CANDIDA

CANDIDA | Autor: elilenus

Link direct la acest mesaj

Nu stiu de ce, de cate ori ma duc la ginecologi, problema candidei este tratata ca fiind doar un mic disconfort, o jena care va trece repede cu medicamente. Nu am avut nicioadata alta problema decat candida dar de fiecare data s-a manifestat destul de deranjant si de fiecare data a revenit la fel de puternica. Mai ales acum in timpul sarcinii. Mi s-a dat tratament care bineinteles a functionat doar vreo 2 saptamani. Candida a revenit. Nu stiu ce sa mai fac, nu stiu ce as putea sa iau fara sa mai fac un control care imi va certifica inca o data existenta candidei. Dupa ce ca sunt gravida si viata sexuala e oricum afectata de acest aspect, mai apare si problema asta care imi ingreuneaza si mai mult viata sexuala. Ce pot sa iau care sa nu afecteze copilul si pe care sa il iau de fiecare data fara un consult in prealabil?
elilenus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SinzianaN spune:

Eu am capatat-o in sarcina. Am inteles ca e posibil datorita transformarilor hormonale. Dar nu am tratat-o pana nu am nascut (cred ca era o forma foarte usoara). Dupa, in schimb, am aflat cum e treaba cu candidoza. Medicul mi-a dat Polyginax ovule (10 zile) si mi-a zis ca, cel tarziu dupa 2 ani, imi va reaparea. S-a intamplat chestia asta dupa 1 an. Nu m-am mai dus la doctor. Am luat aceleasi ovule si am rezolvat. De atunci au trecut 5 luni.Cam asta e. Sanatate multa.
Sinziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

si eu am facut in sarcina...dupa ce am nascut a fost nevoie de un singur ovul (lomexim) ca sa scap...in timpul sarcinii dr.nu mi-a dar voie sa fac nici un tratament...doar spalaturi cu tantum rosa, ceai de galbenele, pelin si crema de galbenele data din greu si in interior...
Eu neavand niciodata candida inainte, aveam niste mancarimi...si se rez.numai cu crema de galbenele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tmihaela spune:

Buna,si eu am aceiasi problema de citiva ani care ma deranja foarte tare.Am incercat tot felul de tratamente care aveau rezultat pentru o perioada f.scurta dupa care reaparea.Acum 2 luni am fost la un doctor care mi-a dat Macmiror si tantum rosa pentru spalaturi intra.Vad ca deocamdata nu a mai reaparut.Iti urez succes

TM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sf spune:

Buna
Si eu am avut aceeasi problema. Dar primul tratament, dat pe numai 5 zile cu doar 2 ovule de Lomexin, si nizoral luat oral de mine si partenerul meu, nu a fost prea eficace. Si in mai putin de o luna a reaparut. Al doilea tratament a fost din : spalaturi cu tantum roza, dar nu foarte profunde, ovule Flagyl si metronidazol oral, timp de 10 zile, pastilele luate 2 la 8 ore.

Acum voi vedea care este evolutia.
Trebuie insa ca o parte din tratament sa fie urmat si de partener, caci poate reveni si el sa fie doar purtator pasiv.

Dar am auzit ca si medicatia orala ca si antibioticele pot fi cauza a fragilizarii zonei si a contactari mai usoare a candidei.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Candida se produce in sarcina din cauzele urmatoare: datorita modificarii PH-ului urinei (evident din cauza sarcinii si a toxinelor care trebuiesc eliminate ) se strica fragilul echilibru dintre bacteriile care exista oricum. Astfel incat unele mor iar altele se inmultesc mai mult provocand infectii. Este o boala destul de frecventa in sacina, chiar cu o igiena perfecta. In general se trateaza usor dar poate reveni. Eu am tratat-o la indicatia medicului bineinteles, in sarcina cu Nizoral unguent in doua zile. NU indic nimanui sa ia acest medicament mai ales in sarcina fara avizul medicului. Am vrut doar sa lamuresc de ce poate medicii o trateaza mai "usor" pentru ca apare frecvent.

Lali si licuriciul ei 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

Buna,
Eu tocmai am luat analizele de la spital in care se specifica ca nu am nici o secretie, cu toate ca eu stiu ca am!!!!!!!!
Ce sa inteleg din asta?? Analiza facuta la spital.

tonela
Dr. Visan - Caritas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Vanto,eu una iti recomand sa mergi in alta parte sa-ti faci analiza secretiei...si eu tot la spitalul Caritas am dr la care merg...si el m-a sfatuit sa merg in alta parte sa-mi fac analiza pt ca nu-i place cum lucreaza colegii lui...asa ca i-am urmat sfatul...si a fost bine...
Bafta...si multa sanatate!!!!!

http://community.webshots.com/user/elutza82

Mergi la inceput