Mamici de ianuarie-februarie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 7

andrutza spune:
Ce mai faceti mamicilor? Abia acum am reusit sa intru pe site azi. Si am pierdut si o gramada de timp sa citesc tot ce ati scris
Eu sunt inca de stul de nelinistita cu analizele mele, dar oricum nu sunt ca ieri datorita voua, pentru ca eu nu stiam pana ieri ca listeria si toxoplasmoza se pot trata in timpul sarcinii. Natalia, apropo de asta, IGG la toxo mi-a iesit negativ, ca stiam si eu ca daca nu e prima infectie nu e asa periculos.
Eu sa stiti ca mananc mezeluri Aldis si Maribo, care sunt toate fierte si afumate. Maribo au magazine specializate, iar Aldis se gaseste in orice alimentara, inclusiv Carrefour, Cora etc. Oricum, intotdeauna ma uit pe etichete sa fiu sigura. Iar in legatura cu micii, eu ii congelez si dupa aia mananc fara grija, ca mie medicul mi-a spus ca toxo si listeria sunt virusi cu rezistenta mica si mor repede la temperaturi prea joase sau prea inalte. La fel si cu carnea pentru fripturi, pentru ca nu imi place deloc uscata. Sper sa fac bine.
In rest, bebelusa mea misca mult de tot, si azi de dimineata m-a bombardat. Abia astept sa ma duc maine ca eco sa o vad.
Va pup.
Andrutza si bebelusa
19+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

tomasa spune:
Shobo cel mai simplu e sa calculezi dupa UM, cum ti-a spus Ingerasu. Am vazut ca si unele fete de la noiembrie-decembrie calculeaza asa si macar nu te mai incurci. Pana la urma cred ca asa e corect pt. ca nu are fiecare luna acelasi numar de zile (adica nici una nu are fix 28). De-aia si pe site-ul pe care ti-ai calculat tu apar diferentele alea. Unul din calcule se raporteaza la luna de 28 de zile (adica 4 sapt) si celalalt calcul, cel real se raporteaza la luna efectiva, de 30-31 zile.
Adevarul e undeva pe la mijloc. Oricum BB nu vine fix la termen, ci mai degraba in jurul unei anumite date.
Daca faci cum a zis Ingerasu intri intr-o noua luna cum se face ziua in care ai avut UM.
La mine e mai simplu ca stiu aproape sigur cand l-am conceput
.
Chiar fetelor, oare o sa vina fix la 9 luni? Adica la data cand l-am conceput+9 luni? Sau macar +- cateva zile? Sunt tare curioasa...ca atunci as avea un varsator cum imi doresc .
Probabil ca doar fetele care au mai nascut m-ar putea lamuri.
Irina, 19+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

tomasa spune:
Dupa metoda Ingerasului ar insemna ca intri in luna a-5-a pe 15 sept (daca ai avut UM pe 15.05). Sper ca am inteles bine..Ce zici Ingerasu?
Irina, 19+ sapt.

Vanto spune:
Multumesc ingerasule, tomasa pentru informatii.
Am intrat si eu pe site-ul respectiv si este cool. As naste intre 5-11 febr.+
tonela

PatriciaArdeleanu spune:
hai ca m-ati zapacit cu calcularea lunilor. :)
La mine calculul dat de ingerasu nu se potreiveste, eu am avut UM pe 8 mai, dar am intrat in luna 4 (saptamina 16) pe 20 august :)
eu stiu ca se calculeaza pe saptamini de la UM, iar luna 4 tine de la sapta 16-20 inclusiv, in saptamina 21 se intra in luna 5. Mi se pare ca nu toate lunile se calculeaza la 5 saptamini, nici matematic nu iese, dar nu stiu care din ele.
Si eu am simtit ieri niste tremuraturi tare simpatice in burtica, de 2 ori, si azi o data (prima data in dreapta si pe urma in stinga). Sa fie oare ea/el??
Patricia

ingerasu spune:
Irina, cam asa este. Asa este cel mai usor sa tii minte cam cand intri intr-o noua luna.
Si Patricia are dreptate. Eu insa imi pot calcula lunile si de la UM pt ca se cam potriveste. Spre ex, azi 26.08 inchei si cele 22 de saptamani si este si noua luna.
Shobo, daca ar fi sa calculezi dupa acel site inseamna ca DPN-ul tau ar trebui sa fie la inceputul lunii si nu pe 13-19.feb cum este la tine.
Ce mai sigura calculare este urmatoarea:
I LUNA: S1 - S5
II LUNA: S6 - S9
III LUNA: S10 - S13
IV LUNA: S14 - S18
V LUNA: S19 - S22
VI LUNA: S23 - S27
VII LUNA: S28 - S31
VIII LUNA:S32 - S36
IX LUNA: S37 - S40
"ingerasele" 22+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Vanto spune:
Prima saptamana o pui de cand ti-a venit, adica daca mie mi-a venit ultima data pe 2 mai pana pe 9 mai am o saptamana?????
M-am zapacit complet!!!!
Hellppppppp
tonela

tomasa spune:
Andrutza ma bucur pt. ca pari mai optimista. Macar tonul tau asa este si asta este cel mai important. Si bravo la fetita miscareata.
Patricia, aici pe site la "cand vine barza" luna a-5-a incepe cu sapt. 19. Iar la mine chiar coincide cu calculele mele. Adica sapt asta (19) s-au facut la mine fix 4 luni implinite de la conceptie si am intrat in luna a-5a.
La mine intr-adevar calculul cu UM nu merge facut pt. ca eu am menstruatie neregulata, dar asta de site cu luna 5 care incepe cu sapt. 19 s-a potrivit.
Irina, 19+ sapt.

tomasa spune:
Da, Tonela, asa o pui. Pe 9 ai o sapt. si intri in a -2a sapt.
Irina, 19+ sapt.