Parola - avertizare catre toti utilizatorii!
Un incident care s-a petrecut aseara m-a indemnat sa va scriu si sa va rog sa aveti ceva mai multa atentie (si imaginatie) atunci cand va alegeti parola de utilizator al unui forumului (oricarui forum!).
Pe scurt: folosindu-se de user name-ul unui membru DC si o parola naucitor de simpla pe care acest user si-a ales-o, o persoana s-a logat si a postat niste raspunsuri care in mod normal ar fi dus la excluderea imediata a user-ului de buna credinta. Raspunsurile au fost sterse de catre joxy (care s-a logat in acelasi mod), userului i-a fost schimbata parola de acces si, momentan, lucrurile au intrat in normal. Dar... Multi dintre voi au parole foarte usor de ghicit. In aceste conditii oricine este interesat va poate fura identitatea, avand astfel acces la profilul personal, mesageria privata, sau poate posta raspunsuri in numele vostru si sub semnatura voastra.
Pentru ca astfel de evenimente sa nu se mai petreaca sunteti rugati sa va schimbati parolele daca acestea sunt asemanatoare sau identice cu user-name-ul, prenumele, alte date publice continute in profilul personal sau paginuta (prenumele sau data de nastere ale copilului de ex.)
Va multumesc,
Q
Raspunsuri
Claudelu spune:
Hai ca m-ai dat gata! Trebuie sa-mi schimb si eu parola. pentru ca e "ucigator de simpla" si nu vreau surprize...Multumim mult pentru avertisment
Claudia
si Raul(01.04.2004) 
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">
Pagina personala DC
Dena spune:
Eu credeam ca suntem un grup de oameni maturi si seriosi de vreme ce suntem parinti sau viitori/aspiranti la titlul de parinti. Ce fel de caracter au unii dintre colegii nostri care se preteaza la asa ceva??? Cum isi vor educa si forma ei copiii?? E de-a dreptul scandalos!!! ... si daca ar fi sa nu folosim deloc parola, mi se pare mai mult decat firesc sa nu ne uitam in chilotii colegilor ... e o chestie de bun simt si verticalitate morala.
Dezgustator!
Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Oana_B spune:
Forumul poate fi citit de oricine chiar daca nu este inregistrat, chiar daca ne simtim ca in familie aici sa nu uitam ca suntem totusi pe net si nu acasa intre patru pereti
Oana_B
sheherezada spune:
Eu am o intrebare...Folosesc calculatorul de la lucru unde au acces mai multi colegi si in momentul in care intru pe forum sint logata fara ca eu sa fac ceva! Cum se poate remedia situatia asta? Va multumesc.
sheherezada
Marina spune:
Sheherezada, faci log out de fiecare data , nu inchizi fereastra pur si simplu. si ai grija sa nu fie selectata casutza cu reamintirea automata a parolei.
PS: log out este usita cu sageata din dreptul mesajului "esti logat ca..." din capatul forumului
qsar spune:
quote:In momentul in care vrei sa iesi de pe forum, apasa log out - butonasul cu sageata din dreapta mesajului "esti logat ca sheherezada". Cand te logezi din nou, ai grija sa nu fie activa optiunea "retine parola".
Originally posted by sheherezada
Eu am o intrebare...Folosesc calculatorul de la lucru unde au acces mai multi colegi si in momentul in care intru pe forum sint logata fara ca eu sa fac ceva! Cum se poate remedia situatia asta?
Q
joxy spune:
1. apesi pe acea ushitza (exit, log-out, de sus mijloc)
2. la urmatoarele log-in-uri (intrari pe forum) scoti bifa de pe [] retine parola.
Cu respect,
Florin
Choose life
joxy spune:
3 raspunsuri la obiect in 60 secunde.
rugam moderatorii sa cumuleze aceste raspunsuri.
Cu respect,
Florin
Choose life
nadina spune:
Sper doar ca nu eram eu persoana al carei nick a fost folosit. Am schimbat parola intr-una ucigator de grea. :))
Nadina