Mamici de martie-aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 13

an-k spune:
bine ai venit corinutzza, ma bucur ca esti bine si iti urez sarcina usoara panala capat
anca

simonnete spune:
suzzycat bb multumesc inca o data, dar as mai vrea sa te intreb ceva?eu sunt studenta alaturi la MV crezi ca pot beneficia de gratuitate? sau macar de o reducere?

Fabya spune:
Buna,am o intrebare pentru fetele care au trecut prin asemenea cauza,adica eu sunt in saptamana a patra de sarcina(4) si de ieri de doua ori mi-au aparut citeva picaturi de singe deschis la culoare(rosu viu ) dar in vagin ,deci atit de putin incat nu sa patat nimica pe...am observat cind m-am spalat sa zic asa c-am 4-5 picaturi nu mai mult....am mai simtit citeva dureri in zona rinichilor dar nu esagerat de tare.E o problema de care ar trebuie sa ma alert sau e noprmal? stiu din auzite ca atunci cind se fixeaza sarcina pot aparea citeva picaturi dar acuma nu mai stiu daca asa trebuie sa fie sau ceva inchis de culaoare....Eu folosesc acuma acid folic 5 mg pe zi (o pastiluta seara)...Numai bine,sanatate la toate gravidutele, o zi buna.
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

betilina spune:
Buna fetelor! Bun venit noilor mamici, sanatate multa, sarcini cat mai usoare si bebei asa cum va doriti!
Fetelor cu greturile e chiar complicat! Incercati sa mancati numai ce va place, cat mai putin si mai des si in rest rabdare cat cuprinde! Eu sunt la sf sapt 14 si tot mai am greturi, e adevarat ca nu zi de zi, non-stop ca pana acum, dar 3 zile pe sapt tot mai sunt. Si inca ceva, oricat de rau v-ar fi incercati totusi sa mancati cat puteti voi de mult, ca altfel tindeti sa va anemiati. Copilul nu pateste nimic, dar nu e bine pt voi sa fiti slabite. Nu uitati de acidul folic.
Geta sava nu dispera! S-ar putea sa fie si mai rau, dar de ce nu te gandesti tu ca va fi mai bine? Cel mai rau este ca ai moralul varza, incearca sa te gandesti la pui si sa vezi ca pt el o sa gasesti rabdarea necesara sa treci peste perioada asta rea!
Bafta Andrruzza si sanatate multa!
An-k nu te supara pe ei! Inimioara o asculta mai tarziu. La mine am vazut inima batand la 8 sapt, dar am ascultat-o la 10 sapt. Am inteles ca nu e bine sa o asculti inainte. Eco abdominala se face pe burta, dar in cazul sarcinilor, mai ales in primul trimestru se face eco transvaginala, ca sa se poata vedea fatul, la inceput e prea mic si nu se vede cu primul tip de eco. Eco 3D, mai bine zis cea morfologica se face intre 18-22 sapt pt a se depista daca are unele probleme copilul.
Simonnete sarcina se calculeaza de la UM, pt ca e singura data exacta, iar conceptia fatului se considera la 2 sapt dupa UM, cand ar trebui sa fi fost ovulatia. Deci fatul are cu 2 sapt mai putin decat varsta sarcinii. Iar DPN este calculat la 40 de sapt de la UM. La eco dupa primele 8-10 sapt pot apare diferente de varsta intre cat ar trebui sa fie dupa calculul cu UM si cat are dupa masuratori, asta pt ca ei nu se dezv toti la fel, unul mai repede, altul mai incet. Ai sa gasesti calculator pe Despre copii la rubrica "Cand vine barza".
Fabia picaturile de sange ar putea fi de la fixarea sarcinii, dar daca nu esti f sigura si vrei sa te linistesti pot suna si intreba dr tau. Sanatate multa!
Va pup si le mai astept si pe cele mai vechi de pe forum! Vad ca ati disparut fetelor, pe unde umblati? Sper ca sunteti sanatoase!
Betina 14 sapt

