schimbarea din viata Theei -Sfaturi Sfaturi Sfa

schimbarea din viata Theei -Sfaturi Sfaturi Sfa | Autor: tora97

Link direct la acest mesaj

o parte din voi sint la zi cu noutatile din viata mea si chiar cu o parte din viata mea de pina acum... insa corect ar fi sa fac o trecere in revista..

in urma cu 7 ani se nastea Teodora, bineinteles o minune de copil, exceptind faptul ca a fost un bebe galagios si f agitat. Comportamentul ei din primul an de viata fiind o rezultanta a tensiunilor dintre mine si tatal ei... Cind Thea implinea un an, hotarasc sa divortez (cu inima strinsa si durere cit cuprinde) in urma unui conflict deschis in care o luam peste bot! Caci stiam si stiu ca prima palma este greu de venit!
Dupa o perioada in care simteam ca mi pierd mintile, ma ridic si mi continui drumul prin viata, avind responsabilitatea unei vieti ce abea incepea, o viata care depindea efectiv de mine
dupa aproximativ 1 an cunosc un alt barbat, care pe atunci mi s a parut ca este ok... dar au urmat aproape 3 ani de umiliri, jigniri si tot tacimul, ceva in genul filmului "in pat cu dusmanul" (a se retine ca nu am locuit impreuna, iar pe Thea am tinut o cit mai la distanta de un asemenea specimen) Reusesc sa scap, insa cu sechele sufletesti cit o zi de post Ce m a tinut (inca o data) in picioare a fost tot Thea. Dupa alt an, viata imi scoate in cale un alt barbat, cu care totul a mers super timp de 4 luni, apoi omul isi ia bagajul si pleaca, rupe relatia fara nici o explicatie (Dumnezeu sa l odihneasca... a murit la putin timp de la despartire)
Acum stiti, l am cunoscut pe ovidiu. Ne intelegem si ne iubim ca n povesti. El are o are pe Ioana (11 ani) a lui, la el, eu o am pe Thea (7 ani) a mea, la mine.
Eh, aici voiam sa ajung.... Thea, desi il iubeste, in ultimul timp si a schimbat comportamentul, a devenit mai agresiva, trebuie mereu sa l secondez pe ovidiu, cind ii cere sa faca ori sa nu faca ceva, si mai mult, uneori nici pe mine nu ma mai asculta. Am inteles, perioada aceasta de schimbari o afecteaza enorm... cu atit mai mult cu cit mama mea, bunica ei, imi baga strimbe la greu.. Dimineata ovidiu o duce la bunica si o luam seara cind ies eu de la sv.(Ioana inca este plecata in vacanta, deci a fost mai protejata de aceste miscari de trupe)
Fetelor, ma doare sa imi vad odorul asa, este ea o zvapaiata, insa era/este un copil cuminte, un adult in miniatura uneori.
Adevarat ca Thea nu este disciplinata, am pus baza in educatia ei pe libertate, am tratat o ca pe un mic adult, in sensul de a avea obligatii si drepturi egale. Ioana insa (poate pentru ca este mai mare, dar nu numai)este un copil disciplinat Intr un fel, Ovidiu ar dori (in sufletul lui) ca si Thea sa fie la fel. Dar tot el recunoaste ca este posibil ca Thea sa nu fie niciodata asa.... Nu am ce sa i reprosez lui, este blind, calm, dar uneori este depasit si el de evenimente...

V as ruga, din experienta, din citite, din auzite, din orice surse, dati mi sfaturi, cum sa procedez/procedam vis a vis de Thea , nu in sensul de a o militariza, ci de a nu o face sa sufere, sa i usuram aceasta schimbare de viata/mediu Acelasi lucru valabil si pentru Ioana, caci sint convinsa ca si ea va avea nevoie de tot suportul si ajutorul nostru

Cu multumiri anticipate, garnisite cu multi pupici,

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Parerea mea este sa nu cautati sa faceti paralele intre Ioana si Thea. Asta va duce la o rupere intre cele doua fetite. Doi copii chiar daca sint si din aceeasi parinti au comportamente si personalitati complet diferite. Nu cauta sa o modelezi pe Thea dupa modelul Ioanei pentru ca va fii un esec total plus ca se va produce o indepartare intre ele.

Solutia este sa fii cit mai aproape de Thea si sa intelegi cit de mult conteaza pentru ea aceasta schimbare. Este normal o usoara (sau poate mai mult) razvratire pentru ca ea vrea sa fie sigura ca esti de partea ei, ca mamica ei va ramine in continuare in coltul ei (adica intotdeauna devotata ei). Poate se sperie ca te va imparti nu numai cu alt strain (ovidiu) dar si cu alta fetita. Acorda-i timp numai tu cu ea, un timp aparte care sa o faca sa se simta in siguranta cu privire la afectiunea ta.

