Parola - avertizare catre toti utilizatorii!
Raspunsuri - Pagina 3
ciprianc spune:
Pegasis, nu este adevarat cand spui ca "orice parola poate fi descoperita"!
Parola poate fi "descoperita" doar daca este sparta baza de date. Daca pe user o cheama: Popescu Nicoleta Cristina, este nascuta pe 25 octombrie 1976, poate sa puna parola: pe76ni25cr10 (sau in alta combinatie si va fi destul de greu de ghicit (nu mai spun ca poate fi o combinatie intre data de nastere a copilului, a mamei, a sotului...etc)
Si ai dreptate, folosirea scaractelelor "speciale" este un + la securitate! ;)
weekend placut!
Pegasis spune:
Ciprian, crede-ma ca se poate... Cel mai tare hacker din SUA (care acum lucreaza prin alte locuri...) spune ca n-a intilnit parola care sa nu poata fi sparta. Cel mai mult i-a luat descoperirea unei parole in chineza. I-au trebuit 11 zile...
Inca un pont: incepeti cu cifre sau caractere speciale, nu cu litere.
Pupici.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)
maria m m spune:
Si eu aveam o parola tare simpla,asa ca mi-am schimbat-o.
Si mie m-i s-a parut un act de prost gust.
maria,
de Paula
si Miruna
ciprianc spune:
Pegasis, cunosc capacitatile hackerilor de peste ocean si mai ales ale celor rusi...
Ideea este ca trebuie schimbate periodic si alese cat mai complicat.
Dena spune:
quote:
Originally posted by iselin
intrebare: de de multe ori la 10P.M., adica 5 a.m. ora Romaniei, site-ul nu poate fi accesat? ma simt privata de bucuria de a fi pe www meu la acea ora si-mi strica seara!
merci
Subscriu iselin ...m-am lovit de aceeasi problema...
Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
joxy spune:
E aberant sa se discute despre spart parole fara sa fi in cunostintza de cauza.
Pot sa va spun ca daca respectiva aplicatie/pc este bine protejat(a) parola nu poate fi sparta chiar daca este doar din 3 cifre.
Sunt servere/conturi de utilizator care la inroducerea a 3 parole gresite fac automat urmatoarele actiuni:
- se restarteaza
- blocheaza contul pe care se incearca pentru un numar de minute/ore
- blocheaza IP-ul de pe care se incearca
+ trimit mail/avertizare catre user/admin
- etc, etc.
deci, o parola fie ea cat de usoara (doar sa nu fie ghicita din 2-3 incercari) nu poate fi sparta daca are sprijin software in spate.
Asta sa va lamuresc...problema.
Cu respect,
Florin
Choose life
admin spune:
quote:
Originally posted by ciprianc
Pegasis, nu este adevarat cand spui ca "orice parola poate fi descoperita"!
Parola poate fi "descoperita" doar daca este sparta baza de date. (...)
Nu este chiar asa. Nici macar noi nu avem acces la parole deoarece aceste sunt encriptate cu o cheie de 256b. Decriptarea ei este asadar aproape imposibila....
admin spune:
As putea sti pe PM mai multe informatii despre situatia in cauza. Cine a facut rau cui? etc.