cerclaj???!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

raluk,

eu fac tratament cu utrogestan. nospa doar daca ma doare burtica, ceea ce nu se prea intampla. si am tot 10 saptamani si 5 zile.

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna,
Am sa/ti povestesc din experienta mea si sper sa te ajute.
La primul bb am avut o sarcina f usoara. La al 2/lea , care urmeaza sa vina la mijlocul lui septembrie, a fost cu totul altceva. Pe la 14 saptamini dr. meu a zis ca am colul f scurt si deschis drept pentru care am facut cerclaj si repaos total (adcica la pat).

Pt cerclaj se face o anestezie (in cazul meu a fost generala), nu ai nici un discomfort dupa si pleci acasa dupa ce/ti revii, citeva ore. Eu nu am avut voie sa mai fac nimic (adica servici sau iesiri) si am luat NO SPA de 2x /zi si iau si acum.

Sincer nu am reusit sa stau numai in pat, mai ieseam in we dar stateam cuminte si ieseam pe riscul meu (dr. i/mi spunea in fiecare luna ca este firul prea tensionat si ca nu mai am voie in picioare decit 20 de min./zi)

Au trecut 5 luni de atunci acum 2 sapt mi/a scos firul si astept sa nasc , stau bineinteles tot cuminte dar nu mai sunt stresata ca nasc prematur. Acum am 37 saptamini. A..... cind iti scoate firul nu mai faci nici o anestezie , nu te doare deloc. Nici eu nu stiam cum este dar am postat intrebarea pe forum si mi/au raspuns mamicile.

Sper ca totul sa fie ok si la tine, succes.
Apropo, cu serviciul nu ai ce face daca dr. tau iti recomanda si repaos total, eu am avut conced medical (85% din total salariu/luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Va multumesc tuturor pentru gandurile voastre si pentru experientele impartasite.
Nu mai e mult pana maine dupa amiaza cand merg din nou la doctor si voi afla ce ma asteapta in continuare.

Va doresc tuturor multa sanatate, o sarcina usoara si bebei sanatosi.

Nicoleta si bb de 11 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Raluk, eu am fost in iminenta de avort si am luat utrogestan cate doua tablete pana in luna a 4-a( de la 10 saptamani pana la 16) si no-spa dar numai in cazuri de dureri mari sau contractii. Mi-a mai dat si Buscopan care cica ar tine uterul relaxat, dar pe asta nu prea l-am luat...doar vreo 2-3 pastile atunci cand mi se parea mie ca s-a intarit uterul.
Am oprit utrogestanul in luna a 4-a desi initial doctorul la care fusesem atunci imi recomandase sa-l iau pana in luna a 8-a!!!!! Mi s-a parut aberant, mai ales ca la prima eco morfologica mi s-a spus ca uterul si placenta sunt super ok!
Sanatate multa si...bebei frumosi!

(18 sapt.+)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Saluuuut!!!

Tocmai m-am intors de la doctor.
Sunt mai bine, mi-a dat unda verde sa merg la servici de luni, dar fara efort mare, fara stat in picioare si sa continui tratamentul cu duphaston.
M-a controlat iar si sarcina a crescut, a zis ca e de 12 saptamani.
Am facut si ecografie si l-am vazut pe micut cum da din picioruse, a fost super. La eco sarcina se vede ca de 15 saptamani, dar nu are cum, stiu eu. Asa ca o sa am un bb mai dezvoltat.
Acum sunt mult mai linistita.

Va pup dulce si va doresc multa sanatate voua si bb-ilor.

Nicoleta si bb de 12 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Originally posted by ninocikap

Saluuuut!!!
Tocmai m-am intors de la doctor.
Sunt mai bine, mi-a dat unda verde sa merg la servici de luni, Nicoleta si bb de 12 saptamani

Ma bucur ca esti bine ! Bravo !
Eu am facut cerclaj la 24 saptamani ... nu mai era alta solutie. A fost o treaba buna. Contrar asteptarilor am dus sarcina la termen, mergand la servici (desi cu asta doctorii n-au fost de acord).
Sarcina usoara ! O sa fie bine !

L

PS: era sa uit ... colul se poate inchide ... bine mersi .. dupa o iminenta ... si nu mai e nevoie de cerclaj.

Mergi la inceput

fetele,

vineri voi face cerclaj

cam cu cat se cotizeaza la cerclaj .. medicului, anestezistului?

Plsss..

DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Eu am facut cerclaj exact acum 2 ani,la Giulesti. La anestezist am dat 500.000 lei si 1.000.000lei la doctor. Am stat in spital 2 zile.
Te pup si multa bafta!

Mirona si BB Andrada

Mergi la inceput

Mironna,

multumesc frumos!

ma gandeam 2 mil pt doctor si 1 mil pt anestezist...oare o fi bine???

DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Cred ca este foarte bine. Mai intreaba si pe la spital, eu asa am facut.
Te pup!

Mirona si BB Andrada

Mergi la inceput