credeti ca noi putem fi ca voi?
eu sunt unul dintre copii strazi si asvrea ca toata lumea sa stie ca uni dintre noi sunt capabili sa fie ca ceilalti oameni voi credeti? daca da scrietimi si va voi raspunde.
Raspunsuri
descintec spune:
Ca noi? In ce fel te simti diferit de noi? Oamenii sunt diferiti prin mostenire genetica in primul rand, influente culturale si educatie in al doilea. Ceea ce ii face egali e scateia de umanitate din fiecare. De dumnezeire. De demnitate umana. E acelasi lucru. Deci, esti cu siguranta diferit de noi si la fel cu noi. Si-ti spunem bine ai venit 
D.
Bubbles spune:
Maryn, lumea care trebuie stie ca "voi" sunteti oameni ca si "noi", "calitatea de a fi om" fiind mult mai complexa decit pare.
Bun sosit in comunitatea DC! 
Oliv spune:
In facultate, s-a intamplat sa ma imprietenesc cu o fata de la casa de copii; nu isi cunostea parintii; era studenta la stiinte economice; era mai comunicativa, mai prietenoasa, mai ambitioasa decat mine, care toata viata am avut totul de-a gata. Calitatile sunt in fiecare dintre noi, indiferent de unde venim. Bine ai venit printre noi!
oana cretu spune:
De ce crezi ca "noi" nu credem ca "voi" sunteti la fel? Nu inteleg de ce crezi ca va credem diferiti. Diferiti sunteti poate prin faptul ca traiti pe strada, iar noi in case. Dar toti suntem oameni, in primul rand. Bine ai venit printre noi!
oana si bebitza din burtica
(21 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
Ina Stan spune:
Sigur ca esti la fel ca mine! Ai maini, gura, ochi, te doare cand iti iese o masea de minte sau te inteapa o albina, ploaia te uda si pe tine daca n-ai umbrela, iti place muzica, ti-e frig cand vine iarna, esti Om si nu Pisica! Sigur nu esti la fel ca mine! Eu sunt micuta, bruneta, nu prea tanara, casatorita, imi place sa citesc, sa visez. Tu poate arati altfel, simti altfel, gandesti altfel ca mine despre acelasi lucru. E ceva normal! Nici cu sotul meu nu seman prea mult, si nici cu fratele meu(sigur nu fizic), ba suntem chiar foarte diferiti. Si desi ne-am nascut, am crescut, ne-am educat, aproape la fel, viata ne-a dat sanse diferite. Poate pentru ca eu am fost dornica sa aflu mereu mai multe despre ce e in jur, mi-am creat un alt drum. Crezi ca intre atat de multele asemanari dintre noi si multele diferente, mai conteaza ca esti, cum spui, copil al strazii?
Bun venit! Ina
Dena spune:
maryn bine ai venit!!! simti un zid undeva in relatia ta cu restul lumii??? E doar o frustrare de a ta indusa in timp sau te bazezi pe fapte... pe ceva real???? Cine sau ce ti-a definit acesti "noi" si "voi"??Sper sa afli ft curand ca e doar o falsa bariera si ca tu esti TU...nu noi, nu voi , nu ei , nu ele... Toti provenim din anumite grupuri.... dar in final asa cum spunea si descantec, suntem diferiti si unici ... increderea in acel Eu care se ascunde in fiecare din noi ne da puterea de a ajunge unde si cine suntem la un moment dat...nu grupurile din care facem parte in decursul vietii... ex.: romani, locuitori ai orasului cutare,elevii liceului nu stiu care, cele mai frumoase fete din cartier etc etc... sunt o infinitate de "Noi" si "Voi" in care cineva se poate afla, de aceea acei "Noi" si "Voi" nu reprezinta decat intr-o masura extrem de mica pe cineva... cineva-ul acela e de fapt definit de el sau ea insusi respectiv insasi. Afla cine esti Tu, draga mea!!!
Ai incredere in tine ca individ si vei reusi orice iti vei propune.
Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
aalexia spune:
Tu in ce fel te simti diferit fata de noi?
Dumnezeu este acelasi pentru toti.
Esti binevenit aici
Arhistefy spune:
Bine ai venit printre noi. In ochii lui Dumnezeu toti suntem egali si ne iubeste la fel de mult pe toti.De ce ai fi tu diferit de altii?
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Maruta spune:
Buna Marian,
Am stat ceva timp sa ma gandesc daca sa postez sau nu ... daca am facut-o am facut-o special pentru tine ... in primul rand m-am gandit serios la "copii strazii" ... ce inseamna acest lucru si ce am facut eu pentru astfel de copii ... Raspunsul din pacate este: nimic!
Mie una imi este foarte greu sa interactionez cu o astfel de lume ... si asta nu pentru ca nu as vrea ci pur si simplu nu am intrat in contact cu lumea voastra.
Spune-mi de ce anume ai nevoie ? pentru ca banuiesc ca o vorba buna atunci cand esti in situatia ta NU ESTE DE INDEAJUNS. Am vazut pozele si cred ca cel mai bine ar fi sa ne expui putin situatia ta ... pentru ca nu-mi vine sa cred ca un SOMER copil al strazii vrea doar sa demonstreze ca nu se difera de noi. Cred ca de fapt vrei sa ti se intinda o mana de ajutor, si nu cred ca vrei doar un ajutor material, cred ca vrei ca cineva sa aiba incredere in tine... sa poti sa-ti gasesti o slujba si sa duci o viata "normala".
Daca am gresit spune-mi ... eu imi cer iertare anticipat ...
Cu respect ... Maruta
BINE AI VENIT PRINTRE NOI
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Samy spune:
Bine ai venit printre noi Maryn! Pentru un copil al strazii e mare lucru sa stii sa umbli cu un calculator. Sunt oameni carora le e frica sa se apropie de el, daramite sa intre pe internet. De unde ai invatat? Poate ne scrii mai multe despre tine...
Samy