ardei umpluti

ardei umpluti | Autor: micutza

Link direct la acest mesaj

dragele mele!
as vrea sa-mi scrieti cum pregatiti voi ardeii umpluti. eu nu am facut ever-never si al meu sot mi-a spus ca ar manca. fiind o soata "model" as dori sa-i fac pe plac. astept cu multa nerabdare retetele voastre.
pupici multi,micutza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Ardei umpluti

Ingrediente:
10-12 ardei potriviti, 4 rosii, 500g carne tocata( pui sau vita + porc), o cescuta orez, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei pt. tocat, 100ml ulei, o ceasca suc de rosii, 1 ou, sare si piper dupa gust, verdeata (marar si patrunjel).

Mod de preparare:
Ardeii se curata de cotoare, se spala si apoi se lasa la scurs pana se pregateste compozitia.
Ceapa se caleste in ulei pana devine sticloasa apoi se adauga morcovul ras fin, ardeiul tocat marunt si orezul si se mesteca continuu. Cand s-au calit un pic se adauga sucul de rosii si se mai lasa 5 min la foc mic, mestecand din cand in cand pt. a nu se lipi. Compozitia se da la o parte pt. a se racori un pic apoi se adauga carnea tocata, oul, verdeata tocata marunt si condimentele si se omogenizeaza.
Ardeii se vor umple cu aceasta compozitie, dar nu se va indesa compozitia pentru ca ardeii vor crapa la fiert. Deasupra se pun capace din rosie.
Ardeii umpluti se asaza intr-o oala, se pune apa, cat sa-i acopere, si se fierb la foc mic.
Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.
Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

In mare cam tot asa fac si eu ardeii, doar ca nu pun nimic la prajit, ci amestec totul crud in compozitie. Iar in loc de suc de rosii pun bulion, 2-3 linguri.
Noi mancam ardeii umpluti cu sos de rosii pe care il fac separat, uneori punem si smantana, dar vezi si tu cum prefera si sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Poate ati mancat uneori prin deplasare ardei umpluti si ati simtit amara coaja ardeiului. Ei, eu am un mic secret mostenire de familie: Se freaca ardeiul pe interior cu putina sare inainte de a se umple
Pofta buna va doresc!

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Am facut aseara ardei umpluti dupa reteta lui Marianar. Au iesit tare buni (nu am avut carne tocata, dar am pus cabanos si ciuperci taiate cat am putut de marunt).
Crixia, multumim pentru secret . Ti-am urmat sfatul si intr-adevar coaja nu a mai fost amara.
Ada

Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede. (Confucius)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micutza spune:

Multumesc foarte mult pentru reteta si pentru sfaturile date.Am pregatit ardeii umpluti (dupa reteta primita) si am fost recompensata cu laudele de rigoare.Bineinteles ca saptamana viitoare iar trebuie sa fac o portie
Inca odata multumesc , micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by adda

Am facut aseara ardei umpluti dupa reteta lui Marianar. Au iesit tare buni (nu am avut carne tocata, dar am pus cabanos si ciuperci taiate cat am putut de marunt).
Crixia, multumim pentru secret . Ti-am urmat sfatul si intr-adevar coaja nu a mai fost amara.
Ada

Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede. (Confucius)




Cu multa placere! Ma bucur ca sfatul meu este valabil!
Pofta buna la ardei umpluti si sa nu dati coaja la o parte ca nu-i amara!

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Eu tot la cam aceeleasi ingrediente pun,
nu calesc nimic , le pun crude in compozitie.
Intrebare:

Pot sa fac in aceeasi oala si pt BBica fara piper si pt noi?


C&Mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Midori

Eu tot la cam aceeleasi ingrediente pun,
nu calesc nimic , le pun crude in compozitie.
Intrebare:

Pot sa fac in aceeasi oala si pt BBica fara piper si pt noi?


C&Mi


Eu fac si pentru fetita mea la comun, doar ca nu vrea ardeiul, in rest manaca tot. Dar pentru ca fac si pentru ea, pun mai multe legume, adica 2 cepe, 1 morcov mare sau 2 mici, chiar si o radacina mai mica de patrunjel, sa fie mancarea echilibrata, cu destule legume langa carne.
Piper am inceput sa pun in toata compozitia doar de cand avea fetita vreo 2 ani jumate. Pana atunci am facut fara, puneam noi direct pe ardei, cand mancam.
Dar cred ca daca fierb in aceeasi oala ardei cu piper si ardei fara piper nu se poate intampla nimic rau. Doar trece aroma de la unii la altii, nu cred ca si iuteala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Mercic
Buna ideea asta cu mai multe legume,
o sa incerc si eu ca face figuri cu supa mai nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

am si eu o curiozitate fetele de afara voi folositi ardeii astia mari galbeni si rosii le faceti vreun tratament ca eu am facut o singura data si ardeiul asta sincer are alt gust, in rest e bun:). voi cum faceti?


anca

Mergi la inceput