Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (33)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

LA MULTI ANI,
Ilinca, Carina Flavia,Amos-Daniel SI Tiberiu !!!

Am fost si l-am luat pe Andrei de la gradi si iarasi ca maine nu mai merge, insa VA MERGE !!!

Roxana mie mi se par tare bune cerealele de la HERO si se dizolva OK.

Monica ptr Albert cu in Carrefour. Matei inca nu poate sta ptr ca nu sta bine in funduletz insa ne vine si noua vremea .

Emilly ce iti mai face piciorul? Dar cu interviurile cum mai stai?

Mihaela tu vrei sa congelezi fructele ca atare sau direct piureul de fructe Eu ma gandeam sa ii dau fructele de sezon mai ales ca au muulta vit C plus de asta ii mai iau un avocado, mango, ananas si ce oi mai gasi . Si daca nu ii mai iau borcanele de la Babee si uite asa compensam cu fructe care nu se gasesc.

Babee apropos de mango - la noi este 23,000 lei (mai mult de 50 centi)iar avocado este cam 1,3 $/bucata !!!

Ioana tu mai iei borcanele ptr Arturici? Cu blenderul si eu fac cum fac fetele plus de asta il mai si misc din cand in cand sa se amestece. Eu pun toate fructele taiate bucatele si este OK. Succes .

Adina Matei mananca totul facut in casa. F rar mai papa borcanele insa cam o data la 2 saptamani si asta numai cu fructe. Vb lui Babee, ai rabdare !! De ce ii dai numai morcovel? Punei si putin ardei gras si putina albitura si dovlecel saii dea gust . Matei papa la inceput numai cu iaurt. Adica o lgtz de iaurt si 2 de piure de legume. Acum mai papa si fara insa cu branzica facuta in casa.

Chiar fetelor, voi ati inceput sa le dati branza cumparata?

Matei se uita la mine si chiuie - intre timp a venit acasa - este asa de scump.

Dimineata iarasi a dormit pana la 10,00 si eu cu el asta dupa ce s-a trezit la 05,00 ptr papa si schimbat de pampers. Am obs ca doarme mai bine daca il schimb- cu toate ca ritualul dureaza o ora (papa+schimbat) dupa aceea doarme f bine .

Ptr duminica cine se mai inscrie pe lista? A ramas BOTANICA si ora 11,oo da?

Am fugit la papica ptr puiutz si vb mai tarziu

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

http://community.webshots.com/user/andruska30
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Monicalui Albert ii place iaurtul? Daca DA incearca sa ii amesteci piureul cu 3-4 lgtz poate il mananca mai cu placere .

Voi veniti duminica la intalnire?

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Deci asa.
Sucurile - le bea de pe la 4 luni. Intai facute in casa (i-au placut). De cand am bagat cele din comert, a inceput sa le cam refuze pe alea facute in casa. Alea din comert mi se par diluate (o fi adevarat?!) sa incerc sa i le diluez si eu pe alea facute in casa.
Piureut de mere. La inceput a mancat natural, cu placere. De cand i-am bagat humana Apfelbrei, nu vrea sa auda de ala natural. Ce sa-i mai pun inauntru? Ca i-am amestesca si mai multe fructe, si tot se cam schiorlaie.
Legume. Am inceput cu supica facuta in casa (din morcov, cartof, patrunjel radacina, ardei). L-a scuipat cu greata. A doua zi - la fel. A treia zi am incercat piure de morcov simplu (am zis sa nu bag mai multe legume din prima). Nu vrea.

Macar ceva am invatat din chestia asta. Ca s-a constipat tare de la morcov.

Deci?!
1. Sa-i bag iaurt.
2. Sa-i bag alte legume in piureul de morcovi (da, dar nu trebuia treptat?!)
3. Sa ma omor.:)

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

In primul rand

Carina Flavia, Ilinca, Amos-Daniel si Tiberiu
Sa cresteti mari si sanatosi!

