Jurnal de casnicie
Raspunsuri - Pagina 5
Basilique spune:
Dragele mele,
Azi noapte am ajuns acasa si acum am reusit sa citesc ce mi-ati scris.
In rezumat, am petrecut doua zile singura cu sotul meu si au fost destul de constructive. Adica in prima zi i-am facut scandal - si destul de mare - si eram aranjata, ca pana a venit el oricum numai asta am facut.
Culmea e ca tot el s-a suparat, initial, cand a auzit ca iar deschid subiectul cu aventurile lui care nu au avut loc. Ca nu am ce face stand nemultumita si gandindu-ma la tot ce e mai rau cand de fapt n-ar fi fost nimic. Am avut grija sa stau calma si sa ii explic cat am putut mai bine ca, indiferent ca zice ca n-a fost nimic, e o lipsa crasa de respect pentru mine sa isi petreaca timpul relaxarii cu alte femei sau sa le faca aluzii. (si i-am punctat-o foarte convingator!)
L-am intrebat cum de nu isi da seama cat ma doare asa ceva si din vorba in vorba am ajuns sa izbucnesc de-a dreptul - la naiba cu calmul! - si el tot nu vroia sa priceapa ce ma deranjeaza si o tinea pe a lui, ca n-am ce face si in loc sa vad brazii cei frumosi de afara imi fac probleme inchipuite. Si era sa ma dau jos din masina, sa ii zic sa ma lase in drum si sa nu se mai oboseasca sa ma caute.
Dupa care a inceput sa para ca ar pricepe. Ca ii pare rau, ca nu i s-a parut nimic rau, ca femeia respetiva nu poate decat sa ma respecte dupa ce a vazut cum se comporta el in sauna in lipsa mea. (oricum la intors lucrurile e maestru. ca sa nu mai zic ca incepuse cu ceva de genul - din moment ce bat atata apa in piua ca m-ar fi inselat, inseamna ca de fapt l-am inselat eu si caut doar pretextul necesar constiintei mele !!)
I-am expus clar si la obiect ce anume ma mai deranjeaza in relatia noastra (referitor la certuri, respect, metode contraceptive si altele), l-am rugat sa-mi spuna ce il deranjeaza pe el (si pe el cica nu l-ar deranja nimic in afara de tendinta mea de a vedea lucrurile negre) si teoretic ne-am impacat.
Dupa care a trebuit sa mai scoata o perla de genul: "pai de acum nu mai am curajul sa las copiii singuri cu tine, trebuie sa fiu si eu sa contrabalansez, ca nu se stie cand te apuca vreo criza de-asta", si copiii n-ar fi in siguranta cu mine din cauza "depresiilor" mele. Aici chiar mi-a venit sa ii ard una, oricat de neortodox ar suna. Adica eu ii spun ce ma doare, e vorba de femei straine, si el susine ca sunt doar o femeie care are crize sau depresii. Asa, fara nici un motiv.
Calatoria am facut-o spre nasii nostri, cu care am luat o masa foarte placuta seara tarziu, si dupa jumatatea mea de pahar de vin am avut curaj sa le povestesc si lor. Ei au amutit. Nu mi-au spus absolut nimic, nu stiu daca i-au spus lui mai tarziu ceva. Urmeaza sa o iau pe nasa mai tare la telefon si sa o intreb din ce cauza nu au reactionat nicicum.
A doua zi am primit asigurari de la sot ca nu ii mai trebuie nici sauna cu altele, nici aluzii, nici dragoste fara prezervativ si nici lipsa de respect pentru mine. Dupa care a plecat singur in vacanta - asta era o vacanta promisa lui de cand fusesem eu plecata cele patru zile - si eu am ramas, dupa cum am stabilit, cu copiii la parintii mei. Teoretic toate sunt bune si frumoase.
Concluzia mea este ca - nu, nu cred ca m-a inselat cu cele doua. In schimb da, ii lipseste o doza esentiala de respect pentru mine si familie. Cum evoluam de aici ramane de vazut. Pun mana si ma schimb eu - mi-ati scris asa de frumos incat imi vine sa-mi fac carticica de buzunar de revazut la nevoie. Si renunt la a mai fi asa naiva si a crede in fidelitatea fara margini a genului masculin.
S-o fi saturat si el de sotia din pijamaua molaie si cu cearcane, m-am saturat si eu la fel de mult de ea. Ma uit la reclama cu Nadia Comaneci si cu "nimic nu este imposibil". Copiii mei au nevoie de o mama puternica si independenta.
Asta si in cazul in care ramanem impreuna, si in celalalt caz la care prefer sa nu ma gandesc.
E posibil ca lucrurile sa se schimbe fundamental in momentul in care voi ajunge iar in "campul muncii", si asta se va intampla in octombrie.
Si mi-e tare greu sa ma gandesc la lucruri rele dupa doua zile petrecute cu el. (Daca mi-ar fi spus cineva acum cinci ani ca voi ajunge atat de dependenta/indragostita de un barbat i-as fi ras in nas...) Oricum am grija ca, pana la urmatoarea disputa pe teme de lipsa de respect, sa imi pun ceva bani deoparte si sa ma interesez de aspectul legal al problemei.
Va las cu bine,
B.
Basilique spune:
quote:
Originally posted by slakje
D
Nu stim daca a inselat-o , din ce zice ea eu cam asa deduc, acuma sincer sa va spun la toate de as fii in locul ei eu as cam stii pana la ora asta.Asa sunt eu.Daca nu a facut-o, Dumnezeu cu mila, ar trebui sa aplice toate planurile voastre urgent pentru ca el nici nu mai are mult pana sa o faca.
Bun, si cum sa fac sa stiu sigur?
B.
ana-oana spune:
hop si io ca rabinul care spune: "si tu ai dreptate, si tu ai dreptate!" toate fetele au dreptate, pt ca vorbesc din experienta, din trairile lor, din viata lor sau a cunoscutilor.
esential, din punctu' meu de vedere, este sa iti stabilesti TU prioritatile: ce vrei sa faci cu viata ta, cum vrei sa fie mai departe. apoi il intrebi pe el care-i sunt prioritatile, ce vrea el sa faca cu viata lui. Daca se "pupa" dorintele voastre, foarte bine, lupti in continuare pt casnicia voastra, aplici ce ti-au scris fetele PRO (casnicie). daca nu, ai sfaturi de la fetele CONTRA (casnicie). daca ai o cat de mica indoiala in ceea ce priveste loialitatea lui, gandeste-te ca aceasta indoiala te va urmari toata viata, chiar daca de acum incolo nu va mai face nimic s-o alimenteze - chiar si o bere nevinovata cu baietii se poate transforma in "daca a fost cu alta???" cred ca dupa episoadele cu femeia de serv si sauna o umbra de neincredere s-a strecurat in inima ta. daca ai putere sa ierti si sa treci peste asta, BRAVOS!! multe nu pot, dar la fel de multe gasesc puterea de a merge mai departe (vezi bunicile, strabunicile, femeile din neamurile noastre si poate si al tau care au stat langa sotii lor, chiar daca au fost inselate, dar atunci erau alte vremuri). eu m-as intreba toata viata: daca am trecut pe strada pe langa sufletul meu pereche???
iti doresc multa putere sa treci peste toate si sa iei decizia corecta!
Oana
Pegasis spune:
quote:
Originally posted by Basilique
In schimb da, ii lipseste o doza esentiala de respect pentru mine si familie. Cum evoluam de aici ramane de vazut. Pun mana si ma schimb eu - mi-ati scris asa de frumos incat imi vine sa-mi fac carticica de buzunar de revazut la nevoie. Si renunt la a mai fi asa naiva si a crede in fidelitatea fara margini a genului masculin.
S-o fi saturat si el de sotia din pijamaua molaie si cu cearcane, m-am saturat si eu la fel de mult de ea. Ma uit la reclama cu Nadia Comaneci si cu "nimic nu este imposibil". Copiii mei au nevoie de o mama puternica si independenta.
Bravo! Primul pas l-ai facut -- ai constientizat ca trebuie sa te schimbi TU. Ai incredere in fortele tale, ca restul vine de la sine. Fii un pic mai egoista si incepe sa traiesti viata si pt. tine nu numai pt. ceilalti. Si mai lasa-l in plata Domnului, nu te mai gindi asa mult la el. DETASEAZA-TE.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)
amuleta spune:
Stiu ca suna cinic, dar dupa ce ajungi in cimpul muncii in octombrie, de ce nu angajezi un detectiv particular pentru vreo saptamina ? S-ar putea sa coste dar cel putin stii pe ce picior dansezi.
mariagi spune:
"A doua zi am primit asigurari de la sot ca nu ii mai trebuie nici sauna cu altele, nici aluzii, nici dragoste fara prezervativ si nici lipsa de respect pentru mine"
nu inteleg .nu i mai trebuie adica de aici incolo dragoste fara prezervativ si sauna cu alte femei?!foarte ambigua explicatia lui.nimic concret. s-a aparat spunand ca tu esti depresiva?!
Basilique spune:
quote:
Originally posted by mariagi
"A doua zi am primit asigurari de la sot ca nu ii mai trebuie nici sauna cu altele, nici aluzii, nici dragoste fara prezervativ si nici lipsa de respect pentru mine"
nu inteleg .nu i mai trebuie adica de aici incolo dragoste fara prezervativ si sauna cu alte femei?!foarte ambigua explicatia lui.nimic concret. s-a aparat spunand ca tu esti depresiva?!
Adica dragoste fara prezervativ cu mine (care ii fac capul calendar ca nu mai vreau un al treilea copil si el nu pierde niciodata ocazia sa imi aminteasca cat de bine ar fi daca s-ar mai intampla o data). Si nici sauna cu alte femei (desi el nu vede in continuare nimic rau in chestia asta - si sustine ca respectiva tipa i-a fost si ii e indiferenta si l-a interesat doar sauna in sine...)
Am impresia ca pentru el jocurile de cuvinte sau situatii sunt ceva la ordinea zilei. Nu stiu daca ar trebui sa ma obisnuiesc cu asta sau sa ma revolt - dar de schimbat un barbat trecut de 30 de ani nu se mai poate. Ca sa dau un exemplu, a vizitat o data un prieten de familie impreuna cu verisoara lui primara - avem multi veri si verisoare - (care verisoara are 17 ani si prietenul respectiv nu o cunostea). Verisoara mi-a povestit ulterior, putin indignata, ca a prezentat-o ca fiind "amanta" lui. Ca respectivul prieten a ramas fara glas, n-a intrebat nimic, si a rasuflat usurat cand a trecut timpul necesar "glumei" si s-a exprimat ca era sigur ca el nu i-ar putea face asa ceva sotiei lui.
Macar verisoara mi-a relatat. Mie nu mi se par normale glumele astea. Oare cu cate altele le mai face? Si in prezenta cui?
Ma intreb daca ar fi o nebunie foarte mare din partea mea sa incep sa ii trimit mailuri ca din partea unei alte femei, sa vad cum reactioneaza.
B.
bibyrox spune:
quote:
..............
Ma intreb daca ar fi o nebunie foarte mare din partea mea sa incep sa ii trimit mailuri ca din partea unei alte femei, sa vad cum reactioneaza.
B.
Eu chiar te sfatuiesc sa o faci! E o buna idee...daca te simti in stare sa accepti orice! Oricat de crunt ar fi adevarul! Fa-o!!! Eu te incurajez si iti tin pumnii! Cumva trebuie sa scapi de indoiala din suflet! Asa vei stii cat de cat ce om ai langa tine.. Si daca ai nevoie de ajutor, anunta-ma!
Astept vesti!
Kissssssss
Roxxy
ralucah spune:
Daca vrei trimitem noi!!!!
quote:
Originally posted by bibyroxquote:
..............
B.
Eu chiar te sfatuiesc sa o faci! E o buna idee...daca te simti in stare sa accepti orice! Oricat de crunt ar fi adevarul! Fa-o!!! Eu te incurajez si iti tin pumnii! Cumva trebuie sa scapi de indoiala din suflet! Asa vei stii cat de cat ce om ai langa tine.. Si daca ai nevoie de ajutor, anunta-ma!
Astept vesti!
Kissssssss
Roxxy
vivian spune:
b. aseara dupa ce ti am spus si io opninia mea, i am povestit sotului, in drum spre casa ...intamplarea ...cu femeia de servici si cu sauna
"cu femeia de servici, sotul tau incercat sa vada daca respectiva pica.daca pica, ok-se tavaleau un pictz si ei daca nu apicat...el macar a incercat...
iar daca la sauna intr adevar nu s a intamplat nimic...nu a fost pt ca nu a vrut el.ci pt ca nu a vrut respectiva sau...poate s a petrecut altceva decat sex ..propriu zis, ceva ce el nu considera ca inseamna a insela.
cu respect vivi.