analize: raport performanta/pret
Raspunsuri - Pagina 2

AdaBB spune:
eu am facut analizele pt. infectioase: listeria, chlamidya, toxoplasma, citomegalovirus, ...... (sper ca le-am scris bine), cu trimitere de la medicul de familie (un diagnostic de infectioase), adeverinta de salariat, si o recomandare de dr. ginecolog (mi-a spus exact persoana la care sa merg), la Inst. de boli infectioase M. Bals, si i-am dat eu 700 mii lei dr. respectiv.
adac

AdaBB spune:
Inst. de Boli Infectioase M. Balj, fost COLENTINA.
Este langa spitalul Colentina (intrebi la portarul de la spital, si-ti spune el).
adac

MURA spune:
Sa va vand un pont. Toate clinicile particulare (Medsana, Medicover, etc) recolteaza analizele respective dar nu le prelucreaza ei, le duc la Institutul Cantacuzino si acolo sunt lucrate.Ei scriu doar rezultatele frumos pe calculator cu antetul clinicii respective. Si oare merita pentru asta sa mai scoti cateva milioane bune din buzunar???? Daca e sa iasa analizele bune ies oriunde, mai rau e cand ies nasoale, Doamne fereste.
Parerea mea, eu asa am facut, sa va duceti direct la Cantacuzino pentru ca este mai ieftin si este totusi un institut cu o mare experienta si un mare renume.
Dar cum a-ti spus si voi parerile sunt impartite, nu putem decat sa ne spunem parerea personala fiecare decide pentru el.
Succes in luarea celor mai bune decizii.

ardit spune:
mura vrei sa spui ca toate laboratoarele centralizeaza la cantacuzino? sau parhon cele hormonale?! atunci cum de rezultatele facute acolo ies mai greu decat la medsana, medicover, sanador etc?!

MURA spune:
Ardit : Nu stiu care este diferenta de timp dar probalil ca analizele venite de la clinicile particulare au intaietate... cine stie.
Oricum analizele pe care le-am facut eu (toxoplasmoza, CMV, brucella, riketsia...etc) la Cantacuzino au durat 1 sapatamana,sau 10 zile nu mai stiu exact , oricum nu foarte mult, dar si la Medsana la aceste analize scrie in brosura lor ca rezultatul ti-l dau in 1-4 saptamani depinde fiecare analiza cat trebuie sa stea in mediu de cultura. Deci..... eu una am optat pentru Cantacuzino pentru ca diferenta de pret este substantiala ex. o analiza de 300.000lei la Cantac. la Medsana este 450.000 - 500.000, si la cate analize am facut eu, vreo 11 bucati.... se strangeau, am facut eu atunci calcului vreo 2.500.000lei .
Daca ar fi fost vorba de 2-3-4 sute de mii nu ma uitam la bani, dar asa... cu 2.500.000 pot sa mai fac alte analize.
Intr-adevar mycoplasma si ureaplasma am preferat sa le fac la Medsana pentru ca este mai civilizat iar la Cantacuzino trebuia sa te duci dimineata la 8.00 sa iei bon de ordine, si pentru 200.000 lei in plus, asta chiar a meritat.
La analizele de sange astepti 10-15 minute, depinde cat de aglomerat este dar nu mi se pare exagerat astfel incat sa fi dispus sa dai 2.500.000 in plus numai sa nu stai la rand, doar daca nu te dau banii afara din casa... Si la Medsana astepti putin ...10 minute... stiu eu. Niciodata cand am fost la consultatii nu am intrat la ora stabilita, la o ecografie am asteptat odata chiar 20-25 minute, chiar m-am certat cu cele de la receptie pentru ca a trebuit sa beau si 1 lt de apa si iti dai seama ce placut este sa astepti cu vezica plina.
Oricum, v-am spus, noi ne spunem parerile si fiecare trebuie sa ia din fiecare si sa isi faca o parere a lui personala. Asta este parerea mea si astea sunt informatiile pe care vi le pot oferi eu, avand in vedere faptul ca am facut multe analize, mai peste tot, si la Medsana si la Medicover, si la Cantacuzino, si la Caritas (HSG) in speranta ca voi afla cauza pentru care nu pot avea un bb... m-am cam plimbat pe la doctori....ce sa fac si eu daca alta treaba nu am.. mai fac cate o analiza.
Oricum nu le dorim nici dusmanilor nostri sa treaca prin ce trecem noi, pentru ca orice rezultat asteptat la orice analiza inseamna stres si griji multe si emotii.... voi stiti asta, din pacate.
Mai nou astazi mi-am facut si Cariotipul (la Genetic Lab) am mai dat si acolo 4.500.000 pentru 2 persoane, acum urmeaza 3 saptamani de stres si emotii.... ce sa facem, mergem inainte, cat ne-or mai tine nervisorii.
Cam atat,ne mai auzim.
Multa bafta.