Mai mult vesti f bune pe aici dar eu nu mai rezst si trebuie sa va spun ce patesc cu Cosmin, ca simt ca ma sufosc si o iau razna.. am mai scris de vre-o doua ori dar apoi am sters ca m-am saturat eu de figurile lui si sa ma tot plang la voi si voi sigur v-ati saturat de probeleme mele...

mai pe scurt:

- de joia trecuta imi vomita cam o data /zi (deci de o sapt)
- initial am crezut ca nu mai vrea pranzul (piureul de legume cu carnita) desi manca... in stilul lui dar manca; cam la masa aia a vomitat de obicei
- se tot stramba, cum il pun la masa, il apuca tusea, scoate limba... parea ca se prosteste dar am zis ca nu-i posibil totusi chiar asa...
- luni am fost la dr, la med de fam, l-a controlat peste tot si nu are nimic nici la urechi, nici in gat (asa credeam eu ca ar fi ceva cu gatul)...ce mai, nimic.. febra nu, scaunul este ok, energic si vesel e, doarme bine... dar mananca cu mii de figuri se scalambaie is apoi vomita tot; vomita in timpul mesei, sere sfarsit... Dr. a zis ca nu are nimic, se rasfata si de aia... sincer asa pare. A mai zis ca paote nu are pofta de mancare si sa-i dau vit C si sa facem analizele sa vedem daca nu e anemic (dar abia i-ma dat fier...)
- am incercat sa-i dau mai putin, sa i se faca mai foame si sa manance mai cu pofta.. nimic schimbat, tot aiurea mananca... la inceput nu prea vrea dar apoi papa ...dar se tot prosteste, se agita, scaote limba si pare ca de aia isi face sila...
- luni si marti nu a mai vomitat dar nici nu a prea mancat... cum incepea sa se scalambaie mai rau si sa se inece nu i-am mai dat. Dupa ce scapa de masa e tare fericit iar cand il pun la masa devine cam suparat, il apuca somnul, mai maraie, il apuca tusea si plimbatul macarii prin gura cu limba si apoi scosul limbii...
- ieri sera i-am dat sa pape pe la 21:30 dupa ce nu mancase nimic de la ora 16... l-am lasat sa vad daca i se face foame, daca da ceva semne de foame. Pe la 21 a ineceput sa devina cam marait si nu prea avea chef nici de joaca, de minic... devenise cam apatic (de dormit dormise de la 18:30 la 20:15) asa ca zic, hai sa papam... si papa cam 2/3 din portie dar la fel, fara nici o tragere de inima, nu prea deschdea gurita dar mancarea odata ajunsa in gura o inghitea de indata; nu s-a prea prostit la masa si dintrodata.. baldabac, baldabac... a vomitat tot...
- spuneti si voi ce sa mai cred si ce sa mai fac...
- i-am facut baita si apoi i-am dat iar sa pape un pic.. asa cat sa nu se culce cu stomacul gol ( o treime de portie)
- a dormit bine toata noaptea, s-a trezit la 7 si l-am lasat pana la ora 8 sperand sa i se faca foame... dar acelasi supliciu ptr. el masa... tragea de bavcetica, la inceput nu vroia sa dechida gurita apoi o deschide si a mancat ceva (mai mult de jum) dar a inceput iar sa para ca i se face sila si nu i-am mai dat
- la pranz, la fel ... mai mult de 10 lingurite de piure nu a mancat si nu am avut curaj sa continui, i-am mai dat un danonino dar abia l-a mancat....
- inca nu a vomitat azi dar eu nu mai am curaj sa-i dau de mancare.... trenur toata si de alataieri seara, cand am facut cred o criza de nervi (era de cateva ori sa vomite si nu i-am mai dat nici atunci) ma simt f rau... nu reusec sa-mi revin ... eu nu mai stiu... copilul asta o sa ma duca la disperare, daac nu m-a adus deja...

Darael, crezi ca poti vedea daca ere ceva... la stomac, sau la gat, urechi... sau nu stiu unde... de obicei de la otita nu manca si vomita dar dr. a zis ca nu are ...dar ... numai stiu...

Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Adina ...