Nu trebuie sa te astepti la o tranzitie foarte silentioasa ci si la faze mai trepidante. Fiti de comun acord cum se va desfasura disciplinarea, cita latidune sa dai la inceput lui Ovidiu.

Mult noroc pentru tine si Thea.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Tora, cantareste cu atentie cat din timpul acordat inainte Theei acum se duce "pe " Ovidiu! Stai de vorba cu ea, stii tu cand si cum poti vorbi cu ea ... dar sa nu se simta trasa la raspundere de ceva. Trebuie sa restabilesti ordinea in sufletul Theei ... sa fie foarte sigura ca e tot pe primul loc, cum sa spun... Ovidiu e concurent la inima si timpul tau, tu si ea sunteti concurente la inima si timpul lui Ovidiu ...

Timpul cat Ovidiu e plecat foloseste-l pentru Thea. Explica-i diferenta intre iubirea intre doi adulti si iubirea parinte copii: iubire dintre parinti si copii nu moare niciodata!!!!!!!!! Trebuie sa poti defini noua relatie in 4, noua "ordine mondiala", ce anume se cere de la ea acum si de ce !?! Ce s-a schimbat si de ce nu mai este buna Thea de pana acum !?! Pentru ca Ioana e diferita ? Doi frati din aceeasi parinti pot fi diferiti .. dar doi copii din parinti diferiti ...

Thea ta e un copil superb, un copil liber si cu care te intelegi, un copil foarte inteligent si sensibil si responsabil, cu o judecata uluitoare. Disciplina Theei este alta si functioneaza dupa alte mecanisme si nu este necesar sa fie ca Ioana!

Dupa restabilirea starii de siguranta in sufletul si inima Theei, lasati fetele sa fie asa cum sunt ele, nu le comparati si nu incercati sa le modelati una dupa cealalta. Voi trebuie sa va modelati dupa ele. Treptat intre ele va exista o comunicare, poate o admiratie a Theei pentru Ioana, stii tu ideea ... fata mai mare pe care o imiti . Sau poate va fi invers... invata Ioana ce inseamna libertatea si un mod mai cald si liber de comunicare LOOOL vai de Ovidiu!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianna_r spune:

Foarte frumos au raspuns fetele pāna acum! FELICITARI!
Parerea mea...ar īnsemna sa ma repet!
Cred ca Theea simte ca i se va fura "mamica" si de aceea se comporta asa; trebuie sa-ti faci timp pt "o discutie īntre femei"- Theea este inteligenta si va īntelege totul! Las-o sa fie naturala, asa cum este si Ioana! Numai ca felul lor de a se comporta, de a se manifesta, este diferit! Asa cum nu ai intervenit pāna acum ( ai lasat-o sa se maturizeze singura- FELICITARI pt asta!), nu interveni nici de acum īnainte!

Pupici multi si dulci!

P.S.: Ce se mai aude cu vacanta de peste hotare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

in viata Theei (si a ta) au fost pana acum mai multi barbati pe "post de tata", care intr-un fel sau altul au parasit-o, iar tu ai suferit. Teea a vazut lucrul asta si a suferit si ea. cred ca schimbarea modului de comportare este o reactie fireasca si o rezistenta inconstienta la durerea care ar urma daca si ovidiu v-ar parasi. eu nu cred ca theea pune la indoiala iubirea ta fata de ea. nu cred ca se gandeste nici la faptul ca ati putea face comparatie intre ea si Ioana. cred ca ar trebui ca ovidiu sa stea de vorba cu ea si sa-i spuna ca vrea sa faca parte din familia lui. ca nu face nici o diferenta intre ea si fata lui, ca si-a dorit pt Ioana o sora asa cum e theea, ca isi pune baza in ea sa "aiba grija" de ioana, care desi este mai mare, este mai timida. toate astea trebuie sa fie intarite de tine. reactiile theei sunt normale, dar ar trebui sa ai grija sa nu se transforme mai tarziu intr-o "frica" fata de barbati sau teama de a nu fi parasita. copiii traiesc cu mai multa intensitate toate sentimentele astea.
poate v-ar ajuta daca ati apela si un psiholog.
suntem alaturi de voi,
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Fiica-mea avea 2 ani cand in viata noastra a aparut actualul meu partener. Desi nu si-a cunoscut niciodata tatal biologic si aparent l-a acceptat destul de usor pe noul ei tata, problemele nu au intarziat sa apara. Desi era destul de mica,era mult mai nervoasa; cand mergeam la plimbare nu suporta sa vada ca el ma tine de mana. Am inteles ca trebuie sa am rabdare cu ea, ca in toti acei ani ea m-a avut doar pentru ea ca nu dorea sa ma "imparta" cu nimeni.
Cred ca trebuie sa stai de vorba cu Theea, sa-i spui ca desi iubesti acest barbat, iubirea pentru ea este altceva decat iubirea pentru el. Si sotul meu are 2 fiice din casatoria anterioara, dar ele nu locuiesc cu noi. Chiar si asa, cand ne petrecem timpul impreuna cu ele, in special cu cea mica ce are 15 ani, fiica-mea nu rateaza momentele in care eu o imbartisez pe cealalta. Trebuie sa fi foarte atenta pentru ca Theea sa nu se simta neglijata. Va trebui sa-i oferi atentie si dragoste si Ioanei. Cred ca este bine sa discuti toate aceste lucruri cu Theea iar eu sunt convinsa ca ea va intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

