Casatorie in strainatate si schimbare de pasaport

Casatorie in strainatate si schimbare de pasaport | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

E cineva care s-a casatorit in strainatate si a avut nevoie sa-si schimbe pasaportul?
Eu sint plecata din RO de 5 ani jumate si mi-a expirat pasaportul romanesc. Daca vreau sa-mi fac unul nou trebuie sa apelez la ambasada Romaniei din Australia. Problema este ca in pasaportul romanesc care expira am numele de fata iar in certificatul de cetatenie si pasaportul NZ (pe care il cere ambasada pentru a demonstra rezidenta mea permanenta aici) am numele sotului adaugat la cel de fata.
Cred ca asta o sa-mi creeze probleme caci casatoria nu e inregistrata in RO.
Ce ma fac? Nu prea am chef sa sun la ambasada ca stiu cit de amabili sint...

va multumesc

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea76 spune:

Buna Marimar!

Exact aceeasi problema a avut-o o buna prietena, care s-a casatorit in Irlanda. Mi-a trimis prin curier rapid certificatul de casatorie, pe care l-am tradus si autentificat la notariat aici, in Romania, l-am trimis inapoi la ea, ea s-a dus la ambasada, unde i-a dat o procura ca sa-i faca pasaport aici.
Procura a trimis-o tatalui ei pt. ca ea era din Buzau si acolo ii faceau pasaportul. A durat ceva pt. ca certificatul tradus a fost trimis la Bucuresti, la starea civila, unde i-au facut un certificat de casatorie romanesc si apoi cu asta i-au facut pasaportul pe noul nume.

Mult succes si multa rabdare.

Andreea & David (07.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Aici iti traduc si legalizeaza ei certificatul de casatorie la consulat sau ambasada pt o suma destul de piparata- mi se pare ca era in jur de $70 daca nu mai mult. Pe urma iti fac ei pasaportul nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Trebuie transcris certificatul de casatorie in Romania, parca la primaria sectorului1, apoi ti se face schimbarea de nume si apoi ti se elibereaza un nou pasaport. Eu am trecut prin asta acum doi ani dar eram la Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Asa este, eliberarea cerif. de casat. romanesc se face la Primaria sect.1, la fel si cele de nastere pentru copii nascuti pe terit. altor state care vor sa aiba si cetatenia romana.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu m-am casatorit in 99, sotul e francez, casatoria s-a facut in Franta si n-am inregistrat-o in Romānia. In 2000 a trebuit sa-mi schimb pasaportul. Am fost la ambasada romāna din Paris si mi l-au schimbat ei. Acuma e pe numele de casatorie si scrie pe pasaport ca sint cetatean romān cu resedinta in Franta. Nu mi-a cerut nimeni niciodata dovada ca am transcris casatoria in Romānia.

Anul asta am avut nevoie de certificatul de casatorie pt a-l prezenta unui notar, l-am dat la un traducator autorizat sa mi-l traduca si asta a fost tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Din pacate,desi dormeam linistita,am sunat azi la ambasada si tot ce era valabil acum 4 ani...nu mai e acum!!!
Nici eu nu aveam declarata casatoria in Romania,de ce oare din moment ce m-am casatorit aici???
Expira la 15 dec si deja sint in panica!!!
Am o gramada de facut,birocratiia mamei ei...trebuie sa traduc acte aici sa trimit in Romania sa imi scoata sora mea certificat de casatorie....ufffffffffffff!!!

DE CE OARE????

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii
Sunati-ma:003 6978693887

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RIARA spune:

Eu m-am casatorit in Japonia,am tradus si legalizat certificatul de casatorie in lb.romana in RO si l-am depus la starea civila pentru inregistrare.A durat vreo trei luni pina sa-mi iasa certificatul de casatorie romanesc.Acum i-am trimis mamei o procura sa-mi schimbe buletinul pe numele de casatorie pentru ca numai daca ai buletin pe numele sotului iti fac si pasaportul pe numele de casatorie.Sper sa nu spun prostii dar mie asa m-i s-a spus de la ambasada si asa am facut.SUCCES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Daca ai declarat domiciliul in strainatate (ai stampila pe pasaport ca locuiesti undeva inafara tarii), nu mai ai voie sa detii buletin romanesc (ti-l opresc ori lucratorii de la pasapoarte - daca pasaportul a fost facut in tara, ori cei de la consulat - daca pasaportul a fost facut in strainatate).
Parerea mea e ca cel mai indicat e s-o apuci pe calea "cea mai dreapta", adica sa suni la ambasada/consulat, pt. ca ei sunt cei mai in masura sa-ti spuna exact ce si cum. Nu stiu cum e la voi, dar eu mi-am schimbat in Austria pasaportul (tot din cauza schimbarii numelui in urma casatoriei) si lucratorii consulatului au fost de treaba (si drept iti spun ca nu ma asteptam).

Nico.

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Multumesc de raspunsuri

Mi-e groaza de aceasta procedura, mai ales ca pasaportul expira in luna mai si noi poate vom face o vizita in RO chiar atunci. Ceea ce inseamna ca ar trebui

1. sau sa facem calatoria inainte de a expira pasaportul desi nu stiu daca se poate intra in tara cu un pasaport care expira in citeva zile..

2. sau sa cer viza pe pasaportul NZ.

Daca reusesc sa ajung in tara inainte de a expira pasaportul va trebui sa-mi fac pasaportul romanesc acolo....ceea ce mi se pare o durere de cap...
Mi se pare mai simplu sa-mi pun vize pe pasaportul NZ cind am nevoie dar la fel, mi se pare si absurd sa am nevoie de viza sa intru in RO

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Poti intra cu pasaportul romanesc inainte de expirare chiar si cu citeva zile dar nu mai poti iesi pina nu-ti faci alt pasaport romanesc pe noul nume si asta poate dura aproape o luna de zile (chiar si cu plocoane). Intra cu pasaportul NZ si da-o incolo de viza.

Mergi la inceput