1) sa ai rabdare
2) sa ai rabdare
.
.
.

o sa manince Moti de toate.
incearca morcov cu dovlecel si cu albitura, fara sa pasezi albitura in prima faza.
initial Matei refuza tot ce era aromat. dupa o saptamina accepta cu placere ceea ce refuzase mai inainte. si nici acum nu maninca supa, ci doar piure.

eu ii dau numai facute in casa.
si supa si piureul de fructe.
am insa mari emotii pt. concediu

DARAEL, multumesc pentru ca mi-ati raspuns si pentru felul in care mi-ati raspuns . sinteti tare draguti.
sper sa fie bine
da Doamne sa fie bine

Helen,
eu l-as lasa un pic sa i se faca foame si nu i-as da decit putin de mincare. nu pateste el nimic daca doua zile maninca putin, dar poate ii revine apetitul.

o zi frumoasa va dorim

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

La multi ani Ilinca, Amos si Tiberiu !
Multumim mamici de urari, imediat ne pregatim sa mergem la vaccin, si va povestim ce ne va zice pediatra.
va pupicim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Hai ca ma bag iar peste voi, dar nu pot sa vad cum te chinui, Adina!
Pai sa-ti spun cum a fost la noi - Stefi nu a mancat mai nimic decat laptic(Humana) pana pe la 5 luni- am incercat tot felul de combinatii, de fructe sau de legume - cand intr-un exces de furie la 5 luni jumate i-am introdus direct supa de carne - adica am pus binisor o pulpita de pui fara pielita si data in clocot in prealabil, cu legume(cartof si morcov predominant, restul de gust doar) si un praf mic de sare. I le-am dat prin robot si i le-am dat cu biberonul cu lingurita de la Chiccco.-a mancat tot!
Concluzie-din vasta mea experienta cu bb-lusii -sunt unii bebelusi care papa orice, si altii mai "fitosi"-trebuie sa incerci tot felul de combinatii, pana o gasesti pe cea castigatoare, pentru ca sigur nici un om nu bea doar laptic!
Acum Stefi mananca cam de toate, asa ca incearca in continuare, sigur va manca si Moti.
Si sfatul meu- foloseste cat mai putin borcanele, sa nu se prelungeasca "fiteala" .
Va pup,
Carmena si Stefi 8 luni jumatate

http://community.webshots.com/user/carmena092003

Mergi la inceput

Am papat cu totii iar acum Andrei joaca sah cu tata iar Matei este spectator .

Ma duc sa il schimb pe kkcios si mergem la .

Fabi succes cu vaccinul .

Carmen bine ai revenit si un ptr Stefan, clona lui Marian

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misilicu spune:

Helen, nici nu stiu ce sa-ti zic, nu mi se pare normal sa vomite de atata timp. Te inteleg perfect pentru ca si eu am trecut prin niste momente dificile cand era Monica mica. Cred ca a fost cel mai sclifosit copil.
Nu mai poti cere parerea inca unui doctor?

Andruska, eu vreau sa-i congelez piureul in cubulete si sa-l folosesc la iarna, impreuna cu fructele care se vor gasi atunci.

Fetele, vi se intampla ca bebele sa baleasca de pofta cand mancati ceva? Al meu se jeleste daca mancam ceva in fata lui si nu-i dam sa guste.

Mihaela-Tiberiu(26.02.2004)+Monica(28.10.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Helen, Adina, nu retin daca voi mai alaptati, daca da- faceti o pauza de o zi, doua numai cu tzatzi. Cu Bibi am patit la fel, o zi manca putin , a doua zi deloc.( cam pe la 5 luni cand am inceput cat de cat diversificarea). Si sa stiti ca i-am combinat de la inceput si sucurile si piureurile de legume, dar cantitativ am inceput cu o lingurita -doua.
Si noi ne luptam cu supa, dar nu ma crizez, de cand am descoperit ca-i place cu lamaie mananca mai mult de 100ml.
Bafta muuuulta de tot si inarmati-va cu multa rabdare(Usor de zis, greu de facut!)

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...si fam.Bugy

Mergi la inceput