quote:
Initial creeata de tora97

in alta zi incerc sa pregatesc terenul pt momentul in care va afla vestea ca tatal ei s a recasatorit si are un pui. oricum ea refuza asa ceva.. pe considerentul ca de ce sa mai faca un alt pui din moment ce o are pe ea... ok.. eu dau zor cu exemple si exemple.. finalul discutiei : da' mai mami dar nu ar strica sa avem si noi un tatic prin casa (in acel moment mami isi imagienaza o chestie trepadusind prin casa si dind din codita)

din cele spuse de tine cu alta ocazie inteleg ca thea o sa fie geloasa atat pentru ca i se fura mamica, dar si pe noua surioara cu care va trebui sa imparta atentia si cadourile, timpul, afectiunea. poate ca ar trebui sa-i amintesti ce-a spus singura da' mai mami dar nu ar strica sa avem si noi un tatic prin casa

pentru sfaturi mai concrete las mamicile cu experienta sa se pronunte, oricum in orice perioada de tranzitie exista putin haos, putina indisciplina

o sa fie bine, de-abia o sa poti sa te convingi 100% si de barbatul de langa tine

numai bine

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaM spune:

Draga Tora si Thea,
sunt Corina o mamica singura de 40 de ani( sa presupunem deci, ca ar exista ceva experienta) si am o fetita de 2,11 ani.
Subiect greu, cu raspunsuri si mai greu de dat.
Eu vad cam asa problema, Thea, este geloasa si ingrijorata.
Incearca sa o intelegi ca in 7 ani de viata a trebuit sa treaca prin perioade in care te-a avut doar pentru ea si in perioade in care a trebuit sa te imparta cu altii, care acei altii nu v-au adus o prea mare fericire. Crede-ma stiu cum este sa fii indragostita si sa-ti doresti sa fii tot timpul langa persoana iubita si sunt convinsa ca Thea simte asta, simte ca o parte din tine nu mai este a ei si asta pentru un copil mic este dureros mai ales cand a avut parte numai de mama. Cred ca in capsorul lor isi imagineaza ca ne pierd.
Ai nevoie de multa rabdare , timp si diplomatie. Eu zic ca intr-un fel s-au aranjat bine lucrurile ca nu mai pleci cu Ovidiu in Turcia ( am citit si despre problema aceea), pentru ca ai la indemana exact timpul de care ai nevoie, de a fi langa Thea ai explica pe indelete ce se intampla si de a linisti-o. Are nevoie de mamica ei langa ea numai pentru ea si uite ca Dumnezeu ti-a pus la dispozitie doua saptamani ca sa o lamuresti ca nimic rau nu se intampla si ca nu o va pierde pe mami niciodata.
Poate ca fara voia ta in perioada asta de doua luni de dragoste frumoasa ai neglijat-o (scuze).
Ca sa aveti succes in legatura voastra este obligatoriu sa-i aveti pe copii alaturi de voi si de relatia frumoasa pe care o aveti.
Va doresc tot binele din lume si mult succes
Cu drag
Corina & Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Draga Tora, cred ca reactia Theei este absolut normala. Hai sa-ti povestec ceva: in urma cu doi ani am hotarit cu sotul meu sa emigram in USA, a plecat intii el pentru ca pleca cu serviciul, urmand ca eu sa aranjez treburile in tara cu casa si restul si sa-l urmam cit mai repede. Din pacate problemele s-au lungit mai mult decit ne-am asteptat si iata cum vreme de 1 an si jumatate am stat departe de tati. Fetita noastra avea un an si zece luni cind a plecat tati si l-a revazut cind avea 3 ani si patru luni. In tot acest timp a vorbit cu el la telefon, dar a stat numai cu mine, Ei, pot sa-ti spun ca acum, cind suntem cu totii aici, Giza noastra are deseori mici accese de gelozie cind o pupa tati pe mami sau cind vorbim doar noi doi si ne tot spune " ca e mami mea , nu a ta". Cred ca dupa ce v-eti vorbi amindoua "ca fetele" si-i vei explica ca nimic nu se va schimba intre voi doua niciodata lucrurile se vor aranja. Poti sa-i povestesti si de reactia poznasei noastre ca divertisment.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput