerut parerea si fiecare este liber sa o zica...dar de aici si pana la a trage concluzii despre ce zic ceilalti ...eu m-as abtine!!!

Claudia mamica in curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Claudia_a, am inteles, tu te referai strict la situatia ta, pe care doar voi o cunoasteti. Am crezut ca tu vorbesti la modul general.
Eu nu m-am referit la o situatie particulara, ci am generalizat, am zis daca tatal vrea si poate, adica daca familia se descurca financiar in cazul in care tatal sta in CIC, are dreptul sa stea si el cu copilul, fara sa apeleze la vreo bunica si sa munceasca la negru. Ce vreau sa spun e ca despre un tata care sta cu copilul acasa, nu m-as mira de ce nu-l lasa cu o altcineva, sa mai aduca si el niste bani acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Claudia in curand mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

eu sint de parere ca o sotie care are salariul mult mai mare ca al sotului (sa zicem ca e bugetar si nu face nici ciubucuri) e bine sa mearga la serviciu in continuare(nu sint posturi bine platite pe toate drumurile). Cum macar pe unul dintre parinti ar trebui sa-l stie bb, rezulta ca cel mai indicat e sa stea tatal. Nu sint cazuri foarte dese, dar nu cred ca e o rusine ca tata sa stai cu copilul tau in loc sa te duci la serviciu pt 4 milioane pe care-i dai oricum sa vina cineva sa stea cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

nu vreau sa-mi spun parerea mea ci sa va povestesc de un caz real, este vorba de parintii finutului meu: sotia are salariul mai mare, sotul a fost nevoit sa renunte la slujba in curs si a facut o intelegere cu firma respectiva
Starea acuala: realmente acum chiar sta el cu copilul, per total venitul familiei a crescut (el avea salariul mai mic), in timpul asta a tras si niste cursuri de perfectionare si, minune, dintr-un tata care nu prea stia cu ce se mananca copilul, a devenit expert si ii place teribil, se vede pe el!
morala: cred ca cel mai mare obstacol este micul orgoliu al barbatului, dar odata trecut...

Mergi la inceput