ardit spune:
Originally posted by MURA
".... in speranta ca voi afla cauza pentru care nu pot avea un bb... m-am cam plimbat pe la doctori....ce sa fac si eu daca alta treaba nu am.. mai fac cate o analiza."
draga mura ai fost o dulce, of chinuite mai sunt aspirantele astea! ai dreptate, niste bani salvati sunt niste bani salvati, mai ales daca analizele sunt facute in acelas loc. Eu am deschis subiectul pentru ca am avut si experiente mai bune dar si unele rele, adica analizele facute la giulesti inainte de FIV au fost niste mazgaleli pe o hartie ordinara fara stampila, fara semnatura macar a laborantului..
iti doresc sa gasesti cauza, s-o rezolvi rapid si sa ai cat mai curand un bebica

RUXMAX spune:
fetelor, am inteles de al voi ca teste genetice se pot face si la Parhon .Intrebarea mea: cum se procedeaza, la cine te duci, trebuie sau nu trmitere, cand sa te duci...de fapt sunt mai multe intrebari.
La Genetic lab sunt f scumpe si daca la Parhon sau in alta parte se fac la pret mai mic- aceleasi analize- de ce sa nu profitam.
Merci
Ruxmax

MURA spune:
Ardit: Eu una nici nu mai vreau sa aud de Giulesti. Am o mare pata pe spitalul acesta din cauza unui dr. la care m-am dus cu cumnata mea care avea bb dar avea hemoragie (sarcina 2luni) si care nici macar nu a vrut sa se uite la ea. Ne-a plimbat pe holurile spitalului 2 ore si zicea intruna ca vine in 5 minute. Pana la urma a zis ca nu are ce sa ii faca ca are extrauterina (diagnostic pus pe n.v.) si ca trebuie sa o internez ca o opereaza maine cineva.
Am luat-o de acolo si am fost la dr. mea ginecolog pe care am sunat-o si care a venit de acasa sa o consulte si care a si chiuretat-o imediat pentru ca pierduse sarcina.
Nu stiu daca sarcina putea fi sa nu salvata dar asa ceva nu se face, este inuman. Statea langa usa cabinetului lui gata sa lesine de durere si hemoragie si el....... Numai la noi se poate intampla asa ceva. Si cand te gandesti ca la acest dr. am fost eu ani si ani la rand si care imi spunea cu zambetul pe buze ca sunt ok si o sa fac copii....si dupa 3 ani m-am trezit si am fost la alt dr. care mi-a spus sa fac toate analizele si .... astazi dupa 4 ani de sperante, ma gandesc cu disperare la FIV ICSI. Si voi stiti cum se merge la Giulesti, cu plicul in mana pentru ca altfel... si cu toate astea.....suntem tratate inca ca niste.......nimicuri.
Asta este, mergem mai departe.
Noroc ca mai exista pe lumea asta si dr. ca cea pe care o am eu acum care sunt mai presus de orice OAMENI in adevaratul sens al cuvantului.
Asta este problema, nu conteaza daca problema ta este sau nu grava, important este sa ai norocul sa nimeresti un dr. bun.
In speranta ca vom avea si vesti bune de dat, va