un peshtisor nu prea in apele lui...
Fetelor, nu stiu ce mi-a venit si am cumparat ieri un goldfish pentru fetita mea,nu am mai avut pesti in viata mea.L-am luat intr-un bol de sticla micut ,are si ceva pietricele si un ornament micut.Ieri a fost cit de cit bine dar azi nu a miscat deloc, da deloc!!Sta ascuns dupa ornamentul acela si pare tare amarit!!! I-am pus de mincare bineinteles dar nu s-a aruncat la ea.
Oare e bolnav sau e numai o perioada de acomodare?Daca e bolnav ce pot sa fac? Magazinul de unde l-am luat e inchis pina luni si m-am gindit sa va intreb pe voi pina atunci
multumesc anticipat
cristina
Raspunsuri
Alyssa spune:
Nu are nimic... Pestii cind sint bolnavi inoata intr-o parte si chiar cu burta in sus... Asa ca nu iti face probleme...
Pestisorii aurii sint foarte mincaciosi si au un defect in sensul ca nu stiu cind sa se opreasca, pur si simplu maninca pina mor! Mie mi-au murit doi asa ca le-au dat fetele mincare intr-una!...
Cind schimbi apa din bowl ai grija sa o lasi citeva ore deoparte sa vina la temperatura camerei, cind schimbi pestele ai grija sa nu se dea peste cap pentru ca nu e bine, se dezechilibreaza basica aia care o au pestii in interior si mor... Asta mi-a explicat cineva de la munca care are pesti. Cel pe care il avem acum traieste din Decembrie 2003, este dublu in marime si ii merge bine!
cristina73 spune:
Alyssa,merci mult,m-am mai linistit.Inca tot asa apatic e dar nu inoata intr-o parte sau cu burtica in sus,tot sta pitit dupa ornamentul acela.Cred ca e si putin speriat de noi ca l-am mai vazut inotind cite putin cit nu eram noi prin preajma.Si mie mi-au spus de la magazinul de unde l-am luat sa nu-i dau decit putina mincare o data pe zi.
Cum il cheama pe pestisorul tau alyssa? Pe al nostru fetita mea de 3 ani il striga Filipa,eu Filip si sotul Filipe....
adda spune:
Si eu inclin sa cred ca pestisorul tau e speriat...poate se simte singurel...
Uite un alt forum care mi se pare foarte bun si unde vei primi un sfat adecvat: http://forum.acvariu.ro/ ...
Ada 
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede. (Confucius)
Rodica spune:
Multumesc pentru adresa adda, tocmai vroiam sa-mi iau acvariu si pesti dar n-as fi vrut sa-i iau din piata asa fara sa ma informez mai intai. Eu sunt in zodia pestilor si am fost fascinata alaltaieri la mare de niste puisori de chefal care se tot luptau cu valurile printre stancile digului....asa ca m-am hotarat sa-mi iau si eu acasa pestisorii mei! Deja mi-am adus scoicile de ornament pentru acvariu!
Sper sa-i invat pe copii sa nu le dea prea multa mancare.....din cate am aflat de la voi, nu le-ar face bine!
Rodica spune:
Mama da ce de munca la un acvariu! Da astia sunt profesionisti, voi cum va descurcati fetelor?
Sanca spune:
Acvariu e munca naibii, dar ce frumos e sa stai sa te uiti la el. Eu am vrut acvariu mare sa fie intre 2 camere un fel de semi perete, si cu pesti de apa sarata. Dar avand in vedere ca nu ne puteam permite sa platim sa vina cineva sa-l curete de 2-3 ori pe saptamana, nu m-am incumentat sa-mi iau o asemenea raspundere. Eu vreau sa am un cow fish - galben.
Pana atunci am un Beta fish, ca astia nu sant asa de pretentiosi. Il am intr-un glob mare de sticla. Imi tine companie in bucatarie cand spal vasele. Asta nu se supara daca ii schimb apa din 2 in 2 saptamani. De fapt asta e al 5 sau al 6 lea peste ce-l avem. Cand vedem cate unul cu burta in sus luam altul repede sa nu observe copii ca a murit. Pe ultimul l-a vazut innotand intr-o parte si le-am zis ca-l duc la veterinar...
Rodica spune:
Sanca,
Scrie in forumul ala ca pestii sunt sensibili la schimbatul apei, pot muri din asta. Ziceau ca apa nu se schimba niciodata toata odata. Numai 2/3 din ea.....