Mamici de septembrie-octombrie 2004 (28)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Anne bine ai revenit sa/ti traiasca mititica si sa fie sanatoasa. Sa stii ca nici mie nu/mi place chestia asta cu pupatul sau ciupitul de obraz.

Mihaela....... eu cred ca a venit momentul dupa cum povestesti... asteptam vesti.....CURAJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut fetelor!

Am fost cam lenesa la scris in ultimul timp, dar si netul mi-a facut probleme. Citeam tot si cand sa scriu si sa postez ...pauza. Dar am fost alaturi de voi.

Bine ai venit inapoi, Anne, sanatate tie si micutei. Ce fericita trebuie sa fii! Tine-i la distanta pe musafiri daca nu se simt ei, ca micuta e mai importanta.

Mihaela, iti tin pumnii sa fie bine. Sa ne tii la curent.

Saory, asa stiu si eu, ca cu cat se misca mai mult cu atat e mai bine. Pentru el, ca pentru mine... uneori simt ca mi se rupe burta in doua de tare ce intinde pielea. Dar asa e de bine.....

Fetelor, noi am intrat pe ultima linie dreapta, am programat cezariana in 8-9 septembrie si acuma stam cuminti si asteptam. Am inceput sa pregatesc bagajul de spital, sa spal lucrurile puiului ca sa le am calcate si pregatite si tot asa... Eu mi-am luat camasi de noapte normale, mai largi si deschise cu nasturi in fata.
Vad ca vorbiti de halate. Am vazut prin magazile halate din material de bumbac, gen tricou, dragute foc. Eu mi-al luat unul din asta, cu maneca pana la cot, dar lung pana la glezne. Probabil ca nu-mi va cuprinde prea bine burtica, dar vanzatoarea mi=a zis ca nu voi petrece prea mult timp cu burtica in el, asa ca important e sa-mi fie util si dupa aceea nu? La fel m-am gandit si in cazul camasilor de noapte.

Ce voiam sa va mai intreb: stiti cumva ce inseamna daca la analize ies corpi cetonici in urina?

Marimar are dreptate cu patutul, cel din lemn e cel mai bun, mai ales ca ramane in stoc si pentru fratiori/surioare.

Pe mine m-a apucat febra cumparaturilor. E de ajuns sa intru intr-un magazin cu haine de bebe si mi se lipesc toate cele de mana. Fara 2-3 costumase nu plec de acolo. Dar ce sa fac daca=s asa frumoase si dragalase?

Hai ca va las ca ma doare spatele de stat pe scaun.

Va pup pe toate si pe puii mici si mai revin. Sper sa ma lase netul.

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

Mihaela paote a venit ziua cea mare ! poate nu inca ...la curs mi-a zis moasa ca s-ar putea sa pierdem dopul si cu 3 saptamani inainte de nastere...sper din sulflet sa fie totul bine si te asteptam cu emotie .

Anne bine ai revenit acasa cu bebita...si pe mnine m-ar enerva musafirii si pupaturile mai ales , oamenii astia nu-si dau seama oare ca nu e igienic sunt culmea...Sa vezi ce o sa ma enervez si eu, noroc ca nu prea are cine sa vina la noi asa in turma :)).

Raportez ca si eu am gata bagajul de spital...iar in week end din cauza ca am tot umblat am avut contractii nedureroase non stop de aia si bebe nu prea a fost miscaret ca saracu' cum misca cum il prindea contractia :)).

In rest ar cam trebui sa ma prepar mental ca vad ca se scurg zilele dar surprinzator sunt linistita si chiar nu stiu dece , mai ales ca ma gandesc ca daca pierd apa ...in maxim o ora trebuie sa merg la spital si daca sotul e la servici ...nu prea stiu pe cine sa sun-taxi, pompierii...-am o problema acum de dezbatut :).

Va pupic si nu in ultimul rand bine ai venit Amoodia- iti confirm ca in Germania lucrusoarele de bebe sunt mai ieftine.

Cristina 37 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
http://community.webshots.com/user/blue77102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Salutari burticutelor

Anne bine ai venit si multa sanatate tie si printesei tale!

Mihaela ai grija de tine si mult curaj in caz ca a venit momentul!

Fetele eu nu mai pot sa fac nimic!
De fapt nu mai am nici rabdarea necesara dar nu ma mai lasa nici burtica mea care este atat de mare.
Bebicul a inceput sa impinga asa de tare ca ma doare pielea in locul acela.

Fetele voi ce modalitati de dormit folositi? Eu dorm cu o perna sub burta si cu una la spate dar nici asa nu mi se mai pare confortabil!

Cred ca incep sa am si ceva contractii... ma cam sperie pt ca eu pana acum nu prea am avut nici un fel de probleme... sa nu dati cu rosii daca va spun ca de cand am ramas insarcinata eu nu am vomitat nciodata!...

Vineri o sa merg si eu la medic si o sa programam cezariana... cu toate ca DPN-ul este 29 septembrie cred ca o sa nasc pe la inceputul lui septembrie....dar mai vedem noi pana atunci.

Va pupic pe burtici!

Cami-florinasi bebe-35 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am fost astazi la doctor, dupa o luna, pt. ca a fost in concediu. Trebuie sa fac in continuare tratament pentru candida, de care nu reusesc sa scap... In rest totul este bine.
M-am intalnit acolo si cu Mihaela (pt. ca mergem la acelasi doctor). Trebuie sa stea in pat 24 de ore din 24, ca sa-l mai tina pe bebe in burtica cat mai mult (macar 1 saptamana). Mai multe o sa va povesteasca ea, cand intra pe forum.

Teo, bine ai venit si sarcina usoara in continuare!

Anne, bine ai revenit! In legatura cu scaderea in greutate a Giuliei, stiu ca e normal sa scada un pic fata de greutatea pe care o are la nastere. Nu-ti mai face griji, ca se face ea mare!

Andreea, mie doctorul mi-a zis ca daca bebe nu misca deloc timp de 6 ore atunci sa-l anunt, deci o ora, doua nu e nici o problema. Mai doarme si ea.

si aveti grija de voi!

Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Mihaela, iti tin pumnii ca totul sa fie bine. Elyanne, merci ca ne tii la curent cu starea Mihaelei.
Andreea, si eu iti recomand, la fel ca restul fetelor sa stai linistita ca si bebelusii mai dorm, doar nu s-or misca non-stop. Si unde mai pui ca nici nu mai au asa de mult spatiu acum, asa ca mai stau si ei linistiti.
Cami-florina[/b, nici eu nu mai pot face asa de multe in ultimul timp si tocmai de aceea a preluat sotul meu majoritatea activitatilor mele casnice. Eu ma ocup acum doar de gatit si calcat, si asta stand pe scaunul de la bar ca nu mai pot sta asa de mult in picioare. Si de firma mea tot eu ma ocup, ca altcineva oricum nu se pricepe la tradus sau la administratie.Asa ca neuronul ce mi-a ramas aici il folosesc
Mina, Marimar, si eu subscriu la capitolul patut. Aici nu cumpara nimeni altfel de patut pentru utlizare zilnica (cele de panza sunt folosite aici doar in deplasari/asadar drept rezerva). Patutul de lemn este recomandat atat din motive practice (il ajuta pe bebe cand mai creste;Marimar v-a explicat de ce) cat si din motive de siguranta (de ce, nu as sti sa spun excat, stiu doar ca asa se spune peste tot aici - patuturile cu bare de lemn trebuie folosite in favoarea altor modele din motive de siguranta).
[b]Anne
, bine ai revenit. Sa-ti creasca fetita frumoasa si sanatoasa!Nu te stresa in legatura cu greutatea ei, o sa vezi ca o sa creasca repede. E normal ca dupa nastere bebelusii sa scada in greutate, dar dupa aceea revin foarte repede la normal. Nepotica mea nascuta pe 4 august e o grasunica acum, in timp ce ea a scazut vreo 300g in greutate dup nastere. A recuperat ea foarte rapid si a si depus destul.
Ma retrag acum sa ma mai ocup de administratie, dar revin mai tarziu. Pupici la toate pe burtici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Salutare fetelor... si multumesc pentru raspunsuri. Cand nu ai alte griji, iti faci singur.Bebelina mea a miscat asa mult ieri, am zis ca e gata, si tot impingea, si are abia 2 kg, si astept sa mai creasca, dar vad ca ea vrea sa il intampine pe taticu` in viata reala, nu asteapta sa asiste la nastere... uff... nu stiu ce sa ma fac, tot am senzatia, ca mai e foarte putin si gata. Nu ca mi-ar parea rau, dar e prea devreme la 33 de saptamani. Stiu ca si voi simtiti uneori la fel. V-am zis ca ne-a luat si noua tata patut, de lemn, cum ziceti voi, e destul de mare, mai ales in comparatie cu bebe :)) e cam 3 sferturi dintr-un pat normal, dar e frumos. Tata, inainte sa-l cumparam, m-a intrebat daca sunt sigura ca-l vreau, pentru ca si eu cand eram mica mi-au luat patut, si pentru ca plangeam... cand ma puneau acolo... am dormit in pat cu ei, si patutul nu l-au mai folosit niciodata. Sora-mea tot in patul parintilor a dormit. Acuma... eu sper sa-mi educ copila sa doarma in patul ei... chiar daca plange. Joi vin mama si Sabina... si-mi mai aduc ele niste chestii necesare bagajului de spital, ca eu am numai... o camasa de noapte, momentan :D si pampers pentru bebelina :). Cu ce o imbrac pe deasupra cand ies de la spital mai ales daca e frig afara? Costumas ceva? sau doar intr-o plapumioara, cu ce are ea pe dedesupt, ma refer la hainele de corp.
Dureri am din cand in cand, intepaturi... o contractie usoara a aparut ieri, dar nu-s probleme mari. Inca o chestie, si am terminat. Am citit intr-o carte. Cand incerc sa-mi scot sfarcurile in afara, ca asa zicea acolo, sa incerc... se baga inapoi... sau se face flat. Aici am gasit, tot intr-o carte, ca ar trebui sa port "ceva" ca nu-mi dau seama cum sa-i zic... ca sa-mi scoata sfarcurile in afara. Stie cineva ceva de asta? si am mai inteles ca se poarta pana nasti, de pe la sapt 28... daca nu port... nu am sa pot alapta? Cam atat fetele... va tin pumnii, pentru ca ne apropiem!!! Sanatate!

Andreea, Doru si bebelina ~33 saptamani, DPN - 10 octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna fetele1
Eu n-am mai intrat pe forum de aprox. o sapt. in parte si din cauza ca n-a mers netul.
Anne bine ai revenit acasa, multa sanatate tie si bebelinei tale, sa fie o fomista sa recupereze repede gramele pe care le vrea mamica ei.
Mihaela ai grija mare de tine.
Iti tin pumnii sa reusesti sa-l mai tii pe puiul tau mic in burtica cel putin o sapt. Oricum asteptam vesti de la tine.
Eu ma simt bine in sensul ca burtica nu mi s-a mai intarit azi asa des desi am facut un pic de piata si am si gatit. Mai trebuie sa sterg praful dar mi-e asa o lene de nu pot sa o descriu.
Noptile si la noi sunt la fel ca la majoritatea dintre voi, treziri pt. mers la pipi, si de intors de pe o parte pe alta din cauza de dureri groaznice de solduri.
Va pupicim dulce.
Aura si printzesa din burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Buna, sunt insarcinata in 36 de saptamani si de vreo 3 zile am contractii usoare. Medicul meu a plecat in strainatate 2 saptamani asa ca nu pot sa-l intreb asa ca va intreb pe voi: pot sa iau No-Spa?
Dar la piscina pot sa mai merg? Ca medicul mi-a recomandat sa inot cat mai mult dar asta era inainte de a aparea contractiile :o((

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Doxi draga despre piscina nu stiu ce sa-ti spun dar No Spa trebuie sa iei, MUSAI, este special pentru contractii. Eu iau 3/zi si ma ajuta enorm mai ales ca eu am avut contractii mai toata sarcina.

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput