dantura-materiale; preturi

dantura-materiale; preturi | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

in urma unei radiografii la un dinte dintre doua lucrari, am descoperit lucruri uimitoare :la una din lucrari,doctorul mi-a lasat cadou un ac pe canal, iar la cealalta ,alt doctor dupa ce m-a chinuit vreo 2 zile sa-mi scoata un nerv,se pare ca n-a reusit.
asa incat trebuie sa-mi schimb lucrarile
singurul doctor bun de aici nu lucreaza decat cu portelan si chiar nu-mi da mana oricat de mult mi-ar place
eu am auzit ca totusi semiportelanul(fotopolimerizabil?) ar fi mult mai sigur si la jumate de pret

din experienta voastra din ce mai stiti care este mai bun totusi.

cici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Cici cat m-am chinuit sa imi amintesc cum se cheama materialul ala foto.
Eu am avut lucrari facute din foto si mi s-au rupt dupa trei ani si mi-am pus de portelan. Dupa mintea mea asa, cred ca depinde si de cat de lunga este puntea, foto este un material mai moale totusi si de aia s-or fi rupt la mine si drept sa spun nici nu le-am prea menajat. Mi s-a spus ca portelanul este mai durabil.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

eu consider ca ar trebui toata dantura tot ,tot,pus din portelan ca n-ar avea nici un farmec altfel, si nu stiu cum sa fac:imi vand sotul sau rinichiul sa pot ranji frumos?
adeca acrilicul e mai bun decat fotopolimerizabilul?

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Cici, acrilicul este o rasina mai moale, compositul care se polimerizeaza la lumina albastra este mai dur, mai exista si materiale autopolimerizabile, totul depinde de dotarea cabinetului si de situatia ta particulara. Eu nu prea stiu bine terminologia in lb.romana, doctorul cu care am lucrat eu era indian si tot ce am "prins" este in capul meu intr-un amestec de engleza-hindu ,totusi, se intampla ca ceea ce se vede ca un ac pe canal este de fapt chiar un suport lasat acolo intentionat, noi le spuneam aici GP points.Daca dupa tratarea unui canal nu se face o radiografie speciala in timp ce in canal sunt niste "betisoare absorbante" (paper points)se prea poate ca intr-adevar extremitatea apicala sa ramana cu resturi de nerv care fac probleme mai incolo. Tie ti-a vazut radiografia vreun medic?
Portelanul este intr-adevar durabil dar deocamdata, chiar si aici la noi este considerat un pic de "moft estetic". Iti trimit pe PM o "solutie".

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Da , Patricia ,medicul mi-a zis chestia cu acul,ca eu puteam sa-mi introduc in creier filmul si tot nu vedeam asa ceva . mersi de PM

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by 2girlsmum

Portelanul este intr-adevar durabil dar deocamdata, chiar si aici la noi este considerat un pic de "moft estetic". Iti trimit pe PM o "solutie".

Patricia,

Si eu sunt in faza de reconstructie a citorva maselutze si dr. mi-a spus ca intr-adevar portzelanul ar fi cea mai buna varianta, dar si cea mai costisitoare: o coronitza m-ar costa 100 euro.
Ceea ce nu-ntzeleg eu de la tine este de ce este considerat totusi un moft: adica in conditziile in care imi permit sa-mi pun portzelan nu merita, alte materiale fiind totusi satisfacatoare ? (costul ar fi destul de mare, am mai mult de 1 coronitza de facut - am si o punte: by the way, acolo cum se taxeaza - numai pt. cel lipsa sau si pt. ailaltzi doi pe care-i imbraca?!). Te-ntreb pt. ca n-as vrea sa arunc banii pe fereastra sau sa fiu pacalita, dar daca merita vreau sa-mi pun cel mai bun material.
Eu ma gindesc ca daca tot imi fac o lucrare - atunci sa-mi fac cu cel mai bun material (asta, repet, in conditiile in care este o gaura in buzunar, dar pe care mi-o pot permite).
Cam cit rezista lucrarile facute din portzelan? Sunt din alea "pt. o viatza" ?!
Multzumesc mult,
Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Depinde si ce e sub lucrare, cum e facut tratamentul, cum e cimentata. Tehnicianul poate garanta 15-20 ani sau mai mult, dar sunt casante, asa ca multa grija..sa nu musti din ceva tare, sa spargi nuci, sa desfaci sticle de bere, etc. Se pot face dinti doar cu fatzete de portelan, dar sa nu fie jos, ca se vede metalul. Daca lucrarea e sus, merge. Pentru un dinte lipsa, faci 3, deci platesti 3.
Astea le-am mai prins si eu de la sotul meu care e tehnician.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Poate ar fi bine si sa stiti ca un dinte de portelan pleaca de pe la vreo 30-45 de euro de la tehnician - si sper sa fie vreunul p-aici care sa confirme. Restul de pret pana la 90-100 e pus de doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

quote:
Originally posted by teo1970

Ceea ce nu-ntzeleg eu de la tine este de ce este considerat totusi un moft

Teo, , faza cu moftul a fost un citat de la dr.cu care am lucrat eu, si..care nu lucra in portelan! Bineinteles ca cine opteaza pentru potelan si este gata sa suporte gaura in buget, face bine si alege ce este mai bun pe piata. Aici (ca peste tot de altfel, cred eu) medicul informeaza pacientul ce variante de alegere sunt, dar prima recomandare este pentru composit fotopolimerizabil.Asta cand doctorul lucreaza in regim NHS( de "stat")Nu stiu ce fac cei privati ca nu am avut ocazia sa aflu.
Despre preturi si modalitate de taxare, ca si despre durabilitate vad ca au raspuns fetele mult mai la obiect, eu am lucrat ca si asistenta, nu tehnician.

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by 2girlsmum

quote:
Originally posted by teo1970

Ceea ce nu-ntzeleg eu de la tine este de ce este considerat totusi un moft

Teo, , faza cu moftul a fost un citat de la dr.cu care am lucrat eu, si..care nu lucra in portelan! Bineinteles ca cine opteaza pentru potelan si este gata sa suporte gaura in buget, face bine si alege ce este mai bun pe piata. Aici (ca peste tot de altfel, cred eu) medicul informeaza pacientul ce variante de alegere sunt, dar prima recomandare este pentru composit fotopolimerizabil.Asta cand doctorul lucreaza in regim NHS( de "stat")Nu stiu ce fac cei privati ca nu am avut ocazia sa aflu.
Despre preturi si modalitate de taxare, ca si despre durabilitate vad ca au raspuns fetele mult mai la obiect, eu am lucrat ca si asistenta, nu tehnician.

Fotografiile Noastre

Patricia, ,
te-ntrebasem pt. ca ma gindesc ca un "moft" este totusi ceva ce nu prea merita banii; de-asta intrebarea mea era: merita sau nu portzelanul? mi-au mai spus si alte cunostinte ca este mai sensibil decit alte materiale; acuma - eu nu sparg nuci in dintzi sau desfac sticle de bere - da' nici nu vreau sa stau cu grija ca aoleo' daca mi se sparg dintzii de 300 de euroi ?
Ma mai gindesc, Doamne fereste, in cazul unui accident, poate nu neaparat de masina, daca mi se sparge spanacu' ala-n gura?
Puntea mea va fi localizata pe arcada de jos (e vorba de 1 premolar si 1 molar care vor fi sacrificatzi/imbracatzi )
Mai am una sus, dar spre rushinea mea nu mai tzin minte din ce material este (nu portzelan), s-a comportat excelent (are deja vreo 6 ani, cred), nici nu se vede ca am altzi dintzi decit ai mei

Cici, sorry daca m-am bagat peste subiectul tau, da' si eu sunt interesata de problema, caci de luni incep "lucrarile" si mi-am dat seama ca de fapt nu sunt prea informata! Eu ma decisesem pt. portzelan, deshi inca nu am discutat cu dr. mai pe larg, da' daca omul zicea ca asta ar fi cel mai bun ... ma gindesc sa ma mai informez, totushi.
Multzumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Salutare fetelor,

Eu am o coronita de portelan in gura si ma simt excelent cu ea. E super , parca ar fi propriul meu dinte. O am de vreo 2 ani sau poate chiar 3 nu mai stiu exact. Daca aveti bani, eu zic ca merita investitia.

Cici acul de care zici ca ti l-a lasat doctorul pe canal se numeste pivot si este pus special acolo ca sa sustina ulterior coronita. Si eu am unul pe dintele asta cu coronita.

Mergi la inceput