adrianafedorca spune:
buna burtici, ce mai faceti? eu tot asa, cu greturi care nu mai trec ...de fapt abia au inceput, inca nu vomit si ma rog sa nu se intample , dar nici nu pot manca nimic pt ca-mi pica greu la stomac, daca nu mamanc ma simt bine, nu am greturi, dar mi-e foame, nu mai stiu ce sa fac, cu constipatia nu am reusit sa o scot la capat, tot supozitoarele raman baza.
Cam atat , azi e ziua cea mare, mergem la dr, abia astept .
va urez la toate numai bine si bebei sanatosi
ADy

andrruzza spune:
Aseara am avut temperatura 37,2..acum simt ca am iarasi... stiti ceva, care e pragul de temperatura care nu tre' depasit?? As putea lua ceva??
Plsss...
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

crangutalil spune:
Fetelor, treceti-ma si pe mine pe lista,dar n-am o data exacta a nasterii si nici ultima menstruatie, deoarece am ramas insarcinata dupa o pierdere de sarcina la 6 saptamani urmata de chiuretaj, asta in ziua de 21 iulie.Apoi 10 zile n-am facut nimic si apoi s-ar parea ca s-a prins imediat.Am acum cam 6 saptamani de sarcina, ca nefiind ultima menstruatie nu poate fi calculata decat dupa masuratorile copilului.L-am vazut ieri, are 6 mm, se si vede inimioara batand daca te uiti foarte atent, un punct mic pulsand.Data probabila a nasterii sfarsitul lui aprilie, cel mult 1-2 mai.Greturi da, dar nu mereu, zile mai bune si zile mai rele.Andruzza, stai linistita cu temperatura, si eu am zilnic 37,4, e normal la gravide.Mi-a spus dr.Va doresc o sarcina usoara si mai ales bb-ei sanatosi.Stie cineva la Diagnosis s-a schimbat nr. de telefon?Vreau sa ma programez la eco 3D si stiu ca se faceau programari cu vreo 3 luni inainte, deci cam acuma pentru cea morfologica.Sau e mai bine la Centul medical Unirea, voi ce stiti?Dintre dr.Pop si dr. Iosup care credeti ca e mai bun?Eu am fost la Pop in ianuarie, fiind insarcinata in 19 saptamani si a vazut la eco ca fetita are malformatii cardiace, lucruri confirmate apoi la necropsie,dar apoi a facut el infarct si de cand s-a reintors la munca am inteles ca e cam prapastios, vede tot felul de lucruri care n-ar fi...Voi ce stiti?

adrianafedorca spune:
hello burtici ,am venit de la dr , totul este in regula, bb are 6 mm, sunt in 6 saptamani si 5 zile, DNP 30 aprilie +/- 2 saptamani, l-am vazut pe bebe e asa mic, si are si inimioara, cam atat, sunt linistita ca totul e bine,
va pup si aveti grija de voi
ADy

lana spune:
Buna!
E prima data cand va scriu,cu toate ca citesc de mult timp mesajele voastre.Am 27 ani,UM 16 mai,DPN 20 februarie.Toate imi sunteti dragi si va doresc sanatate si copii sanatosi.
Am si eu o intrebare ,in special pentru mamicile din Bucuresti(eu sunt din Galati):daca stie cineva cat m-ar costa un triplu test.As vrea sa stiu ce factor de risc am si daca este cazul sa-mi fac amniocenteza.Ce parere aveti despre doctorul Dinu Albu?

Miguelle spune:
Draga Iana, triplul test : la Sanador - 900.000lei, la Victor Babes - 2.000.000 lei. Eu la astia am intrebat pana acum. Mai fac o gramada de laboratoare testul,poti cauta cu google telefoane sau chiar preturi.
De ce te gandesti deja la amniocenteza? Mie mi se pare ceva inpaimantator, sa-ti bage un ac in burta, fie el si sub control ecografic, sa nu mai vorbim si de riscul (mic, dar existent) de avort pe care il presupune. Si daca bebe s-ar putea sa nu fie perfect, ai putea sa-l dai afara?.
Sanatate!